Ovo divno izgleda!
Bravo za reportažu!
Osim što ovaj forum prate "obični ljudi" (za koje se nadam da mogu da nađu neke korisne informacije) ali i neki stručnjaci iz "referentne ustanove za izradu i prezentovanje prognoze vremena" (jednog člana foruma koji radi u RHMZu, nije on jedini član ovog foruma koji je u Zavodu ali lako će prepoznati da mislim baš na njega
, koji ovo čita molim da ne shvati pogrešno), prate i ga i neki stranci koji naravno ne razumeju šta mi pišemo ali imaju zaista brojne pohvale u vezi meteo-reportaža (nekoliko osoba iz WMO; o tome sam već pisao).
Kada već spominjem "referentnu ustanovu", šaljem pozdrav svima tamo sa željom za više sreće u narednoj mesečnoj prognozi: nakon uglavnom lošeg decembra -što se tiče mesečne prognoze ili čak i one za 15 dana unapred (prognoze objavljene 15.12.), slično se ponavlja sa prvom polovinom januara ako se pogleda mesečna prognoza za ovaj mesec -od svih dana u januaru baš je Božić "izabran" kao dan sa najvišom dnevnom temperaturom u BGu (videćemo koliko je to tačno već sutra
) ali razumem da nije bilo lako videti "ledeni talas" već krajem decembra kada se prognoza radila ali u skladu sa time možda pojedinci iz RHMZa ne bi trebali da previše "autoritativno" pričaju o nečemu što je nepouzdano, a naročito što i oni sami znaju da nema pouzdanog načina za preciznu prognozu za 15 dana unapred a kamoli za duži period (iako neko od njih godinama radi na "alternativnoj" metodi za prognozu za nekolik meseci unapred ali rezultati se za sada ne vide -ili ih neko drži u tajnosti
).