Да се и ја огласим. Као што колеге и рекоше, по питању темп.све је јасно, ово ће бити један од најледенијих Божића, које памтим. Жеља ми се од пре пар дана у том смислу испуњава. То ће бити мразеви, какве не виђамо често, ноћу и ујутро готово сигурно са двоцифреним вредностима, а врло је могуће да локално такве имамо и божићне максимуме.
Што се тиче падавина, нијансе ту одлучују о могућности снега за северније крајеве. Југ и југоисток имаће сигурно божићну идилу, централни крајеви са великом вероватноћом. Север тренутно лошије пролази по ЕЦ, а мало боље по ГФС. Север се ни не може надати не знам каквом покривачу, али још увек се можемо надати танком покривачу. Има потенцијала за то. А то би заиста било спасоносно за нашу житницу, јер да се разумемо, ја сам пресрећан због леденог Божића, али бих волео да бар мало снега штити усеве од мразева и да наши пољопривредници не трпе штету. На тако ниским темп. и само 1мм снега даје и 2цм покривача што би дало заштиту какву таку, а нама снегољупцима идилу. За то има потенцијала. Чини ми се у Бачкој и Срему има потенцијала и за још који цм више. А, на крају крајева, ко зна, уз све моделе и прогнозе можда нас атмосфера, када се арктички ваздух спусти, пријатно изненади. Радујмо се доласку, нашем народу, омиљеног празника, у правом зимском руху.