Кod mene je danas bilo dosta zanimljivo, ali nisam imao vremena da to ispratim u realnom vremenu na forumu. Jutro je bilo kisovito i na momente je padala "lepa" kisa, da bi kasnije doslo do prestanka padavina i usledilo je "cepanje" oblacnosti i povremeno probijanje sunca. Pogled ka nebu u tim momentima mi je bio dovoljan da zakljucim da ce lokalno danas biti zanimljivo popodne, zbog vec dosta vidljivih slabijih razvoja u okolini. Oko 14:30 sam primetio da zapad i severozapаd postaju sve tamniji i ubrzo se ukazao jedan sasvim lep razvoj. Tada je sve pocelo slabijom kisom i postepenim pojacanjem vetra, da bi ubrzo nakon toga doslo do umerenog pljuska, a uz kisu je bilo i sitnog grada. Padavine su na kratko oslabile, ali je onda usledio jaci pljusak koji je trajao nekih 15-ak minuta, pracen i sitnim gradom, a bas kao sto je munjolovac zabelezio, zacula se i prva grmljavina ove godine kod mene. Kisa uglavnom umerenog intenziteta je nakon toga nastavila da pada jos nekih pola sata, ali tacan podatak o kolicini padavina nemam, iako brojka i nije bas mala, uveren sam. Nakon prestanka kise doslo je do razvedravanja, kako je i sada, suncano i sveze, ali je temperatura nakon prestanka kise usled suncanih intervala u porastu, trenutno je 9C.