Прво о теми:
Чини ми се да је ЕЦ више кренуо ка сценарију ГФС, што нас зимољупце може да радује. Сада се и код ЕЦ појављује секундарни минимум у Егејском мору 16. као што је већ цртао ГФС, а о чему нам је Кими данас писао. Требало би да yr.no изгледа другачије вечерас...видећемо.
Осим теме:
Колики сам ја ''манијак'' за снег и овакве дане, какви су били, иако имам скоро 39 година, па то је чудо! Управо су ме колеге, метеоролози и који се много озбиљније баве прогнозама, ''умирили'' на овом форуму. На имена Профија, морам да додам ППринца, којег много поштујем, иако га не знам, а и он је мене јако поштовао овде. То му никада не могу заборавити. Мислим да је овде омладинци проблем када дође до ЗЛОУПОТРЕБЕ ФОРУМА, а то је онда када се пише само ради писања без неког логичког смисла, када се емоције ПРЕТЕРАНО ИСТИЧУ, па се ток природе проглашава ''катастрофом'' ако иде онако, како ми зимољупци не бисмо желели. Мени је страшно жао када се снег топи зими и када се оваква идила нарушава, али ПРЕСТАО САМ ДА ДРАМИМ. Потпуно је нормално у нашем поднебљу да минуси не трају од 1. децембра до 1. марта, већ да се СМЕЊУЈУ МРАЗНИ И ПЛУСНИ ДАНИ. Коначно, ово је једна од БОЉИХ ЗИМА која је од самог почетка децембра ПРАВА ЗИМА. А и ово сутра отопљење је, очигледно, толико краткотрајно, да је занемарљиво. Извините, пошто сам и ја годинама са вама овде, осетио сам потреб у да нешто напишем. Хвала.