Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2017 - I dekada  (Pročitano 53310 puta)

Van mreže Inin19

• **
Odg: Jun 2017 - I dekada
« Odgovor #240 poslato: 04. Jun 2017. u 16:26 »
Ovde se vetar bas razduvao i potpuno naoblacilo, zagrmi povremeno.

Van mreže Gaara

• **
« Odgovor #241 poslato: 04. Jun 2017. u 17:53 »
Od razvoja na istoku ništa nije ispalo, ali se ovaj kod Jastrebca još drži. Ovde se naoblačilo pa je dosta prijatnije nego ranije tokom dana.

fsfsfsf

Van mreže sale pn

« Odgovor #242 poslato: 04. Jun 2017. u 17:54 »
Ocekivano lep suncan i stabilan dan u severnim i centralnim krajevima zemlje. Isto je i ovde uz slabu do umerenu kosavu pa je nekako ona sparina od predhodnih dana popsutila iako je temperatra izgurala do 29.9C.

Sutra i u utorak ocekujem da bude nesto kise, u ovom nestabilnom perodu do sada bez merljivih padavina.

Cb blizu Krusevca, pogled na jug:

« Poslednja izmena: 04. Jun 2017. u 18:09 sale pn »

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #243 poslato: 04. Jun 2017. u 18:48 »
Ipak ništa ni danas, delovalo je na prvu obećavajuće tamo iza podneva, ali sve to opet stoji u mestu i drži se planina.

Zato nas sparina ne napušta uopšte.... da je bar vlaga popustila kako valja kad već akcije nije bilo.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže sale pn

« Odgovor #244 poslato: 04. Jun 2017. u 18:59 »
Ne znam meni je danas nekako podnosljivije u odonosu na predhodna tri dana zbog ovog vetrica sa istoka. :confused:

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #245 poslato: 04. Jun 2017. u 19:04 »
Оvde danas suncano i toplo, vrlo "tesko" vreme, bar meni, koji sam dobar deo dana proveo napolju, situaciju je malo popravljao vetar ali ne previse. Temperatura je danas dostigla tacno 30C kod mene. Veci deo dana je bilo vedro, uz slabije razvijene kumuluse s vremena na vreme. Sada pogled ka severozapadu otkriva dobar vertikalni razvoj nekoliko oblaka. Idalje ne bih otpisivao neku akciju po Vojvodini veceras. Ovde je sada mnogo prijatnije nego danas u toku dana, iako temperatura i nije mnogo niza, trentno je 27.4C.

EDIT 19:42 : Pojavio se i na radaru ovaj oblak, dosta sporo se krece, i proce severnije od mene.

Oblak je u daljem jacanju, i vredi napomenuti da bukvalno iz sekunde u sekundu dolazi do njegovog daljeg razvijanja i sirenja nakovnja. Postoji jos jedan razvoj dalje ka severu koji bi se takodje mogao pojaviti na radaru u dogledno vreme.
« Poslednja izmena: 04. Jun 2017. u 20:05 Mile94 »

Van mreže zec

« Odgovor #246 poslato: 04. Jun 2017. u 19:42 »
Čim se uspostavila jugozapadna struja, odmah bolja situacija. Deluje da se na čelu frontalne zone formira linijski sistem, koji bi mogao da donese zanimljivo veče Srbiji. GFS je najoptimističniji.

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #247 poslato: 04. Jun 2017. u 19:55 »
Prodje Sarajevo i onda krene da se oformljava nesta i tako je svaki put sa ovim J-Z strujanjem..Ali haj da se to oformi kad odmakne nego se svaki put oformi nakon par kilometara..

Van mreže Miki

• Starost: 28
« Odgovor #248 poslato: 04. Jun 2017. u 20:01 »
Napreduje definitivno frontalna oblačnost u čijem sklopu ima i grmljavinskih oblaka, od Slovenije pa sve do Poljske.
U Vojvodini se formirao Cb od onih kumulusa koje je Mile primetio ka severozapadu, dok su u Bosni izraženi predfrontalni razvoji u SW struji.
Gledajući sondažu, koja pokazuje da je atmosfera nestabilna, očekujem barem u okolini neki pljusak u toku večeri.

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #249 poslato: 04. Jun 2017. u 20:17 »
Nažalost, došlo je do destabilizacije vremena i u Vojvodini. Očekujem tokom večeri pljuskove i u okolini Melenaca. Zemlji treba kiša ali će pokvariti večerašnje finale ovosezonske seoske slave.
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Aleksa

« Odgovor #250 poslato: 04. Jun 2017. u 20:19 »
Vidi se odavde taj Cb u Vojvodini:

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #251 poslato: 04. Jun 2017. u 20:23 »
 ^^ I ovde je seoska slava, ali ja nemam problem sa tim, samo neka bude zanimljivo, ne smetaju nestabilnosti nikad.  :D

Elem, mogla bi se ocekivati i aktivacija Slavonije uskoro.

Aleksa, korisna slika, da se isprati sa raznih pozicija. Pogled odavde na njega, iako mi je bukvalno pod nosem je gori nego tu od tebe, jer je ka tebi okrenuta osuncana strana.  :tu:

Van mreže Bart

« Odgovor #252 poslato: 04. Jun 2017. u 20:30 »
Eto  i kisa vam dolazi na slavu  :grin: Pitam se koja li je kvota da sve ovo Ziku promasi?  ;) :D

Posle 17h do sada sam proveo da kazem na otvorenom prostoru i bas je bilo lepih prizora osuncane Svrljiske planine a ka zapadu onaj cb i kisa a ja nisam poneo telefon  :grin:... Bilo je i ovde kise doduse 0.003 kapi po metru kvadratnom ali i to je nesto  :)
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #253 poslato: 04. Jun 2017. u 20:33 »
 ^^ ^^

S obzirom da bi ovo moglo da mi bude jedno od najboljih večeri u životu ako ne padne kiša - kvota da će me sve promašiti je 250  :grin:

Evo i iz mog ugla, slikano kamerom od 2mpx. Raspada se, severnije 3 cu cong-a koji sve sporije bujaju. Pre nekog vremena se video nagli razvoj i očekivao sam još par CB-ova u okolini uz pretpostavku da je atmosfera iznad Melenaca nestabilna makar podjednako kao i iznad Beograda.
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #254 poslato: 04. Jun 2017. u 20:37 »
 ^^ Obzirom da je slava nesto ce ga pogoditi.  :grin: Kao i ovde doduse, vrlo cesto, skoro svake godine za seosku slavu ovde bude pljuskova, sta vise, prve munje koje sam uslikao u zivotu su uslikane bas na vece seoske slave.  :D

Da se vratimo na temu, sada je vec mnogo prijatnije napolju, a osim ovog Cb-a ka severu nebo je skoro bez ijednog oblacka trenutno.

Ziko, vrlo slican prizor i ja vidim, razume se, iz malo drugacijeg ugla.  :D

Primetio sam i ja da oblak gubi na snazi, ali i za ocekivati je to sada, kasnije bi moglo biti zanimljivije, ali nista nije sigurno.  :)

Van mreže nikolapo

• *
  • Starost: 28
« Odgovor #255 poslato: 04. Jun 2017. u 21:04 »
Sve to kilavo ide, kolega iz Nadalja mi je javio da je kod njega pao lep pljusak, jeste da je mali Cb bio ali je grmelo iz njega strahovito!

Van mreže Bart

« Odgovor #256 poslato: 04. Jun 2017. u 21:06 »
 ^^ Danas Ziko sve sto sam odigrao realno nije doslo samo iznenadjenja,velike kvote, pa ako ti to govori nesto...  ;)

U Nisu danas tmax 29.4C a trenutna prijatnih 21C
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #257 poslato: 04. Jun 2017. u 21:07 »
Kao sto vec rekoste,danasnji dan je bio puno prijatniji od prethodnih zahvaljujuci JI vetru pa je i uz 29C bilo prijatno..
Ne iskljucujem mogucnost pljuskova veceras, napokon proradila JZ strujanja  :grin:

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #258 poslato: 04. Jun 2017. u 23:13 »
Nakon mog poslednjeg javljanja (oko 14.30h), pa u narednih sat i po bilo je pretežno sunčano. Posle 16h dolazi do smanjenja oblačnosti, pa je kasnije popodne i krajem dana bilo vedro. Vetar je bio slab i umeren, do 18-19h u delovima grada na udare povremeno i pojačan, jugoistočni i imao je tendenciju postepenog slabljenja. Najviša dnevna temperatura na stanici na Vračaru je iznosila 30,0ºC, a na aerodromu u Surčinu 29,8ºC.

U toku večeri se zadržalo vedro i toplo, uz slab i umeren, jugoistočni vetar.

Slično vreme je i sada, s tim što je vetar za nijansu jači, pa je, makar u mom kraju, uglavnom umeren. S obzirom da je Mesec skoro pun, te da reflektuje dosta svetlosti i obasjava veliki deo neba, u daljini ka zapadu se nazire visoka oblačnost. Trenutna temperatura (23.10h) iznosi prema AMS Vračar 23,2ºC, a prema AMS Košutnjak 22,3ºC.

Van mreže Aleksa

« Odgovor #259 poslato: 05. Jun 2017. u 07:54 »
Oblacno jutro, uz slab na trenutke i umeren severozapadni vetar.