Profiamateru, samo sam konstatovao da u ovom delu Beograda još uvek nema snega (bez kukanja i bilo kakvih negativnih osećanja), jer neko ko ne živi u prestonici kada vidi ovakve odraze na radarskoj slici verovatno pretpostavlja da ovde pada makar umeren sneg s obzirom da su kolege forumaši večeras već javljali jak intenzitet iz znatno slabijih odraza.
Ma nema problema Srđane, ti valjda znaš da ja veoma podržavam i ohrabrujem tvoje pisanje na forumu. Kamo sreće da imamo više takvih mladih članova.
Moj komentar naravno nije bio upućen "protiv" tebe već sam samo pokušao da na konkretnom primeru pokažem da zeleni odraz ne znači automatski umeren ili jak sneg i zato sam izvojio primer regiona Donjeg Milanovca za 20h.
Sneg a možda čak i susnežica na kratko, će povremeno padati u Beogradu (i tamo gde ga za sada nema -kao npr. kod mene), nevezano za boju odraza ili "suv" WRF i slično... a to što ga neće biti koliko bi mnogi želeli je druga tema.
Napomenuo bih da temp. u prvih sat vremena može da bude problem i ono što sam naveo za porast temp. u Batajnici i susnežicu u 21h je nešto što se meni ne sviđa. GFS (makar jutarnji run koji sam pogledao) je odlično video ovaj porast temp. oko 21h kada je i davao prve padavine.
U predstojećem periodu sa makar 5 veoma hladnih dana (već u petak će dnevna temp. biti veoma niska i bar do utorka/srede ne vidim ništa osim "minusa" a i za kasnije se ništa precizno ne zna) biće prilike za makar slab sneg -na "debelom" minusu i male padavine će biti "lepe za oko" (iako će vetar bilo kakve padavine, ako ih bude tj. ako EC ne bude u pravu, lako "raznositi").