EC slican kao GFS, modeli promenili pricu, hladnoce nam nece faliti ni treceg izgleda, cini mi se da cemo dobiti kakav-takav snezni pokrivac a onda razvedravanje i pad temperature 4-og, 5-og i 6-og kad bi nam strujao vrlo hladan vazduh sa severoistoka, to bi bili ledeni dani verovatno, zatim bi verovatno 7-og doslo do porasta temoerature po visini kao najava za upad novog ciklona sa severa, EC je izasao dotle tako da ne znam kako ce on na kraju razviti situaciju ali slicno je kao kod GFS-a cini mi se, Taj drugi upad bi mozda ponovo probudio sredozemlje ili kao sto je GFS nacrtao samo povukao polarni vazduh nad nas. Sve u svemu, modeli menjaju pricu ali hladnoce nam nece faliti po a po svemu sudeci uz malo srece ni snega. Ako se ovako nastavi, mogli bismo mozda imati i snezno Bozicno vece sto bi bilo savrseno.
EDIT: EC gotovo identican kao GFS 12Z, velika kolicina hladnog vazduha bi tu bila nad nama, manje padavina nego u prethodnim izlazima, pri ovakvim prodorima se teze stvaraju sekundarke, ali uz malo srece sneg koji bi dobili (ako dobijemo) 3-eg bi mogao da se zadrzi, mislim da je kritican samo 7., ako bismo tada opstali sa nesto neznog pokrivaca to bi bilo odlicno, pa bi nakon toga u sklopu nadolazeceg fronta palo jos snega, bez formiranja sekundarke kako sada stoje stvari, ali ne bih ja to iskljucio.