Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Maj 2017 - III dekada  (Pročitano 52300 puta)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Odg: Maj 2017 - III dekada
« Odgovor #300 poslato: 23. Maj 2017. u 17:13 »
 ^^ Profil temperature i vlage idealan za razvoje, dinamika nikakva. Ne mogu ni da zamislim kakve bismo razvoje imali danas uz samo malo dinamike.

Na Miljakovcu se po svemu sudeći ispljuštalo samo tako. Ako me pitate kako znam, zemlja je dobro natopljena i ispod najgušćih krošanja, stabla drveća su mokra do korenja, a ima i tragova bujica niz strme ulice. Tragova da je padao grad nema, tako da i ako ga je bilo, bio je sitan. Odokativna procena je da je palo minimum 10mm kiše. Ovo mi je po prvi put da propuštam akciju u mom kraju dok sam na poslu, ali po zakonu verovatnoće, moralo i je i to kad-tad da se desi.

Evo malo sličica i od mene. Za početak ne naročito atraktivan, ali zato bučan oblak koji je dao pljusak nekih kilometar severnije od aerodroma:

Stacionirao je i relativno brzo se ugasio. Tada su krenuli da bujaju oblaci ka gradu:

I na kraju pogled na oblak koji je doneo pljusak sa grmljavinom jugozapadnim delovima grada:

Jeste da mi je na novom telefonu kamera daleko bolja nego na starom, ali ipak ne može da bude prava alternativa fotoaparatu.

Eto, toliko od mene, umesto reportaže.  :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Aleksa

« Odgovor #301 poslato: 23. Maj 2017. u 17:22 »
Koji telefon sada imas?

Ovde je kisa jos malo pojacala, a opet se cuje i grmljavina.

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #302 poslato: 23. Maj 2017. u 17:27 »
vec od ranih prepodnevnih sati , videlo se da ce biti veoma zanimljiv dan I tako I bi, prvi razvoj iznad fruske gore, oko 11 sati brzo je ojacao I doneo prvu grmljavinu I pljusak na toj planini, ubrzo su cb-ovi, nicali sa sviju strana ,kao I grmljavina,oko podneva je naisao pravi potop, uz pojacan s vetar,srecom bez grada, od tada pa evo do sada neprestano pada kisa uz cestu grmljavinu, koja je u poslednjih pola sata utihnula,,,svakako ce biti zabelezen ovaj dan po veoma intezivnim razvojima ali I po sporopokretnim oblacima... :morning:

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #303 poslato: 23. Maj 2017. u 17:49 »
U Melencima bilo sasvim slabe kiše, iscedila se cela 2mm.. pa dokle bre?!  :hm:

18°C
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Paun79

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #304 poslato: 23. Maj 2017. u 17:51 »
 ^^ Ajde Ziko, bez kukanja. Borča je današnji rekorder sa 0,8mm.  :grin:  :whistling:
Mada sam ja i zadovoljan ovakvom situacijom, taman da mi ne istrule jagode i da se ne ucrvljaju tresnje. Za sada ima dosta vlage u zemljistu i kisa nije neophodna.

Na mreži Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #305 poslato: 23. Maj 2017. u 17:55 »
U Sm.Palanci nesto jaca natapaca u trajanju od 20 min uz dosta grmljavine u pravcu Velike Plane. Mozda 1-2 mm kise, bez grada i vetra.

Juznije je palo vise - ams aerodrom belezi 5 mm kise.

edit: evo jos jedne ture.
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #306 poslato: 23. Maj 2017. u 17:55 »
Subotica i Palić 0.0mm. U poslednjih 14 dana 2mm za oba mesta. Ima li ko jači?  :strong:

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
Maj 2017 - III dekada
« Odgovor #307 poslato: 23. Maj 2017. u 18:06 »
Trenutno sam u Logatecu (Slovenija). Na putu od Srbije do uglavnom sunčano.  Lep oblak negde na 100-tinak km od Srbije. Pljusak na jugu Slovenije.

Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #308 poslato: 23. Maj 2017. u 18:25 »
Subotica i Palić 0.0mm. U poslednjih 14 dana 2mm za oba mesta. Ima li ko jači?  :strong:

:rofl: :laught: :nnc:

Ne bih mnogo o današnjem danu. Samo ću reći da je u mom kraju u toku popodneva u više navrata bilo kratkotrajne, slabe kiše, ali nije uspelo da se "nacedi" više od 0,1-0,2mm (moja procena). Čak ni asfalt pošteno da navlaži! :angry: Zaista frustrirajuće, zbog čega nisam hteo da se uključujem i dodatno mračim svojim komentarima. Šteta, već nakon 13-14h sve je bilo jasno. Navukla se oblačnost i veoma rano je sve bilo završeno. :(

I trenutno je oblačno i relativno mračno za ovo doba dana. Vetar je slab, jugozapadni. Temperatura iznosi 17,9ºC prema AMS Vračar.

Van mreže Đađo

• *
  • Starost: 50
« Odgovor #309 poslato: 23. Maj 2017. u 18:44 »
Ni kapi ... !!!
Neverovatno, ali istinito.
Osmog i devetog maja palo je 16litara, a od tada do danas svega 3,5l.
Ovakvi obilasci oblačnosti i promašaji su neviđeni.
Za ovoliko dana, na ovolikim prostorima i ovolikoj količini padavina, prosto je za ne poverovati.
« Poslednja izmena: 23. Maj 2017. u 19:00 Đađo »
Nadmorska visina = 445 i 895 metara

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #310 poslato: 23. Maj 2017. u 19:05 »
Polako se gasi skoro sva konvektivna oblačnost u Srbiji. Aktivna je još jedna linija, o Kragujevca preko Lapova do Svilajnca.
Obratite pažnju kako ovi sporopokretni oblaci mogu da zavaraju. Gledajući radarske, munje, satelite deluje da su obilne padavine zahvatile ogromno područje (praktično 90% Srbije), a vidite koliko samo ima izveštaja na forumu iz grmljavinski aktivnog područja sa jako malo ili nimalo padavina. A videćete tek koliko će biti stanica u 20h sa dvocifrenom količinom padavina (ne više od 3-4), više će biti onih sa manje od 1mm. Zato nisam nikada voleo sporopokretnu oblačnost, jer je najveća mogućnost tih promašaja "za malo".

Koji telefon sada imas?

Huawei P9 Lite

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Bart

« Odgovor #311 poslato: 23. Maj 2017. u 19:08 »
  ^^ Polako ljudi bice kise samo strpljenja i jedan po jedan prvo BKR je resena pa sada da resimo krstivojev problem, mozda je sada kod njega pala neka pristojna kisa, pa onda ostali... heheh salim se malo :) Nadam se da svi dobiju ok kisu do kraja nedelje trebalo bi da bude tako :)

Ovo severozapadno se ukopalo i ne daje grmlajavinu... Cini mi se da ec ovde daje posle 20h padavine al sutra je vazniji dan za ovaj deo zemlje...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Antarktik

• *
  • Starost: 58
« Odgovor #312 poslato: 23. Maj 2017. u 19:09 »
У Крагујевцу од пре пола сата кренула киша, на моменте врло јаког интензитета. Тренутно је значајно ослабила. Има грмљавине али не у ужој градској зони.

Van mreže Inin19

• **
« Odgovor #313 poslato: 23. Maj 2017. u 19:15 »
Pocela slaba kisa, a bice i pljusak ako ne oslabe odrazi severnije, zagrmi povremeno.

Van mreže Aleksa

« Odgovor #314 poslato: 23. Maj 2017. u 19:15 »
Milosh@ Skroz dobra kamera. Imas i manual mod, moze lepa slika da se `napravi`  :)

Ovde je kisa potpuno prestala, danas po mojoj proceni oko 30mm.

Van mreže Zika

• student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #315 poslato: 23. Maj 2017. u 19:24 »
Ja gađam Huawei P9 ovih dana, ekstra telefon  :tu:

Oblačno i suvo u Melencima. 18°C
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
  • Starost: 30
« Odgovor #316 poslato: 23. Maj 2017. u 19:25 »
Ovde je u nastavku popodneva ostalo oblacno, dosta dugo i sa slabom kisom koja je prestala u potpunosti negde oko 17h. Zatim sezadrzalo oblacno, s' tim sto, ka severozapadu pocinje da se nazire razvedravanje. Trenutna temperatura 16.5C.

Van mreže Vladimir

• Starost: 32
« Odgovor #317 poslato: 23. Maj 2017. u 19:38 »
Ne stizem da izvestam stanje u mom kraju,ali danas nista posebno se ni desilo.
Par jacih pljuskova  izmedju 13 i 14h uz sporadicnu grmljavinu.
Trenutno pada slaba  kisa.
T 16.0°C.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #318 poslato: 23. Maj 2017. u 19:39 »
Tamni se sa severa i čuje se udaljena grmljavina.

Prethodno je i oko 18:30h ponovo bilo nešto kiše.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Медо

« Odgovor #319 poslato: 23. Maj 2017. u 19:42 »
Права летња олуја данас овде уз пуно грмљавине било је и ситног града који је мало и обелео травнате површине, али неке веће штете надам се да нема.

Станица каже да је пало 6,8 mm, мислим да је овде тик западније код мене био и који mm више.

Тренутно поново креће киша, спушта се ова падавинска маса са северозапада, Такт 16,2 C.