Kao što sam i pretpostavio, kada sam izašao iz zgrade, u mom kraju je bilo svega nekoliko milimetara, ali kompaktnog snežnog pokrivača. Ipak, to ne znači da Miloš nije bio u pravu. Idući ka školi tramvajem, sve do bloka 23 situacija je bila slična kao u mom kraju, čak kod "Buvljaka" i nije bilo uopšte snega. Nakon što tramvaj skrene u Milentija Popovića uočljivo je povećanje, da bi kod Sava centra, Ušća i Starog sajmišta visina snega bila kao što je Miloš i rekao, 1-2cm.
U Beogradu je u toku prepodneva uglavnon provejavao sneg, tek je u nekoliko navrata bio slab, jedom kratkotrajno i blizu umerenog intenziteta, da bi nakon 13h sneg postepeno pojačavao. Oko 14h (zatekao sam se kod Beograđanke) bio je najjači sneg do sada (na granici umerenog intenziteta, sitnijih pahulja), dovoljno da osmatrač na stanici na Vračaru javi umeren. U tim trenucima se i sunce naziralo kroz tanje slojeve oblačnosti. Potom ponovo dolazi do slabljenja, pa je do sada to bilo uglavnom provejavanje. Vetar je bio umeren, povremeno pojačan, a u nekoliko navrata je imao i jake udare. Temperatura se gotovo tokom celog dana kretala oko 0,5ºC (tačnije varirala je od 0,4ºC, pa do 1,0ºC).
U trenucima najjačeg intenziteta snega u centru je na kolima i na travi gde nema snega počinjao da se zadržava isti, ali je nažalost ubrzo oslabio. Na travnatim površinama koje su već bile prekrivene snež. pok. napadalo je oko 1cm novog. Ovo govorim zato što sam ubeđen da je u tim trenucima, pa sve do sada temperatura bila makar malo niža da bismo sada imali novih najmanje 1-2cm snega.
Trenutno pada slab do umeren sneg, a vetar je ponovo u pojačanju, te duva umeren, povremeno i pojačan, istočni. Temperatura na Vračaru iznosi 0.0ºC, a na Košutnjaku -1,2ºC. Počinju ponovo da se bele travnate površine. Inače, u mom kraju se u potpunosti otopio sinoćni sneg, dok ga je u centru (park Manjež) pre nekih pola sata bilo 2-3cm.