Pohvale za sve koji su poslali slike sa vejavicom tj. pravim snegom
Kažem "pravim" snegom jer sam ja ovde u Beogradu mogao samo da uslikam stvrdnuti sneg od 5cm u šumi na Zvezdari -ovde je temp. u minusu od preksinoć tj. juče nije išla u plus (kao u centru grada) i dok nije počeo severac drveće je imalo snega na sebi ali sada je to sve "oduvano". U šumi nema "žive duše" tj. nikoga nisam sreo iz razumljivih razloga -ovaj ledeni Badnji dan nije baš prijatan za šetnju.
Pored silnih slika sa dosta snega, možda ne treba ni postavljati sliku sa 5cm snega ali ajd' neka se nađe.
U nekom od prethodnih dana sam napisao da se nadam da će tokom 5-6 ledenih dana čak i u Beogradu pasti makar mali sneg pa mi ostaje da se nadam da će se to ipak desiti iako me retko koji model u tome "podržava" (npr. ponedeljak ujutru možda može nesto slabašno da donese, visinski ciklon koji je u nedelju uveče severoistočno od nas, će da se postepeno popuni i pred sam kraj "života" bi mogao da "baci" malkice padavina i ovde).
@Ice:
Kao i uvek slike su ti odlične ali imam "zamerku" tj. "sugestiju"
:
ajde budi drug pa nama "mučenicima" pošalji malo snega
. Ti si oko 90km "vazdušnom linijom" od BGa, nije to predaleko. Slabe padavine su "dobacile" do Vrčina na jugu i Grocke na jugoistoku (to će Risbo znati mnogo preciznije) ali ovde ništa (OK, možda je bukvalno par pahulja proletelo ali to je zaista zanemarljivo).