Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2017 - II dekada  (Pročitano 84177 puta)

Van mreže gambino

• **
Odg: Januar 2017 - II dekada
« Odgovor #440 poslato: 13. Januar 2017. u 21:53 »
Snega jedva da ima u tragovima,jos ne verujem kako je za dan nestalo  22 cm snega  :/

Temp 6C

Ovaj dan nam je naplatio ono iznenadjenje u ponedeljak i utorak.

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
  • Starost: 30
« Odgovor #441 poslato: 13. Januar 2017. u 21:54 »
Kod mene idalje slaba kisa. Temperatura pala na 3C.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #442 poslato: 13. Januar 2017. u 22:00 »
Vredi spomenuti i nizak vazdušni pritisak iznad naših krajeva, toga odavno nije bilo.  U centralnim predelima sveden na nivo mora je oko 995mb. U Bg-u je 993,7mb po AMS Vračar. Čudo nam je to većini promaklo  :grin:

Snega na Dorćolu još uvek ima oko 4cm na travnatim površinama.

Front probio i u Valjevu, kreće se sada svakako ispred padavina, što je jako dobro.

I još jedna stvar, feniranje je malo pregruba reč za ovaj vetar.  Da smo stvarno isfenirani kako znamo, bili bi topliji od planinskih stanica na Zlatiboru i Sjenici, a to baš i nije slučaj  To najbolje i pokazuje sondaža :)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Direktor

• **
  • Starost: 25
« Odgovor #443 poslato: 13. Januar 2017. u 22:01 »
Ovde ako predje u sneg bice dobro,ali nista neočekivano u Zagrebu palo samo 5cm a trebalo je vise prema kartama da su oni dobili 20 a mi nista to bi bilo razočarenje,ovako uživajmo na hladnoj kiši :morning:

Sad je umerena nema ni naznaka da će preci u sneg
Ciklon Zika(decembar 2018)-41cm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #444 poslato: 13. Januar 2017. u 22:04 »
Ala lije kiša u Novom Sadu :O,jaču kišu na 1c nisam video

To je zato što ovo i nije kiša nego su te krupne kapi raskvašene pahulje, pa je kiša vidljivija i glasnije se čuje. Pretpostavljam da je na naselju ista priča.
Inače deluje mi po radaru da će padavine biti blago razočarenje, a i svi modeli crtaju samo simbolične snežne padavine u NS u poslednjim izlazima. 

Van mreže Zure90

• *
  • Starost: 33
« Odgovor #445 poslato: 13. Januar 2017. u 22:06 »
@ Mareeram

Ja se ovom nisam nadao ni u snu ali et..vjrruj da snijeg ne prestaje ..mnogo jak intezitet i dalje ..ako ovako nastavi do jutra ne gine 30+ cm snijega :worthy:

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #446 poslato: 13. Januar 2017. u 22:10 »
Prognoza WetterOnline za Evropu se radi na osnovu GFS, ECMWF i ICON3 modela.
Predviđanje kretanja padavina (dakle ne aktuelna slika nego animacija za naredni period od 1.5h) dosta zavisi od dostupnosti radarskih slika za određene regione (ne mislim specifično za Srbiju nego generalno za ceo svet -nije isto npr. za zapadnu Evropu i veći deo Afrike).

Hvala na odgovoru Profi. Pozdrav :)

Van mreže Bart

« Odgovor #447 poslato: 13. Januar 2017. u 22:11 »
Ovde temperatura seta od 3 do 8C sada 7.4C...Zanimljivo  ali ams na 5cm pokazuje 0.0C  t5cm min u prethodnih sat vremena -0.1C
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #448 poslato: 13. Januar 2017. u 22:11 »
Vredi spomenuti i nizak vazdušni pritisak iznad naših krajeva, toga odavno nije bilo.  U centralnim predelima sveden na nivo mora je oko 995mb. U Bg-u je 993,7mb po AMS Vračar. Čudo nam je to većini promaklo  :grin:

Snega na Dorćolu još uvek ima oko 4cm na travnatim površinama.

Front probio i u Valjevu, kreće se sada svakako ispred padavina, što je jako dobro.

I još jedna stvar, feniranje je malo pregruba reč za ovaj vetar.  Da smo stvarno isfenirani kako znamo, bili bi topliji od planinskih stanica na Zlatiboru i Sjenici, a to baš i nije slučaj  :)

primetile moja i maretova glavudza  :(  citavog dana vise gledam pritisak nego temp. i koliko je snega ostalo  :/

cistih 981 mb u 21h dugo nisam video...
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #449 poslato: 13. Januar 2017. u 22:16 »
Kreće kiša kap po kap u Melencima. Videćemo da li će ovde biti snega ove julijanske godine. Temperatura u porastu 4°C
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Josip

• **
« Odgovor #450 poslato: 13. Januar 2017. u 22:16 »
Pada umjeren/jak gusti sitni snijeg.
0°C.

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #451 poslato: 13. Januar 2017. u 22:18 »
Kod mene sipi slaba kisa, tiho je i skoro potpuno bez vetra. Temperatura ne mrda sa 3C.

Van mreže MaxeLL

• *
  • Starost: 37
  • Sneg Je Život, Sve Drugo Su Sitnice.. :)
« Odgovor #452 poslato: 13. Januar 2017. u 22:19 »
Pada umjeren/jak gusti sitni snijeg.
0°C.

Blago tebi, kod mene se i dalje muči, jedva da se zabelelo. Valjda će pojačati u narednih sat vremena... :)
Ja Volim Život, Kafane I Žene.. :D

Van mreže astrogodra

• **
« Odgovor #453 poslato: 13. Januar 2017. u 22:19 »
Veje li ga veje ovde u Loznici,prelepo nakon danasnjih 12C.
Astronomsko društvo Aristarh - Kragujevac

http://aristarh.rs/

Van mreže Srđan

• Moderator
« Odgovor #454 poslato: 13. Januar 2017. u 22:23 »
Jak južni i jugoistočni vetar je na Novom Beogradu (zapadni deo grada) kratkotrajno oslabio na uglavnom umeren, a potom je kroz nekoliko minuta postepeno okrenuo na pojačan, zapadni. Temperatura je u padu.

Snežni pokrivač se zadržao na samo ~50% travnatih površina i njegova visina je do 1cm.

Oblačno je i bez padavina.

Temperatura na Vračaru još uvek vrlo visokih 7.1°C uz umeren i jak, južni i jugoistočni vetar. Na Košutnjaku je temperatura već započela pad, nakon što je vetar okrenuo na pojačan, jugozapadni. 5,7°C je na ovoj stanici trenutno.

U narednih sat-dva vetar će da okrene na pojačan, severozapadni na celom području grada. Početak padavina bi trebalo očekivati nešto nakon 23h, prvo u zapadnim i severozapadnim delovima prestonice. U početku bi to bila kiša, koja bi postepeno jačala i relativno brzo prešla u vlažan sneg. U drugom delu noći oblačno sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača, debljim u višim delovima grada.
« Poslednja izmena: 13. Januar 2017. u 22:41 Srđan »

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #455 poslato: 13. Januar 2017. u 22:25 »
U B. Palanci umeren sneg

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #456 poslato: 13. Januar 2017. u 22:29 »
Stigao front u prizemlju do Beograda. Stala košava i okreće na zapadnjak. Uskoro očekujem pad temperature sa 7°C na 2-3°C.
Kasni nekih sat vremena u odnosu na moja očekivanja, ali makar stiže pre padavina.

Ne očekujem formiranje novog snežnog pokrivača u Beogradu, jer čak i da bude padao na zemlji je toliko blata i vodurine da neće moći da se zadržava. Zabeleće se krovovi i drveće pomalo.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže MaxeLL

• *
  • Starost: 37
  • Sneg Je Život, Sve Drugo Su Sitnice.. :)
« Odgovor #457 poslato: 13. Januar 2017. u 22:36 »
I kod mene sneg nakon dosta "mučenja" okrenuo na umereni. Temperatura je na nuli i sad očekujem da će se početi "hvatati" na svim površinama. Jak sneg ne očekujem, tako da je i ovo za mene "jackpot". :D

Kratko je trajala euforija, opet slab sneg. Ne znam više šta da očekujem...  :O
Ja Volim Život, Kafane I Žene.. :D

Van mreže Srđan

• Moderator
« Odgovor #458 poslato: 13. Januar 2017. u 22:39 »
Kakav pad! Za malo više od deset minuta temperatura na Košutnjaku opala za ~4°C i sada iznosi 2,5°C. Idemo dalje... :comeon:

Edit 22.45h: Na Košutnjaku je u ovim trenucima 1,6°C i polako se zaustavlja pad. Verovatno ćemo morati da sačekamo (jače) padavine da se spustimo na "nulu".

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #459 poslato: 13. Januar 2017. u 22:41 »
Kod mene pojacala kisa uz tek po neku rastopljenu pahulju koja padne. Temoeratura opala na 2C. Kod mene nije bilo naglog pada temperature.