Da, da, imamo sutra sanse za koji cm, a cini mi se da bismo imali sanse za neke slabe padavine i u sredu, severna polovina zemlje bi i tada mogla da dobije ako nista bar neko provejavanje snega
A novi GFS nastavlja svoju pricu za nastupajuci front, meni to deluje sasvim solidno za veci deo zemlje, cak i za juzne krajeve koji ne bi imali padavine skoro sve dok temperatura po visini ne ode u solidan minus ponovo, tako da i ako bi imali kisu ne bi bilo mnogo padavina u tecnom stanju, vecina bi pala u obliku snega.
EDIT: Profi, preduhitrio si me za sneg u sredu
Mislim da se stvari odvijaju vise nego dobro sto se tice zime u Srbiji a i u regionu. Napominjem, sto se tice "zime", ne snega, mada izlazi nisu tako losi za Srbiju uopste ni po tom pitanju. Mnogi gledaju gotove "obradjene" podatke raznih modela koji uglavnom u ovakvim situacijama ne daju bas precizne podatke. Sto se mene tice ova zima je pokazala zube u pravom smislu te reci, naravno, snega negde nema puno ili ga nema uopste, ali negde ga ima i previse. Koliki god bio "zimoljubac" i "snegoljubac" onda kada se susretnem sa cinjenicom da takvo vreme postane problem za ljude onda ne mogu da kazem da zima nije "prava". Decembar temperaturno ispod proseka, Januar je krenuo u tom pravcu i to solidno u tom pravcu, a dugo nismo imali takvu situaciju. Kukanje na modele je standardna pojava, ljudi "navijaju" da vide sneg, to razumem u potpunosti, ali treba biti realan i ne pisati neke postove iz razocarenja pa ih pisati tek tako, bez ikakvog pokrica za svoje napisane reci. Kod mene pola sela nema vodu jer su cevi posmrzavale, pocele su i da pucaju u nekim domacinstvima, neki kucni ljubimci koji su bili po dvoristima su se posmrzavali na zalost, ljudi ostaju bez ogreva, situacija nije jednostavna, i ako mene pitate ovo jeste zima, i to ona prava. Nemojmo prebrzo davati neke "prognoze" ako to pisemo previse subjektivno ili iz neke frustriranosti! Pozdrav!