Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2017  (Pročitano 107877 puta)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
Odg: Januar 2017
« Odgovor #280 poslato: 09. Januar 2017. u 19:12 »
Biće što biti ne može!

Biće u početku kritične temperature prevashodno u Sremu, Na zapadu i u Šumadiji ali će brzo doći do zahlađenja. Vi na severu i zapadu ste dosta kritični ne gine vam ledena kiša u početku dok kod nas južnije skoro i da nema padavina dok dovoljno ne zahladi. To nam se sada baš približilo pa videćemo kako će ispasti. Meni privlači pažnju eventualni ciklon početkom sledeće nedelje. Vide ga EC, GME, ali Ensi GFS-a, jedino glavni forsira nekakav anticiklon na nezgodnom mesto. Sve u svemu jeste da je puno hladno i da to mnogima stvara probleme, ali zima je pa red je da jedna bude ‚‚ normalna''. Dok ne dođu eventualni cikloni treba izgurati debele minusr naredna dva dana. Na jugozapadu će biti i ispod -30C

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #281 poslato: 09. Januar 2017. u 19:20 »
Zato EC daje dolinu zapadnije, bliže Đenovi pa i ne čudi što se ciklon znatno više produbi:

GFS se dobro pokazao u zadnje vreme, ali mu ne verujem... nekako je previše "blag" , u smislu sve toga da sve ide idealno za južnije krajeve.

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #282 poslato: 09. Januar 2017. u 19:23 »
Zato je EC topliji za sever zemlje. Dublji ciklon, jaci vetar pa povuce vise toplog vazduha. Videcemo EC ense.

EDIT: Za dalje, nakon ovog fronta, od 15. januara EC vrlo dobar, tj. potencionalan, uz neke korekcije naravno :D i nije mu prvi put da crta ovakve scenarije.

« Poslednja izmena: 09. Januar 2017. u 21:03 Mile94 »

Van mreže Bart

« Odgovor #283 poslato: 09. Januar 2017. u 19:27 »
Bice ova zima jedna od zima za secanje... Imam taj neki osecaj... Ja ovih dana nisam nesto pratio modele, sneg je tu siguran pa onda nema sta da pratim ali vi se raspisali pa da pogledam i ja ubacim neku slicku itd :) Ja i dalje imam osecaj da ce i sever dobro proci, bice jos malih promena...

Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže СрпскиСељак

• *
« Odgovor #284 poslato: 09. Januar 2017. u 20:30 »
Језик прегризо,не треба нам више снега и ладноће,ево код мене ће опет око минус 20 вечерас :ranting:

Van mreže Bart

« Odgovor #285 poslato: 09. Januar 2017. u 20:41 »
 ^^ Pricam o snegu a ni ja ne volim ovoliku hladnocu, do -5C je ok...
crpckiceljak a gde ti tacno zivis? Moras da budes parlamentaran, evo  u selima u Meksiku sade kukuruz na 3000 metra eto ti bi se tamo prilagodio i nema zima, jos da te stave u neku seruju pa gde bi ti kraj bio  :grin:

Ne svidja mi se yr.no daje kisu pa posle ledaru doduse manju nego sad ali ipak to cemo videti kad se jos malo priblizi...Kaze malopre onaj covek sto ima selfi na sajtu rhmz-a drugi ledeni talas 17-22. januara pa onda jos jedan u februaru...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #286 poslato: 09. Januar 2017. u 20:47 »
Sanse da u petak temperature dodju do 5C na 2m kao sto neki modeli pokazuju su ravne nuli. Na visini temp ce ici blago i kratko iznad nule i tad je realno da bude ledene kise dok ne dodje ponovo do zahladjenja.

Van mreže mareeram

« Odgovor #287 poslato: 09. Januar 2017. u 20:51 »
Ja bih srpskomseljaku odgovorio, ali brate covek nece da nam kaze lokaciju i to ti je, misteriozan neki covek.. :grin:

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #288 poslato: 09. Januar 2017. u 20:52 »
 ^^ Sic, slazem se u potpunosti, konacno da neko to izgovori! Sa ovim frontom vetar u prizemlju ne bi bio jak pa da u tolikoj meri "oduva" hladan vazduh koji se nakupio nad nasim podrucjem.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #289 poslato: 09. Januar 2017. u 20:55 »
Prilično nezgodno izgleda situacija u petak. Po GFS 12Z, to je ledena kiša ko kuća na stabilnom minusu, koja bi kasnije prešla u sneg.
EC sa druge strane daje i toplu košavu i plus u prizemlju zbog dubljeg ciklona u prizemlju, ali samim tim i manje padavina zbog uticaja košave. Ne valja ni jedna ni druga varijanta, pa se iskreno nadam da će opet to da krene stopama jučerašnjih izlaza.

Slažem se sa vama da u GFS-ovoj situaciji bez značajnog vetra nema govora o plusu u prizemlju. Ali u EC-ovoj varijanti sa jakim vetrom, nije nikakav problem da ode i nekoliko °C iznad nule.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #290 poslato: 09. Januar 2017. u 21:06 »
Da, zaista, ovo sto daje glavni izlaz EC-a bi zaista podiglo temperaturu u prizemlju ali za sada mi to ne deluje preterano ostvarivo, previse brzo taj front upada nad nase podrucje da bi se formirao tako dobro razvijen ciklon, ali ko zna.

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #291 poslato: 09. Januar 2017. u 21:07 »
Биће стварно занимљиво пратити шта ће се издешавати у петак, модели коначно нису усаглашени, на просеку енса GFS-а ипак се види циклон у јужном Јадрану, са тим што је главни издашнији са падавинама од осталих, нажалост неколико mm ледене кише не би могли да избегнемо.

Многе ствари би могао да каже просек EC-a.

Van mreže mareeram

« Odgovor #292 poslato: 09. Januar 2017. u 21:21 »
Ajde prvo da vidimo za sutra ujutru, mozda  najhladnije jutro u Beogradu nas ceka ove zime.. :morning:

Van mreže milandijana

• milan
  • *
  • Starost: 47
« Odgovor #293 poslato: 09. Januar 2017. u 21:27 »
ipak se slazu gfs i ec da cemo sutra dobiti 2 d0 3mm snega,a za petak cemo videti sta ce biti :comeon:

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #294 poslato: 09. Januar 2017. u 21:27 »
Koja god varijanta da bude niko joj se nece obradovati.
Kao sto je Milos napisao ako bude varijanta koju daje EC temperatura od par stepeni iznad nule nam ne gine, uz JI vetar brzo ce pristice topao vazduh.
To se posebno odnosi na juznu polovinu zemlje.
Al aj da sacekamo jos malo...

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #295 poslato: 09. Januar 2017. u 22:36 »
Prvo, pozdrav za staro društo.Drugo, pozdrav i za nove ljude. Treće, izvinite na spamu :)
Evo kako ja vidim ove naredne dane. Prvo, situacije su toliko granične po svim pitanjima da može biti puno kiše(šteta bi bi bila posle ovolike hladnoće) ali i prilično snega.  Ali, može biti i malo kiše  i ništa više. Pričam o severnom delu zemlje i pričam o 12. i 13. januaru.
Ciklon 50 km severnije ili južnije doneće presudu a on će zavisiti od AC koja nam se pruža sa zapada. Brzo to sve ide.Svi znate o čemu pišem. 
O daljem vremenu(od vikenda) ne vredi ni pisati. O tome može više ali nakon petka, odnosno, kada kada ciklon od 12. uđe u sigurnu putanju.   Eto, ništa novo i pametno nisam rekao ali tek da se upišem :)

Van mreže Milos_33

• *
  • Starost: 40
« Odgovor #296 poslato: 09. Januar 2017. u 22:42 »
Koliko vidim Gfs jako lep sutra vece za Beograd. Cini se repriza onoga od danas...

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #297 poslato: 09. Januar 2017. u 22:58 »
Al se raspistoljio yr.no za Sarajevo sa kisom u petak..Nadam se da ce ipak ovi mm ostati ali da se promjene u snijeg..

Van mreže cikajowa

• *
    • DzoPhotography Tim
« Odgovor #298 poslato: 09. Januar 2017. u 23:46 »
Ovo izgleda po zadnjem GFS ok za moj kraj.
Reklo bi se da temperatura i po visini i u prizemlju ne bi trebalo da pravi problem, na vreme stizu padavine.

Mi dosta razgovaramo, glasno se smejemo, mnogo radimo, malo spavamo, ali zato mnogo sanjamo :-)
Nekada smo kao rogovi u vreći, ali u ovome se slažemo- tri stvari odaju čoveka: njegove oči, njegovi prijatelji i njegove fotografije.
http://www.dzophotography.com

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #299 poslato: 09. Januar 2017. u 23:53 »
 ^^ Ok? :D ovakav meteo(ro)gram ne znam da li sam ikada video za svoj kraj :D

Salu na stranu, modeli, cini mi se da sve vise idu ka tome da bi Vojvodina u petak rano ujutru i u ranim prepodnevnim casovima mogla dobiti ledenu kisu a onda kasnije nesto snega do subote ujutru kada bi padavine "pobegle" juznije. Nije idealna situacija za ovaj kraj ali sta je tu je, videcemo da li ce se nesto promeniti u prognozi sutra-prekosutra. Juzna polovina zemlje bi imala manje kriticnu situaciju nego mi na severu kako sada stoje stvari. Dok je EC neka sasvim druga prica za sada.