Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Maj 2017 - III dekada  (Pročitano 52286 puta)

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
Odg: Maj 2017 - III dekada
« Odgovor #480 poslato: 24. Maj 2017. u 18:03 »
Odokativno, ponovo je palo 15-20mm, videćemo hoćemo li ponovo uspeti preko veze da nabavimo podatak sa AMS Cerak. Mada verujem da će i Vračar ovoga puta imati barem 10mm.

Evo, "preko veze"  ;) :
Na Ceraku do 18.00h 31mm! Joca je dosta verno dočarao situaciju u tom delu Beograda.  :)
Kod Prof.kolonije 12mm, na Vračaru jedva 5mm a na Trošarini (malo južnije) samo 2.4mm.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #481 poslato: 24. Maj 2017. u 18:04 »
Impresivna količina, hvala na podatku!  :tu:

Oduži se ovo u obliku umerene kiše natapače sve do sada. Baš dobra kiša je pala. Prosto mi čudno zvuči podatak da je stanica na Vračaru uhvatila samo 5mm. Već drugi dan za redom sve zaobilazi taj deo grada. Ali eto Kimi je potvrdio da ni na Dorćolu nije palo više od toga.

Evo animacije na kojoj se lepo vidi kako je kompletan sistem ojačao tamo gde obično slabi, ispred Beograda. Stvarno je neobično da ama baš nikakve formacije svemu ovome nisu prethodile:

Trenutno se probija sunce, ali ka severozapadu već bujaju novi kumulusi. Još kad bude da ovo nije bilo sve za danas.  :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
  • Starost: 30
« Odgovor #482 poslato: 24. Maj 2017. u 18:10 »
Juzni Banat dosta aktivan na munjolovcu, a i na radaru se vidi da je konvektivna linija preko citave Srbije solidno organizovana i da jaca na putu ka jugoistoku. Dakle, sve ide "po redu voznje".

Takodje, i krajnji sever Vojvodine ima dobre razvoje.

Kod mene delimicno oblacno, uz dosta vedrine i temperaturu od 20C.

Inace, duz citave konvektivne linije, na munjolovcu vidimo da najvise aktivnosti ima upravo nad teritorijom Srbije trenutno.

Van mreže djawolak1992

• *
  • Starost: 32
    • https://www.facebook.com
« Odgovor #483 poslato: 24. Maj 2017. u 18:13 »
Hoce li stici ovo mozda do Bora ? Ili ce nas zaobici kao i uvek :D

Van mreže nele-niš

« Odgovor #484 poslato: 24. Maj 2017. u 18:14 »
Nekoliko puta zagrmelo prema severoistoku uz samo slabu kratkotrajnu kišu kod mene, videćemo dali nekim čudom  ova linija nestabilnosti severozapadno može izdržati do Niša.

Van mreže Naum

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #485 poslato: 24. Maj 2017. u 18:19 »

Bice da se BKR premestila malo nize iznad Panceva ...

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #486 poslato: 24. Maj 2017. u 18:22 »
I ovo me lepo obišlo. Novih bednih 0.9mm. Danas 3.6mm. U poslednjih 15 dana 5.8mm.

Toliko o nestabilnostima ovde verovatno. U maju svega 37.6mm.

Van mreže Јоца

• Starost: 29
« Odgovor #487 poslato: 24. Maj 2017. u 18:25 »
Evo, "preko veze"  ;) :
Na Ceraku do 18.00h 31mm! Joca je dosta verno dočarao situaciju u tom delu Beograda.  :)
Kod Prof.kolonije 12mm, na Vračaru jedva 5mm a na Trošarini (malo južnije) samo 2.4mm.

Хвала Профи! :tu:
Да, овде је био стварно епски интензитет као што рекох. Ја сам нешто снимио па ћу касније окачити клип, а то није ни упола од интензитета какав је био после.

Пошто је моја тераса према северу, када је кренуо јак downburst морао сам да уђем и затворим терасу брзо, када сам и направио ону слику "са безбедне локације".

Van mreže Gagi_Bg

• *
« Odgovor #488 poslato: 24. Maj 2017. u 18:30 »
Mislim da bi stvarno više bio red da nas zaobiđe malo kiša (jugozapad BG). Sad već imam problem sa vodom s obzirom da živim na poslednjem spratu zgrade. A i kad govorimo o tzv. BKR... u proteklih 10 dana sam fast food na Adi jedva dan i po uspeo da otvorim.
Ako je suditi po onome što rekoše Mile i Bart, nema mi druge već da Milosha smestim u baštu i ispružim se sa čašćavanjem  :grin:
Kiša je stala, ali sudeći po radarima, ide polako nova tura ka ovamo. Ne znam uopšte odakle energija za tako nešto, ali ajde. Takt 16.2°C

Van mreže sale pn

« Odgovor #489 poslato: 24. Maj 2017. u 18:33 »
Slabi ova linija, nema nista od toga da dogura ovamo. Jak oblak se formirao zapadnije od Kraljeva i izgleda da ce dobra akcija biti na potezu Kraljevo pa prema Krusevcu. Sve ce proci juznije.

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #490 poslato: 24. Maj 2017. u 18:38 »
Ako je suditi po onome što rekoše Mile i Bart, nema mi druge već da Milosha smestim u baštu i ispružim se sa čašćavanjem  :grin:

Ništa od toga, izgleda da ni moja aura ne funkcioniše više, danas Miljakovac potopljen.  :O

...a na Trošarini (malo južnije) samo 2.4mm.

Ja moram da iskažem ozbiljnu sumnju u verodostojnost podataka o količini padavina sa te stanice. Previše je blizu mene da bi se toliko razlikovali. I to ne jednom, dva puta, već svaki put. Nešto tu ne štima.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #491 poslato: 24. Maj 2017. u 18:46 »
Opasno se smrklo kuci, intenzivno grmi i upravo u ovim trenutcima probija izuzetno jak vetar.

Na Dorcolu je sve stalo malopre.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Zika

• student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #492 poslato: 24. Maj 2017. u 18:57 »
Približavalo se nekoliko cu cong-ova sa severozapada ali sad buknuše kumulusi ispred i zakloniše mi pogled.. ne očekujem puno padavina, ako ih i bude... ali bar ima šta da se prati i oko čega da se nervira  :fight: 19°C

EDIT: Grmi
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže dejca

Maj 2017 - III dekada
« Odgovor #493 poslato: 24. Maj 2017. u 19:11 »
Ništa danas u LE, par kapi je palo i to je to. Padavina je bilo na kukavici i čemerniku, čula se i grmljavina.
Ovaj linijski front koji stiže sa severo zapada ako ne oslabi oko ponoći će sigurno doneti padavine.

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #494 poslato: 24. Maj 2017. u 19:17 »
Downburst i po i dole kuci, vetar na udare do skoro 20M/S (19,6M/S) i po neko zrno sitnog grada.

Srucilo 10,1mm za kratko vreme.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Zika

• student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #495 poslato: 24. Maj 2017. u 19:20 »
Prelepe formacije, neverovatni vrtlozi u oblacima i strašan pljusak trenutno! Bez grada ali uz dosta vetra! Ovo sam čekao duuugo  :thumbup:
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže sale pn

« Odgovor #496 poslato: 24. Maj 2017. u 19:21 »
Crvendac je zapadno od mene, sve vise se crni sa zapada i severozapada.

Van mreže Josip

• **
« Odgovor #497 poslato: 24. Maj 2017. u 19:23 »
U Štitaru se stalno kupi al nikako da se skupi kako treba. Oblačno je uz vrlo slabu kišu te slab sjeverozapadnjak.
takt 21°C

Van mreže Bart

« Odgovor #498 poslato: 24. Maj 2017. u 19:25 »
Prelepe formacije, neverovatni vrtlozi u oblacima i strašan pljusak trenutno! Bez grada ali uz dosta vetra! Ovo sam čekao duuugo  :thumbup:

E vala ako te je pogodilo i mi ovde ako ne padne veceras ili ovih dana pocecemo ozbiljno da kukamo jer sledi od nedelje stabilizacija :)
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #499 poslato: 24. Maj 2017. u 19:28 »

Eto još jedne kuknjave koja se konačno isplatila.  :comeon:
Sitan, ali dinamitan oblak, po sred Melenaca:

Nova tura sa severozapada se primiče. Još da vidimo može li i to da se formira u neku liniju ili će ostati ovako raštrkano. Kiša više nije potrebna, jugozapadni delovi grada su dobili 50-ak mm u ova dva dana.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm