Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2017 - I dekada  (Pročitano 53287 puta)

Van mreže zec

Odg: Jun 2017 - I dekada
« Odgovor #480 poslato: 06. Jun 2017. u 23:48 »
To je bila superćelija u severnim delovima Beograda, posmatrao sam sa Ceraka. Ima slika na instagramu, ne kvalitetnih, ali se vidi dobra struktura.

Van mreže Liki

• Starost: 32
« Odgovor #481 poslato: 06. Jun 2017. u 23:51 »
puklo dva puta, formacije i jak vetar nad glavom, odjavljujem se

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #482 poslato: 06. Jun 2017. u 23:54 »
To bi i defintivno bilo to, razvedrilo se. Samo u daljini blica i dalje. Ako bismo prenosili kao sportsku utakmicu, ovako bi izgledao ovaj dan u Beogradu. Tokom većeg dela utakmice domaći tim je igrao loše i gubio sve do kraja utakmice, a onda u zaustavnom vremenu dao gol za izjednačenje i izborio se za produžetke i penale. A onda je iskusni BKR, kapiten domaćeg tima u odlučujućem penalu pogodio prečku.  :)

Sutra je poslednja šansa da se sezona izvuče, mada kako biti optimista posle toliko ispala. Isključujem se za večeras, makar je praćenje bilo zanimljivo.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #483 poslato: 06. Jun 2017. u 23:57 »
Kreće kiša! Prolazi južnije ovo čudovište kod Zrenjanina. Seva konstantno!
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže zec

« Odgovor #484 poslato: 07. Jun 2017. u 00:01 »
Opasna superćelija u severnim delovima Beograda:

Van mreže skomimaster

• AMS Beograd - Borča
« Odgovor #485 poslato: 07. Jun 2017. u 00:01 »
Prodje tik severnije, i dalje blica ka severu uz udaljenu grmljavinu. U jednom trenutku se bas razduvao vetar.

Van mreže milija73

• *
« Odgovor #486 poslato: 07. Jun 2017. u 00:05 »
I mene je ovo omasilo za nekoliko kilometara proslo je izmedju Padinjaka i Besnog foka

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #487 poslato: 07. Jun 2017. u 00:06 »
ala se aktiviralo u Vojvodini..

u Zaječaru mirno i vedro uz koji oblačić, danas je vetar osvežavao za razliku od jučerašnjeg dana

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #488 poslato: 07. Jun 2017. u 00:20 »
Nakon kratkotrajnog razvedravanja, ponovo pristiže jača oblačnost sa jugozapada koja je zaklonila Mesec. Vetar je slab, severoistočni. Temperatura iznosi 23,3ºC prema AMS Vračar, odnosno 22,3ºC prema AMS Košutnjak.

Nadam se da još uvek nije sve gotovo za Beograd, iako su male šanse da se nešto novo u okolini razvije. :)

Van mreže zec

« Odgovor #489 poslato: 07. Jun 2017. u 00:20 »
Superćelija i microburst, slikao Nenad:

Van mreže Zika

• student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #490 poslato: 07. Jun 2017. u 00:21 »
Neverovatno ali mene je opet SVE promašilo! Seva sa svih strana! Strujanje je čisto zapadno. Kiša je malo poprskala beton.

Ima još uvek nade, sada sa zapada ide sve direkt na Melence.
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Liki

« Odgovor #491 poslato: 07. Jun 2017. u 00:23 »
Ovo je bilo nešto sto nisam doživeo do sada. Jednostavno je nestala ulica kao zimi u magli vidljivost 10m je puno, pukla su svega 3 groma i ostalo je jako grmelo u oblacima, čim je prošao taj udar na koji se čekalo skoro 10min od prolaska formacija usledio je skoro suv grad veličine klikera i da ostaje po betonu, potom krupna kiša vrv uz slabiji grad onako monsunski i sada sve stalovaljda nema štete

Van mreže Zeli

• **
  • Starost: 62
« Odgovor #492 poslato: 07. Jun 2017. u 00:24 »
Jao, koja kanonada u Vojvodini, daj Boze da prodje bez neke ozbiljne stete, oko 21h tik zapadno od mene prosao je jedan relativno mali oblak, ali je ispaljivao maltene rafale munja, tako sam od pocetka sezone prosao bez ikakve ozbiljnije akcije, a istocno i zapadno od mene prosle su desetine "zestokih" oblaka... :confused:

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
  • Starost: 30
« Odgovor #493 poslato: 07. Jun 2017. u 00:25 »
Nisam siguran odakle bih poceo.  :D jedino mi je zao sto je ovo proslo bas iznad mene zbog toga sto nisam mogao da uslikam ova dva sjajna oblaka.  :) Kise je bilo, naravno, ali ne u tolikoj meri koliko biste mislili, u dva navrata je bilo jakog pljuska, ostalo је sve to bio neki umereni pljusak. Ali sevanje... bukvalno na svaku sekundu po dva puta, i sada je tako ka severu i severoistoku. Fenomenalno! Da sam imao neku kameru ostavio bih da snima, za telefon mi je bilo rizicno. Sada cu postaviti slike pred sam dolazak ovog oblaka, neke slike munja su jednostavno previse svetle, iako mi je ISO bio na minimumu i sve sto sam mogao sam podesio ipak je munja bila preblizu i previse za telefon.  :)

Definitivno se vidi zacetak wall cloud-a, i vidi se da je bilo rotacije u tom delu oblaka, i stvarno mi je zao sto nisam mogao da nastavim da slikam ali bilo je previse rizicno a i kisa je pocela bukvalno minut nakon sto sam uslikao ove fotke.

Da dodam jos samo da sve do sada nije bilo ni struje u selu sto uopste nije zacudjujuce. I, cini mi se, da sam potcenio kolicinu kise koja je pala, kao sto rekoh u dva navrata je bilo vrlo jakog intenziteta, napolju je sve pod vodom.

Bice ovde jos kise, priblizavaju se novi odrazi sa jugozapada, sjajna noc. I ocekivano je bilo da ovi razvoji dodatno ojacaju ovde negde izmedju Backe i Banata, vrlo dobri uslovi su postojali za to.
« Poslednja izmena: 07. Jun 2017. u 01:49 Mile94 »

Van mreže skomimaster

• AMS Beograd - Borča
« Odgovor #494 poslato: 07. Jun 2017. u 00:39 »
Prosaralo Vojvodinu samo tako

Deluje da je supercelija presla pravo preko prigradskog naselja Padinska Skela

Van mreže Liki

« Odgovor #495 poslato: 07. Jun 2017. u 00:41 »
Pukla još dva groma iz nicega u neposredonoj blizini pri odlasku ovog čuda, a 5 sekundi pre toga sam bio napolje jer je kiša stala i sevalo več istočno uhh ocekao sam se od života  :O palo je minimum 30 mm i opet ima kumulusa zapadno  :facepalm:

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #496 poslato: 07. Jun 2017. u 00:50 »
Neverovatno ali mene je opet SVE promašilo! Seva sa svih strana! Strujanje je čisto zapadno. Kiša je malo poprskala beton.
Takođe! Jači odrazi prošli severnije i južnije, kiša samo toliko da pokupi prašinu. Blicalo na sve strane kao da će smak sveta i na kraju ništa.

Van mreže Azureusko

• *
« Odgovor #497 poslato: 07. Jun 2017. u 00:51 »
Ovde proslo sa slabom kišom. Čuo sam zveckanje oblaka slično prošlogodišnjem gradu u PA pa sam sklonio kola na benzinsku.
Na kraju ispade 2-3mm od ovog.
The good thing about being a pessimist is that you are always either proven right or pleasantly surprised.

Van mreže Aleksa

« Odgovor #498 poslato: 07. Jun 2017. u 01:01 »
Ovde kisa nije uspela ni da pokupi prasinu na kraju...

Samo jedna slika, iz ne bas uspesnog munjolova:

Van mreže Медо

« Odgovor #499 poslato: 07. Jun 2017. u 01:11 »
Стварно шоу вечерас по Војводини, у већини покрајине пала је потребна киша, мада је у неким местима поново затајило.

Као што сам и претпоставио, предвече је био један изоловани развој нешто западније од мене.

Овде као по обичају фино прехладило, тренутно 17,5 C.

Остадох дужан за податак да је у Мају било 89,8 mm падавина, а у Јуну за сада 17,2 mm.