Sjajna slika, Joe!
U Beogradu se nakon 13h magla u centru grada malo "razbila" i potom je kroz sumaglicu Sunce "stidljivo" grejalo i maks. temp. se nekako "dovukla" do -2.5C (videćemo zvaničan podatak uveče). Na aerodromu u Surčinu, kao što sam ranije naveo, jutros nije bilo magle i vidljivost je bila znatno bolja nego na Vračaru tj. 2km. Tokom dana se zadržala sumaglica (uz 7/8 oblaka) i temp. je stagnirala na -4C.
Što se tiče zvaničnih merenja, danas sam posetio stanicu W13274 na Vračaru da bih proverio onu "legendarnu"
visinu snega od 10cm. Na toj lokaciji, tačnije na 3 mesta u neposrednoj blizini, ima 7cm "zabetoniranog" snega -evo, ovo je nezvanićan podatak jer zvanične izdaje samo "referentna ustanova sa punom odgovornošću...".
Prema RHMZ-u u Košutnjaku ima 7cm snega a na Senjaku 5cm (a na Vračaru, naravno
, 10cm).
Što se tiče količine snežnih padavina pri pojačanom istočnom-jugoistočnom vetru -evo slikice koja jasno pokazuje ono što sam ranije govorio:
položaj mernih uređaja i blizinu velikog drveta (praktično je drvo "dobacilo" sa granama do mernog mesta a naravno niko ne pomišlja da merne uređaje malo premeste -nadam se da nikome neće pasti na pamet neka glupa ideja vezana za samo drvo):
Edit 16.16h: Trenutno je na Vračaru -3.5C uz sumaglicu i maltene bez oblaka.