Nocas, u drugom delu noci je moguca kisa, prvo na zapadu zemlje, a kasnije pred jutro i u centralnim i istocnim krajevima uglavnom. Kisa ce u toku prepodneva uglavnom prestati nakon cega ce uslediti razvedravanje. Kasnije, u toku popodneva postoje sanse za nestabilnosti iako parametri i nisu preterano obecavajuci, osim smicanja, ali idalje bi to moglo da bude interesantno ponegde. Subota prepodne bi po Vojvodini mogla da prodje uz delimicno oblacno vreme uz kisu ponegde. Zatim bi sredinom dana doslo do razvedravanja, a za popodnevne casove su vec solidni uslovi za nestabilnosti u vecem delu zemlje ukoliko dodje do pravovremenog razvedravanja i suncanih intervala. Sudeci prema parametrima, cini mi se da, u subotu najvise sansi za nestabilnosti imaju zapadni i centralni krajevi zemlje. Naravno, i po Vojvodini bi moglo da bude lokalnih razvoja u zapadnoj-severozapadnoj struji ali sam misljenja da su ovde cak, vece sanse za nestabilnosti sutra popodne nego u subotu. Mlazna struja ce biti iznad nas, a u toku ova dva dana strujanje, kao sto sam upravo napisao, ce biti pretezno zapadno, tacnije bice prisutna tendencija "okretanja" strujanja od jugozapadnog ka severozapadnom u subotu krajem dana.