Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Maj 2017 - III dekada  (Pročitano 52299 puta)

Van mreže sale pn

Odg: Maj 2017 - III dekada
« Odgovor #320 poslato: 23. Maj 2017. u 19:44 »
Kod mene ce stici nesto natapace kasnije, vidi se taman zid ka severozapadu. Da ne pade obilna kisa izmedju subote i nedelje bilo bi stvarno frustrrajuce vise. Nakon 15h je skoro pa potpuno oblacno i sivo. Takt 19.4C.

U maju do sada 65.3mm na stanici, ali ocekujem jos do vikenda, pa potom tamo od nedelje stabilizacija vremena.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #321 poslato: 23. Maj 2017. u 20:24 »
Nebo se ispunilo kumulusima tamnih baza, nešto je buknulo jugoistočnije pa sada od tamo seva i grmi.

Takođe i dalje povremeno sevne ka severu/severoistoku.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže sale pn

« Odgovor #322 poslato: 23. Maj 2017. u 20:47 »
Stvara se nesto iznad grada, krece da grmi, neverovatno crne i niske baze oblaka. Pocela je i kisa da prska.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #323 poslato: 23. Maj 2017. u 21:01 »
Novi Sad 47mm  :worthy:
Sremska Mitrovica 22mm
Požega 19mm
Smederevska Palanka 16mm
Sombor 16mm
Kragujevac 15mm

Ukupne munje u prethodnih 12h, Banat potpuno podbacio. Beograd takoreći na obodu BKR.  :grin:

Grmljavinski možda i najaktivniji dan ove sezone u Srbiji.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Liki

• Starost: 32
« Odgovor #324 poslato: 23. Maj 2017. u 21:02 »
Grmelo zapadnije i istočnije, ali se ipak ovde nadvila visoka oblačnost sa zapada i donela slabu kišu, a ujedno drzala i granicu novih razvoja istočnije. Danas nije bilo sreće, ali po modelima mislim da će centar paznje sutra biti isočnije u odnosu na danas. Ne bi isključio i razvoje noćas, evo i sada jugozapadnije ima kumulusa u razvoju  :tu:

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #325 poslato: 23. Maj 2017. u 21:05 »
Grmi od ovog oblaka malo juznije od mene.. Tamo oko Mladenovca :)
Inace danas sam potcenio radarske odraze pa sam mislio da je bila samo obicna kisa u mom kraju. Bilo je i grmljavine i sitnog grada, a po barama bih rekao oko 5mm ..

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
  • Starost: 30
« Odgovor #326 poslato: 23. Maj 2017. u 21:08 »
Da zakljucim danasnji dan kod mene ovim komentarom. :D
Trenutno se oblacnost malo "kida" iznad mene ali idalje je ima i vise nego dovoljno pa o nekom ozbiljnijem razedravanju nema ni govora. Ja sam ovde super prosao, cak sam i najavio u toku prepodneva da bi ponegde moglo biti lepih formacija danas, i nisam ni slutio da bih bas ja mogao da svedocim tome. :D Vrlo interesantan i dinamican dan ovde, narocito pre potpunog "zatvaranja" neba ostacima razvoja. Ovde nije bilo grada, pala je solidna kisa, ne mnogo ali sasvim dovoljno, oko 10mm kise. Trenutna temperatura je 15C.

Van mreže Darko Vr/Sc

• **
  • Starost: 26
« Odgovor #327 poslato: 23. Maj 2017. u 21:22 »
Ponovo se razbuktava zapadno od mene, grmi mozda bude necega :D
Sve u svemu suv dan, bilo je malo kise ali nemerljive kolicine...

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #328 poslato: 23. Maj 2017. u 21:25 »
ovde je bilo jos nekoliko tura pljuskova i natapace.
Do ovog trenutka ams aerodrom meri 21 mm, napolju je jos uvek neka natapaca.

edit: mislim da je ovo i kod komsije Krstivoja moralo da padne, bar 10 mm ;)
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže sale pn

« Odgovor #329 poslato: 23. Maj 2017. u 21:35 »
Sve se stvorilo 2km severno od grada i naravno zaobilazi nas i zahvata severoistocni deo opstine. A i ovoj natapci je mrsko da dogura dovde, tu je zablokirala sa druge strane Morave i ni makac dalje. Sve sto je moglo zaobislo me do sada u ovoj konvektivnoj sezoni, naplata za jul i avgust prosle godine je morala da dodje. Ostaje jos samo da vidim na koji nacin ce sutra da me zaobidje.

Van mreže Srks

• **
« Odgovor #330 poslato: 23. Maj 2017. u 21:38 »
Na Vračaru svega 2mm vodenog taloga danas, na aerodromu još manje - 1.2mm. Sa druge strane, baš se "pošteno" ispadalo u južnim delovima BG-a.

U Zemun Polju (tj. blizini) je palo najviše 2-3 mm (do 17h), a grmljavine je bilo tek neznatno.

Van mreže Liki

« Odgovor #331 poslato: 23. Maj 2017. u 21:47 »
Potpuno se razvedrilo iznad mene, u pravcu Bg-a ima poneki kumulus, ostali deo neba ne mogu da procenim ...

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #332 poslato: 23. Maj 2017. u 21:58 »
Čudni su putevi sporopokretne oblačnosti. Kod mene se dovlači nešto, ni manje ni više nego sa jugoistoka. Niske baze su mi nad glavom, a tu blizu su i neki odrazi na radaru. Kao da se bukvalno nad nama zatvara ciklon. Takva su strujanja.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže zec

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #334 poslato: 23. Maj 2017. u 22:27 »
U toku večeri (nakon 20.30h) dolazi do delimičnog razvedravanja, pa je čak u jednom momentu (oko 21.30h) bilo pretežno vedro. Moram priznati da sam se iznenadio brzinom kojom se oblačnost razišla / raspala. No, u poslednjih pola sata - četrtdeset pet minuta dolazi do ponovnog razvoja / povećanja oblačnosti, tako da je trenutno pretežno oblačno. Vetar je (bio) slab, južni i jugozapadni. Temperatura se nije bitnije menjala i u ovim trenucima (22.20h) iznosi 16,4ºC prema AMS Vračar.

Van mreže skopski

• **
  • Starost: 31
« Odgovor #335 poslato: 23. Maj 2017. u 22:34 »
Evo i mene opet  :)

Da napomenem da ova konvektivna sezona, kad god su bili neki povoljni uslovi, nesto se stvaralo oko grada, ali nisi bili to neka opasna nevremena. Nazalost retko kada je to zavrsavalo bas u sam grad (Centar, gde i ja zivim).

Bas su bili sporopokretni oblaci danas, a strujanje rekao bih blago zapadno. Tek nakon podne ozbiljniji razvoji. Video sam neke bas bas lepe kumulonimbuse. Oko 16.30 tamni se nebo prema jugozapadu i onda je poceo intenzivan razvoj oblaka. Puno grmljavine i to jaka i bliska, dugo se pripremalo ali konacno je pljusnulo i trajalo je. Vetar tek kratko se pojacao ali nista bitno. I oko 21h opet stigla neka umerena kisa. Stanica Zajcevrid kod HMZ meri 37mm (moj osecaj je da je ovde u centru palo malo manje). Konacno dobra kisa nakon manjak koji imamo ove godine.
Tmax 26C, trenutno 17C - sveze u prijatno.

Stip cak 84mm!!! Ima i lokalne poplave tamo. Jos jedan dokaz koliko sporopokretno je to bilo.

Nisam mogao puno uslikati, evo samo malo:

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #336 poslato: 23. Maj 2017. u 23:32 »
Videlo se danas po radarskoj da je Čenej bio pod maksimalnim odrazom...
http://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/cenej-kisa-i-led-unistili-useve_827032.html
Kod mene dan poprilično dosadan kada su u pitanju meteo događaji...udaljena grmljavina i jedva 1 mm kiše.

Van mreže skomimaster

• AMS Beograd - Borča
« Odgovor #337 poslato: 24. Maj 2017. u 00:15 »
Pojavise se odrazi u okolini Beograda:

Juce kod mene 0.2 mm, isto toliko i na AMS Kotez, za sada je u maju palo 59.4 mm.

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #338 poslato: 24. Maj 2017. u 00:35 »
На крају се дан завршио са 8,4 mm.

Укупно до сада у Мају је пало 50,4 mm кише.

Облачно и суво, тренутно 13,8 C.

Van mreže skomimaster

• AMS Beograd - Borča
« Odgovor #339 poslato: 24. Maj 2017. u 00:46 »
Na kratko je bilo lagane kise, sada je vec sasvim slaba, AMS nije registrovala merljive padavine.  Da ne kacim ponovo radarsku, nesto konkretniji odrazi su NE i E od grada ali nista znacajno.

Edit: Ponovo lagana kisa.

Edit2: Nesto krupnije kapi, na kratko je to bio lagani pljusak pa AMS vec meri 1 mm, slicno je i na AMS Pancevo.
« Poslednja izmena: 24. Maj 2017. u 01:06 skomimaster »