U ovom delu (Novog) Beograda su bila dva jaka pljuska, od kojih je prvi doneo više padavina i verovatno je bio intenzivniji kada se porede intervali sa najjačim intenzitetom. Takođe, prvi pljusak je, čini mi se, i malo duže trajao. On je sudeći po radarskim osmatranjima centrom prešao preko Novog Beograda dalje prema Banovom Brdu. Drugi nas je zakačio, ali je glavnica ostala zapadnije. Takođe, imao je (drugi pljusak) malo izraženiju zapadnu komponentu kod strujanja, pa se premaštao glavnicom preko Ledina, ka Žarkovu, Miljakovcu i Vidikovcu, dodatno jačajući.
Inače, "uleteo" sam u zgradu u poslednjim sekundama pre pljuska, kome je prethodila kratkotrajna kiša koja je postepeno pojačavala. Takođe, sve se relativno brzo odigralo, tj. tek neposredno pre se smračilo, a grmljavina se tek petnaestak minuta ranije čula, tako da su ljudi na ulici bili prilično iznenađeni i nespremno su dočekali padavine. Dok sam se popeo gore i ušao u stan, već je sve počelo. Prvi je trajao desetak minuta, za vreme najjačeg intenziteta padavina čulo se zveckanje ponekog sasvim sirtnog zrna grada. Dva-tri puta je baš jako zagrmelo. Nakon toga je usledila umerena kiša uz povremenu, umerenu grmljavinu, da bi prošao još jedan pljusak uz sve ređu i tišu grmljavinu. Potom je još neko vreme padala umerena kiša. Istovremeno se razvedravalo sa severozapada.
U mom kraju ukupno je palo 15-ak mm vodenog taloga. Sasvim dovoljno, zemlja je natopljena.
Kada je reč o centru, ubeđen sam da je tamo znatno manje palo. Do 17h AMS Vračar beleži samo 1,3mm.
Sada je pretežno oblačno i bez padavina. Osvežilo je. Vetar je sasvim slab, zapadni. Temperatura (17.50h) iznosi 16,7ºC prema AMS Vračar.
Edit: Videćemo zvanična merenja, ali po AMS Vračar ukupno iz ove ture 4,6mm vodenog taloga.