Ajde da probamo da završimo priču vezanu za slike na forumu.
Kao prvo, ne kaže se džabe da jedna slika vredi hiljadu reči. Slike su pravi ukras i blago ovog foruma, a kad su aktuelne vremenske prilike u pitanju, nema boljeg načina da se dočara trenutna vremenska situacija, nego kad se proprati slikama.
Tako da su fotografije u ovom podforumu uvek bile više nego dobrodošle i uvek će biti. Pogotovo ako su u pitanju jako kvalitetne fotografije, koje po kvalitetu izlaze iz domena "amaterskih" fotografija. U tom smislu, potpuno razumem što se Ice uvredio kada je neko sve fotografije na forumu nazvao "sličurinama". Za nekoga ko ulaže veliki trud da svet oko sebe dočara fotografijama, to jeste uvreda.
Sa druge strane, samo delimično se slažem sa kritičarima u smislu da se zaista ponekada pretera sa brojem fotografija. Mislim da ne treba ograničavati broj fotografija, ali je savet svim članovima da u jednom postu postave što je moguće manje fotografija (poželjno manje od 10), pogotovo ako su većina fotografija na neki način slične.
Ono što posebno moram da napomenem je da obavezno pre postavljanja fotografije smanjite rezoluciju fotografije na ispod 1000 piksela u horizontalnom i 800 piksela u vertikalnom pravcu. Ubuduće će poruke sa ogromnim i nepreglednim fotografijama biti brisane. Nadam se da se ova diskusija neće više razvijati.
Da se vratimo na aktuelne vremenske prilike. Kod mene na Miljakovcu je jako malo zrnastog snega bilo danas, tek toliko da se vidi da je padao. Trenutno kod mene nešto između magle i sumaglice, a prisustvo debele stratusne oblačnosti iznad je očigledno.
Evo par slika od danas, za početak dve sa Miljakovca:
I još par iz Banjičke (Bajfordove) šume, takoreći iz "srca" Beograda: