Evo mini-reportaže od mene sa aerodroma. Današnji dan je generalno razočarao, ali kad je u pitanju to malo akcije što je bilo u Beogradu i okolini, može se reći da sam se zadesio na pravom mestu u pravo vreme.
Svaka čast Škomiju, Joci i Gagiju na odličnim fotografijama tog oblaka sa distance!
Za početak pogled na udaljene Cb-ove na jugozapadu:
Iako nije bilo ništa u blizini na radaru, primetio sam da je počelo da se smrkava i otišao da izvidim situaciju i imao sam šta da vidim. Cumulus tamne baze je bujao iznad glave:
Ubrzo je to jako opasno izgledalo i bilo je pitanje trenutka kad će da se "otvori":
I otvori se, dobro je pljusnulo:
Pljusak nije dugo trajao i nije bio to neki potop, ali sasvim pristojan intenzitet. Palo je 3mm za isto toliko minuta.
Kasnije ka gradu nije mnogo odmakao, videlo se da se gubi uzlazna struja, ali su bile lepe zavese:
Evo i kratak video (imate i HD opciju). Čim sam prestao sa snimanjem pljusak je dodatno pojačao uz poneko zrnce sugradice, a onda odjednom stao.
Na Miljakovcu nije bilo kiše danas ni u jutarnjoj, ni u popodnevnoj turi. Vračar je zvanično uhvatio 4mm.