Profil temperature i vlage idealan za razvoje, dinamika nikakva. Ne mogu ni da zamislim kakve bismo razvoje imali danas uz samo malo dinamike.
Na Miljakovcu se po svemu sudeći ispljuštalo samo tako. Ako me pitate kako znam, zemlja je dobro natopljena i ispod najgušćih krošanja, stabla drveća su mokra do korenja, a ima i tragova bujica niz strme ulice. Tragova da je padao grad nema, tako da i ako ga je bilo, bio je sitan. Odokativna procena je da je palo minimum 10mm kiše. Ovo mi je po prvi put da propuštam akciju u mom kraju dok sam na poslu, ali po zakonu verovatnoće, moralo i je i to kad-tad da se desi.
Evo malo sličica i od mene. Za početak ne naročito atraktivan, ali zato bučan oblak koji je dao pljusak nekih kilometar severnije od aerodroma:
Stacionirao je i relativno brzo se ugasio. Tada su krenuli da bujaju oblaci ka gradu:
I na kraju pogled na oblak koji je doneo pljusak sa grmljavinom jugozapadnim delovima grada:
Jeste da mi je na novom telefonu kamera daleko bolja nego na starom, ali ipak ne može da bude prava alternativa fotoaparatu.
Eto, toliko od mene, umesto reportaže.