Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2017 - I dekada  (Pročitano 92672 puta)

Van mreže slobopfc

• **
  • Starost: 45
Odg: Januar 2017 - I dekada
« Odgovor #380 poslato: 04. Januar 2017. u 21:38 »
Počeo i u Krnjači slab sitan sneg. Ala smo propali kao Partizan u kočarci. Slavimo 5cm snega, kao Partizan pobedu protiv Solnoka.   :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Van mreže aca asceric

• Starost: 27
« Odgovor #381 poslato: 04. Januar 2017. u 21:41 »
Evo snega i to umeren krupan  T u minusu divno odmah se hvata :)

EDIT : Potvrdjujem radar posandrcao .

Van mreže gambino

• **
« Odgovor #382 poslato: 04. Januar 2017. u 21:43 »
Prestade sneg odjednom  :oboze:

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #383 poslato: 04. Januar 2017. u 21:44 »
Iznenada je počeo umeren sneg u mom kraju. Vidljivost se znatno smanjila. Vetar je slab, severoistočni. Trenutna temperatura na Vračaru iznosi čak 0,8ºC, a na Košutnjaku -0,4ºC.

Van mreže Gaara

• **
« Odgovor #384 poslato: 04. Januar 2017. u 21:44 »
Ovde se već nekoliko sati drži -3°C, a formirala se i solidna magla.

Na sajtu RHMZS piše da je u Kuršumliji u 21h +4°C i pretežno vedro :/  Verovatno je neka greška kao za Kikindu pre par sati.

Van mreže Antarktik

• *
  • Starost: 58
« Odgovor #385 poslato: 04. Januar 2017. u 21:45 »
У Крагујевцу пролећу (видљиве само према заклоњеном уличном осветљењу) прве ситне пахуљице. Правац и смер падања пахуља недефинисани, јер је углавном тихо, без ветра, а оне практично и немају неку импресивну масу...

Van mreže majstoric17

• *
« Odgovor #386 poslato: 04. Januar 2017. u 21:49 »
U Osijeku prestao prije pola sata. Ima oko 4-5 cm, a sutra mogući lagani plus.
Samo da se snijeg ne otopi do kraja tjedna. Svaki je dan ostanka snijega na tlu važan zbog konačnog prosjeka na kraju.

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #387 poslato: 04. Januar 2017. u 21:50 »
Padavine i dalje umerenog intenziteta, mada ovo više nije "čist" sneg. Nešto šušti dok pada (nisu kišne kapu), mislim da su u pitanju ledena zrnca. Inače, već su počele da se bele sve površine, osim glavne ulice (verovatno zbog toga što je posipana so).

Edit: Oslabile padavine. Ne da mi mira, moram izaći napolje da proverim, ali ovo definitivno nije "čist" sneg. Biće ovo još jedna besana noć. :D

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #388 poslato: 04. Januar 2017. u 21:50 »
 ^^

Такође ево и овде првих пахуља, не би требало још да крену конкретније падавине, али изгледа да нема неких већих проблема по висини и да ће када крене конкретније да пада, то бити чист снег.

Такт - 1,9 C.

Van mreže Bart

« Odgovor #389 poslato: 04. Januar 2017. u 21:51 »
Ovde se već nekoliko sati drži -3°C, a formirala se i solidna magla.

Na sajtu RHMZS piše da je u Kuršumliji u 21h +4°C i pretežno vedro :/  Verovatno je neka greška kao za Kikindu pre par sati.
Nije greska i ams daje toliko tj. pre davala sad je i tamo u padu na 0.8C...Jugozapadnjak fenira pa je toliko...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Srks

• **
« Odgovor #390 poslato: 04. Januar 2017. u 21:53 »
Pojačao sneg, umeren trenutno.  :)

Vračar "skočio" na +1.0°C, Košutnjak -0.2°C.

Van mreže ivanb

• *
« Odgovor #391 poslato: 04. Januar 2017. u 21:54 »
U Arilju provejava nešto između susnežice i ledene kiše, teško je opisati. Uglavnom radarski odraz je jak, a padavina jedva da ima.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #392 poslato: 04. Januar 2017. u 21:54 »
Kod mene radar bio skroz merodavan i diktirao jačinu padavina. Evo upravo stao sneg, kako su prošli odrazi. Pa rekoa bih da smo dobili oko 5cm.
Verujem da radar ne prikazuje svuda realnu sliku jačine padavina. Da li je moguće da postoji topliji sloj, pa padavine ne stižu do podloge, a radar ih hvata? Verovatno imamo sloj manje relativne vlažnosti vazduha iznad nekih krajeva.
I jako dobro pitanje, da li su ovo modeli videli kao padavine iako nisu stigle do podloge?

Van mreže majstoric17

• *
« Odgovor #393 poslato: 04. Januar 2017. u 21:56 »
HOće u nedjelju biti još snijega?

Van mreže gambino

• **
« Odgovor #394 poslato: 04. Januar 2017. u 21:56 »
Ovde skroz suvo i mirno,sneg prestao nije se ni zabelelo.

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #395 poslato: 04. Januar 2017. u 21:59 »
Sneg a možda čak i susnežica na kratko, će povremeno padati u Beogradu (i tamo gde ga za sada nema -kao npr. kod mene), nevezano za boju odraza ili "suv" WRF i slično... a to što ga neće biti koliko bi mnogi želeli je druga tema.
Napomenuo bih da temp. u prvih sat vremena može da bude problem i ono što sam naveo za porast temp. u Batajnici i susnežicu u 21h je nešto što se meni ne sviđa. GFS (makar jutarnji run koji sam pogledao) je odlično video ovaj porast temp. oko 21h kada je i davao prve padavine.
U predstojećem periodu sa makar 5 veoma hladnih dana (već u petak će dnevna temp. biti veoma niska i bar do utorka/srede ne vidim ništa osim "minusa" a i za kasnije se ništa precizno ne zna) biće prilike za makar slab sneg -na "debelom" minusu i male padavine će biti "lepe za oko" (iako će vetar bilo kakve padavine, ako ih bude tj. ako EC ne bude u pravu, lako "raznositi").

Trend se nastavio i temp. je u centru Beograda došla malkice iznad +1C (Vračar 1.1C) a na Košutnjaku je posle -1.5C (oko 19.30) sada maltene dostigla nulu (-0.1C). Veoma slično je i na Surčinu gde je u 21.30 bilo 0C (negativna nula) iako je tokom dana pa i uveče temp. bila u stabilnom minusu (Tmax do 19h -2.0C a identično je bilo i u 20h a potom je temp. porasla za skoro 2C). U Batajnici je i u 21.30 (kao i u 21h) registrovana susnežica ali ovaj put uz temp. malo iznad nule.
Upravo je izašao izveštaj za Surčin za 21h i temp. je i tamo sada malkice iznad nule ("pozitivna nula") uz slab sneg.
Uz malo jače padavine lako će se sve zabeleti a i ova temp. u blagom plusu će malo da "sklizne".

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
  • Starost: 30
« Odgovor #396 poslato: 04. Januar 2017. u 22:02 »
Kod mene radar bio skroz merodavan i diktirao jačinu padavina. Evo upravo stao sneg, kako su prošli odrazi. Pa rekoa bih da smo dobili oko 5cm.
Verujem da radar ne prikazuje svuda realnu sliku jačine padavina. Da li je moguće da postoji topliji sloj, pa padavine ne stižu do podloge, a radar ih hvata? Verovatno imamo sloj manje relativne vlažnosti vazduha iznad nekih krajeva.
I jako dobro pitanje, da li su ovo modeli videli kao padavine iako nisu stigle do podloge?

I za moj kraj je radarski odraz bio prilicno tacan (doduse i dosta sam blizu NS-a). Cini mi se da imamo problema sa temperaturom u nekim krajevima i da to moze da predstavlja problem. Uz onakvu hladnocu koja nam sledi sada mi sa snegom na tlu brinemo da nam sutra temperatura ne ode u plus na sat dva i prepolovi i ovako mali snezni pokrivac. :D

Kod mene trenutno jugozapadni vetar u blagom pojacanju i to mi se bas i ne svidja, ali temperatura se ne menja, vec duze vreme je na -0.05, dakle tek malo ispod nule.

Van mreže Manja

• *
  • Starost: 28
« Odgovor #397 poslato: 04. Januar 2017. u 22:04 »
U Zvorniku pada sneg slabog do umerenog intenziteta. Trenutno se zadržava samo na travnatim površinama. Tiho je, bez vetra.

Takt 0.8°C

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #398 poslato: 04. Januar 2017. u 22:05 »
Od pre 15 minuta poceo slab do umeren sitan sneg.. Pocele su ogoljene povrsine da se bele.. Tc idalje na -0,5c
Edit:Ovog puta nisam optimista  :grin: Ne verujem ni u simbolican pokrivac,koliko god da je radar bagovao,sada bas nema nista na njemu :)

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #399 poslato: 04. Januar 2017. u 22:06 »
Evo nekoliko sličica i od mene ... srednji Banat oko 20h...

Ostale možete pogledati  ... https://www.facebook.com/%C4%8Cestereg-Meteo-199820046842302/photos/?tab=album&album_id=760166280807673