Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2017 - I dekada  (Pročitano 53293 puta)

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
Odg: Jun 2017 - I dekada
« Odgovor #340 poslato: 05. Jun 2017. u 22:55 »
Nije kompletan Banat danas bio u centru pažnje. U Melencima i široj okolini nije bilo uopšte ili makar bitnijih padavina. Možda se može reći i da je situacija alarmantna.

Delimično oblačno uz mesečinu. Do malo pre je sevalo i grmelo sa severa, sada tiho.
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže dejca

« Odgovor #341 poslato: 05. Jun 2017. u 22:58 »
Danas bilo ovako kod mene, Leskovac ni prasinu nije ugasila kisa, Bojnik pljusak, selo Obilic 8 km. od bojnika ni kap, a spremalo ga muski, seljacima tamo baš potrebna kisa i baš se radovali ali po vreme i radar app... ja im kazem nece kisa kod vas i tako je i bilo, proglasise me za vrača i proteraše iz sela.  :pleasantry: :facepalm:
Propadoše litije  :grin:
:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže vladimir 85

• *
  • Starost: 39
« Odgovor #342 poslato: 06. Jun 2017. u 00:03 »
i posle kozna kojeg sparnog dana ovde nista sve to kao i uvek lepo obidje tako blizo a tako daleko  :cf:

ali zato vidim gomilu slika na FB neke pijavice ili kako se vec zove i to iz neke blize okoline iako se jos uvek nezna tacna lokacija sve su slike dosta udaljene ili zumirane  8)

ja sam odabrao jednu gde se po meni najbolje vidi struktura oblaka (nista specialno  :confused: )

vec kad sam se ulogovao posle kozna kolko vremena jedna od juce jedini cb u vojvodini u tom trenutku pogled iz moje baste  :D

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #343 poslato: 06. Jun 2017. u 01:05 »
Evo par slika i od mene :)

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #344 poslato: 06. Jun 2017. u 02:40 »
Nije kompletan Banat danas bio u centru pažnje. U Melencima i široj okolini nije bilo uopšte ili makar bitnijih padavina. Možda se može reći i da je situacija alarmantna.
Potpisujem. I ovde ništa. Možda su rubna mesta kod granice sa Rumunijom dobila nešto malo kiše,ali ne verujem da je to bila neka veća količina. Severnije prema Kikindi jeste bilo lepih odraza ali generalno sve se to jako sporo kretalo pa tako i hvatalo malu površinu.
Najbolji pokazatelj kolika je suša je trava...prestala je da raste i sada polako žuti na mnogim mestima.
I da dodam da sam juče bio do Zrenjanina...nigde nije bilo kiše.

Van mreže Bart

« Odgovor #345 poslato: 06. Jun 2017. u 07:05 »
Ovo je mozda najbolja slika, sta je masina,eeee kolko devojaka pada na ovu masinu  :grin: Slikala Sladjana Knezevic
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #346 poslato: 06. Jun 2017. u 08:26 »
Dan za sada deluje obećavajuće. Za razliku od juče, nema glupe slojaste oblačnosti. Temperatura je već dostigla 24C, a tačka rose je zadržala visokih 18C. Vetar je sasvim slab.

Ako bi gledali samo profil temperature i vlage, ovo je najnestabilniji dan od početka sezone. Naravno, ako se nešto značajnije ne promeni, CAPE je po prvi put dostigao četvorocifrene vrednosti.

Što se tiče modela, GFS je još pojačao padavine za večeras, GEM i ARPEGE takođe dobro stoje po tom pitanju. ECMWF i ICON su iz nekog razloga i dalje suvi ko barut. Ne znam šta bi moglo da bude razlog, jer EC u poslednjem izlazu daje gotovo identične vrednosti CAPE-a kao GFS (do 2000 J/kg). Da ne dužim sa prognozom, ima mesta za optimizam, ali modeli koji su suvi sigurno imaju neki razlog za to, pa ipak sve treba uzeti sa rezervom.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #347 poslato: 06. Jun 2017. u 10:07 »
Suncano je i sparno, krenuo je da pirka vetar s jugoistoka.

Ja odoh vala malo do Kopa, da mi se glava odmori od ovih sporaca prethodnih dana....
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #348 poslato: 06. Jun 2017. u 13:23 »
U Sarajevu suncano i toplo T 26*C..Vidicemo sta ce donijet vecer jer sumnjam da ce se tokom dana sta razviti..

Van mreže Zika

• student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #349 poslato: 06. Jun 2017. u 13:55 »
Razduvao se ovaj jugoistočni vetar u Zrenjaninu i Melencima.. puno nebo kumulusa, čekamo nastavak dana  :comeon:

Najbolji pokazatelj kolika je suša je trava...prestala je da raste i sada polako žuti na mnogim mestima.
I da dodam da sam juče bio do Zrenjanina...nigde nije bilo kiše.

U Melencima se ljudi polako opraštaju od žita.. možda je već i kasno za kišu, nisam siguran koliko će mu pomoći današnja ili sutrašnja kiša ako je uopšte i bude. Za kukuruz i suncokret još uvek nije kasno ali je svakako kiša u narednih 48h neophodna!
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #350 poslato: 06. Jun 2017. u 14:06 »
Najtopliji dan od početka godine, neprijatna vrućina je napolju. Temperatura je dostigla 31C, tačka rose se drži na 18C.

Od razvoja ništa zanimljivo na vidiku za sada, nijedan jedini Cb za sada na teritoriji Srbije. Jedino što za razliku od juče ima jako lepih kumulusa.
Atmosfera je kao tempirana bomba danas, CAPE je bez problema preko 1000. Moglo bi sve do večernjih sati da bude nezanimljivo, a onda da eksplodira. Čekamo strpljivo. :morning:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Miki

• Starost: 28
« Odgovor #351 poslato: 06. Jun 2017. u 14:43 »
Užasno je napolju i u prevozu, teška sparina, meni mladom pa smeta baš dosta.
Kao što već reče Miloš, za razliku od juče primetni su razvijeniji cumulusi, bilo bi dobro da osveži u toku dana.  :(
Temperatura na Košutnjaku 28.4 °C uz 61% RV.

Van mreže Јоца

« Odgovor #352 poslato: 06. Jun 2017. u 14:51 »
Као што рекоше колеге, јако топао и спаран дан, већ је непријатно топло.

Има развијених кумулуса, посебно према северу и истоку. Не могу да дочекам сондажу, баш ме занима шта ће открити, може ли вечерас коначно нешто да се развије и освежи мало.. Т 29.1°C.

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #353 poslato: 06. Jun 2017. u 14:54 »
Pocela padati slaba kisa T 26*C..

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #354 poslato: 06. Jun 2017. u 15:21 »
Iskreno,meni ovaj dan uopšte ne obećava. Ovo nema veze sa kartama i prognozom nego sa nekim mojim subjektivnim osećajem.
Vetrovito sa nekakvim bzv oblacima.

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #355 poslato: 06. Jun 2017. u 15:23 »
Vec je sve receno, i ovde je toplo i sparno, uz temperaturu od 30.3C trenutno. Takodje ima sve vise kumulusa, koji ce, kako dan odmice imati sve bolju vertikalnu razvijenost.

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #356 poslato: 06. Jun 2017. u 15:47 »
Rekoh već da je atmosfera kao tempirana bomba, ovakvi termički uslovi se retko viđaju. Ne znam šta se još čeka. Ako danas izostanu razvoji, mnoge teorije termodinamike atmosfere padaju u vodu.  :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Srks

• **
« Odgovor #357 poslato: 06. Jun 2017. u 16:04 »
Baš je toplo napolju, AMS Vračar meri 31.1°C...  :ufff:

Potrebno je Beogradu jedno dobro tuširanje, malo da odahnemo od vrućinštine. :grin:   Kumulusi bujaju na sve strane. 

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #358 poslato: 06. Jun 2017. u 16:07 »
Upravo sam hteo da postavim sondazu, ali sam preko telefona pa mi nezgodno. Inace, izgleda vrlo obecavajuce, cak sam se malo i iznenadio CAPE vrednostima i kolicinom vlage kroz skoro sve slojeve. LCL i LFC su na istoj visini, ova manja temperaturna inverzija izmedju 800 i 850hPa, ovakva kao sto je na sondazi nece praviti problem. Konvektivni indeks skoro 40, LI -5, zaista danas ne bi trebalo da omane.
« Poslednja izmena: 06. Jun 2017. u 16:18 Mile94 »

Van mreže Медо

« Odgovor #359 poslato: 06. Jun 2017. u 16:17 »
Јако тешко време, да не пожелиш да изађеш напоље, тренутно 30,8 C.

Јако добра сондажа за Београд и Војводину, за овде данас мрка капа, иако може бити изолованих развоја.