Умерено облачно и пријатно, почели су да се развијају кумулуси у правцу североисток-југоисток, а у даљини има нешто развоја и ка северозападу, али то би све требало да остане углавном на развојима, тек понегде је могућа краткотраја киша или слабији пљусак. Т
17.2°C.
Што се тиче јучерашњег дана, испунио је сва очекивања, чак малчице и премашио.
Као што рече Милош, јако пуно кише ја пало у ова два дана на Цераку, а такође и у осталим југозападним деловима града. Синоћ сам баш изашао мало напоље након последње туре невремена. Могу да кажем да је земља била јако натопљена, ма претопљена, локве бара на све стране. Капљала је сва она заостала вода од кише са кровова, олука, дрвећа, утисак је био као да је и даље трајао пљусак.
Ево и кратак снимак првог невремена, којег сам обећао још јуче. Снимак је јако кратак, јер кад је кретао најјачи налет морао сам да уђем у стан и затворим терасу јер је све ишло право на мене из тог правца.
И пар слика пред почетак, и за време трајања невремена. Слике су направљене телефоном:
hébergement gratuit d'imagesКреће полако, почиње пљусак крупних капи.
hebergeur d imageПар тренутака пре него што је настао снимак:
photo libreИ онда најјачи налет. Улазим унутра и сликам пар пута, ово је једина слика где сам успео колко толко да ухватим нешто јер ми је киша ударала о прозор и поквасила.
hébergement gratuitОд првог налета 31мм, укупан биланс 42мм.