Padavinski ovaj nas WRF slican EC-u rekao bih. Neki modeli ocigledno vide znacajno manje padavina za ovaj kraj. Onaj famozni crnogorski WRF potpuno suprotan od naseg, po njemu snezne padavine su dodatno smanjene a kisa "pojacana". GFS konstantno iz izlaza u izlaz vidi par mm kod mene, dok je EC u poslednja dva to znacajno smanjio. Velika neslaganja medju modelima sto se tice padavina, sto se temperature tice to je tu negde kod svih slicno, kako sam i rekao ne bi trebalo da t2m ode preko 3C. Deluje kao da je glavna razlika medju modelima vreme pocetka padavina, cini mi se da je Dejo napisao to, EC daje kakve-takve padavine ali mnogo kasnije nego GFS, tek za petak uvece, pa bi vecina bila u obliku snega, nesto slicno vidi i nas WRF s tim da bi po njemu padavine pocele jos kasnije, tek u noci petak na subotu. Ali i to za ovaj deo Vojvodine. Na primer za Suboticu nas WRF vidi ledenu kisu vec u prepodnevnim satima pa onda kisu sve do ponoci kada bi presla u sneg sto je po meni nerealno, mislim da bi konkretno Subotica posle 19h u petak imala dobre uslove za sneg ukoliko bude padavina.