Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2017 - III dekada  (Pročitano 38270 puta)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
Odg: Januar 2017 - III dekada
« Odgovor #220 poslato: 25. Januar 2017. u 08:48 »
U Paraćinu je sve poleđeno što od rosulje. što od zrnastog snega. Trenutno je -5.1C sa severozapadnim vetrom od 2-3m/s

update: trenutno sitan zrnasti sneg, sve je začas pobelelo.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #221 poslato: 25. Januar 2017. u 09:08 »
Kod mene je inje još izraženije nego juče, a i dalje ima i magle uz dosta promenljivu vidjljivost.
Po krovovima se formirao sloj nečega, sad iz daljine ne mogu da provalim da li je zrnasti sneg ili led od rosulje koja se ledi.
Prema sondaži od 00UTC, ovaj sloj oblačnosti je jako debeo i ide od prizemlja do 850mb (1500m). Tako da je trenutno vedro samo na najvišim planinama u Srbiji.

Temperatura ovamo u konstantnom blagom porastu od sinoć, pa se trenutno u zavisnosti od dela grada kreće od -4°C do -5°C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Vladimir

• Starost: 32
« Odgovor #222 poslato: 25. Januar 2017. u 09:35 »
I ovde od 9h pada slab zrnast sneg.Rano jutros je na kratko bilo slabe rosulje sto se da primetiti na automobilima na kojima ima leda.
Trenutno -4.5°C.

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #223 poslato: 25. Januar 2017. u 09:54 »
Slično vreme i u ovom delu Beograda. Dakle, tokom noći se zadržalo tmurno, maglovito i veoma hladno sa temperaturom u konstantnom, ali veoma malom porastu. Povremeno je bilo slabe sipeće kiše (rosulje) koja se ledila pri tlu, pa je (bilo) veoma klizavo napolju. Vidljivost je bila uglavnom oko 500m. Vetar je bio slab, zapadni i severozapadni. Temperatura je iznosila tokom cele noći -5ºC (zaokruženo na ceo stepen).

Osvanulo je maglovito jutro uz vidljivost 300-400m i uglavnom bez padavina. Potom je oko 8.30h počeo da provejava slab, sitan sneg, koji je imao tendenciju postepenog jačanja. Na trenutke je to bio sasvim solidan intenzitet. Vidljivost se poboljšavala. Oko 9.15h kratkotrajno prestaju padavine, da bi za oko desetak minuta ponovo počela slaba sipeća kiša. Za to vreme spustila se gusta magla uz vidljivost oko 200m. Ipak, rosulje je bilo veoma kratko vreme, te u poslednjih petnaestak minuta ponovo provejava sitan sneg. Vidljivost je opet nešto bolja, 300-400m. Temperatura je u toku jutra porasla na -4ºC (zaokruženo na ceo stepen). Vetar je u celoj ovoj priči bio najkonstantniji; slab, zapadni i severozapadni.

Edit: Trenutna temperatura na Vračaru iznosi -4,0ºC, a na Košutnjaku -4,8ºC. Visina novog snega je manja od 0,5cm, ali sigurno ga ima nekoliko milimetara.

Poseban oprez je potreban zbog tankog sloja novog leda koji se nalazi ispod novonapadalog snega, a veoma je klizavo i usled mestimično zaostalog leda od ranijih padavina.
« Poslednja izmena: 25. Januar 2017. u 10:05 Srđan »

Van mreže Caligula

• *
  • Starost: 62
« Odgovor #224 poslato: 25. Januar 2017. u 10:01 »
Sitan sneg u Vinči padao 5 minuta, prestao pre 15 minuta.
Shvatam zašto volite sneg i zimu, pa očekujem da shvatite da volim sunce i toplotu.

Van mreže Bart

« Odgovor #225 poslato: 25. Januar 2017. u 10:25 »
Ma kakvih 7,8cm na kraju nema da bude ni 7,8mm snega... Ovde se jedva vidi da proleti nesto... Sneg se pomerio sa famoznih 11cm i sad je 10cm a temperatura -4.2C
Jedva cekam otopljenje  :beach:
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #226 poslato: 25. Januar 2017. u 10:28 »
Sneg se pomerio sa famoznih 11cm i sad je 10cm

Ali zato beogradskih "večitih" 10cm ne mrdaju. :D

Kod mene pada slab sitan sneg, postepeno pojačava. Definitivno se formirao tanak sloj leda, sve je zaleđeno napolju.
Temperatura i dalje u laganom porastu, trenutno je -3.6°C. Ipak nije realno da danas pređemo u plus, sutra možda makar na kratko.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #227 poslato: 25. Januar 2017. u 10:57 »
Što se tiče slika, slažem se da ne treba ograničavati broj slika. To je u principu i nemoguće tako da nepotrebna rasprava.  :grin: Takođe mislim da je najveći problem što ljudi ne smanjuju slike pre nego što okače na forum. Dužina 1024 piksela koja spada u standardnu je sasvim dovoljna za forum, ne bi trebali ići preko te.

Kod okretnice ima 15cm otprilike nisam mero    snega nisam daleko od okretnice samo susedno brdo stignem za 20 min  ..kod mene ima 14 cm snega .ali recimo ponegde ga i nize ima vislje zavisi kako je padao kako je brdo okrenuto ..Kad odes od okretnice malo vislje ga ima 20 cm.  na otvorenom normalno u gustoj  cetinarskoj sumi deo snega zavrsi na drvecu  .Dalje varira  ponegde i 25 cm na visim terenima . Na vise mesta mi sneg bio veci od mojih dubokih cipela koje su polu cizme pa do 10 cm kad spustis u neku uvalu.. Presao sam juce 15 km..od Popovice u pravcu Venca..Popovica ima 300 m nadmorske visine lepo stoji tabla sa visinama pri ulasku u nacionalni park sa imenima mesta i visinama . A popeo sam se na susedno brdo koje prilicno vislje od Popovice tu ga ima zaista i 25 cm  Za moju kucu stoji u katastru upisano 276m Ovde snega ima konrunitetu od prvog koji  je zabelio Novi Sad ....Jos pre Bozica i ne secam kada a  otopio se u gradu brzo..Da nije bilo onog crnog petka bilo bi ga jos 10 cm svugde sem taj dan nije se topio  ..No sneg koji je pao u taj petak uvece nije se topio uopste  i dalje se samo gomila i slaze..

Odlično, voleo bih da prošetam u subotu malo. Ja inače često imam običaj da odem kolima do okretnice pa prošetam do Venca preko vage i kraljeve stolice i nazad ili pre venca skrenem za Vrdnik pa se spustim dole ka Ledincima, prođem pored izvora Srebro, pa se popnem natrag do Popovice preko popovičkog jezera. Sada imam malo dete pa bi mogla da padne šetnjica do Orlovog bojišta. Sasvim dovoljno.

ONTOPIC:
Ovde niti je bilo padavina, niti se vreme promenilo na bilo koji način u prethodna 3, 4 dana. I dalje tmurno uz sumaglicu. Takt -4.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #228 poslato: 25. Januar 2017. u 11:47 »
I na Dorćolu je bilo te rosulje koja se ledila pri tlu, ali i nešto zrnastog snega. Trenutno je suvo.

Dole kući pada od jutra jako slab, sitan sneg, pobrašnilo je sve površine.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #229 poslato: 25. Januar 2017. u 13:08 »
U NS počeo slab sitan sneg da provejava.

Van mreže popovica novi sad 1

• **
« Odgovor #230 poslato: 25. Januar 2017. u 13:10 »
Sem slabih padavina tek toliko da put bude vlazan  a padalo je svega u Ns nema izrazenih padavina vrednih pomena ali mogu na utabanm snegu stvoriti  poledicu trenutno sam u gradu radim..Gore na fruskoj gori je padao slab sneg uz maglu stvorio je cudne formacije na drvecu na koje se zalepo kasnije kad dodjem kuci postavicu slike..Padavine su male ...nemaju bitan uticaj na snezni pokrivac .Edit Joe   ako nema nekog snega u gradu ima ga na Fruskoj gori mozes se i skijati slobodno.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #231 poslato: 25. Januar 2017. u 13:37 »
 ^^

Kod mene ovde kod futoške pijace nije ništa padalo do pre sat vremena. Sada pada slab sneg, čak i pojačava pomalo, ali za sada ni blizu ne utiče na pokrivač.
Ovo nije industrijski sneg, deluje mi da pada u celom gradu.

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #232 poslato: 25. Januar 2017. u 13:59 »
I kod mene od pre oko sat ipo pada slab, sitan sneg. Temperatura oko -3C.

Van mreže man

• **
  • Starost: 47
  • Vratiće se zime kad se desi kolaps AMOC-a!
« Odgovor #233 poslato: 25. Januar 2017. u 14:09 »
Ko mene pokusava nesto da pada,ali jako je sitno.-2C

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #234 poslato: 25. Januar 2017. u 14:12 »
Slab zrnast sneg pada u većem delu Beograda. Čudi me da ništa nije upalo u kišomer na Vračaru s obzirom da se nakupio talog od blizu 1cm novog snega.
Mestimično ima jako nezgodne posledice od ledene rosulje.
Temperatura se zaustavila sa rastom na -3C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #235 poslato: 25. Januar 2017. u 14:18 »
Evo ponovo zrnastog snega na Dorćolu.

Koja površina Evrope pod debelom niskom oblačnošću:  :worthy:

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže popovica novi sad 1

• **
« Odgovor #236 poslato: 25. Januar 2017. u 14:20 »
Moze se reci da slab zrnast sneg sada pada i u Novom Sadu.
« Poslednja izmena: 25. Januar 2017. u 14:29 Srđan »

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #237 poslato: 25. Januar 2017. u 15:02 »
I na aerodromu slab zrnast sneg, prekrio sve površine.
Većina modela su davali slabe padavine danas, to se i ostvaruje.
Temperatura -3C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže gambino

• **
« Odgovor #238 poslato: 25. Januar 2017. u 15:08 »
Vec duze vreme  pada slab ali gust sneg,prekrio je sve povrsine.

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #239 poslato: 25. Januar 2017. u 15:20 »
Tmurno i veoma hladno sa izraženom sumaglicom u Beogradu. U mom kraju provejava slab zrnast sneg već duže vreme, ali zanemarljivim intenzitetom. Sneg je jedva uočljiv, pre svega zbog veličine pahulja. Vidljivost je oko 2km. Veoma je mračno za ovo doba dana, što bi Kimi i Sale rekli, kao da nije ni svanulo. Vetar je slab, severozapadni. Temperatura stagnira i trenutna na Vračaru iznosi -3,1ºC, a na Košutnjaku -4,1ºC.

Naravno, napolju ima mnogo inja i slane na gotovo svim površinama. Veoma je klizavo jer se ispod novonapadalog snega nalazi tanak sloj novog leda nastalog od noćašnje ledene rosulje. Takođe, ima i starog leda nastalog od ranijih snežnih padavina, koji se ne topi danima. Visina snežnog pokrivača je promenljiva i nije kompaktan u "mom" kraju, ali ga odokativno ima 2-3cm.

Mi bismo već danima mogli svaki put da uradimo "copy-paste" celog prethodnog izveštaja, umesto što se mučimo da uočimo nešto novo napolju, pa da bar nešto izmenimo u našim izveštajima. :grin: