Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2017 - I dekada  (Pročitano 53309 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Odg: Jun 2017 - I dekada
« Odgovor #320 poslato: 05. Jun 2017. u 18:26 »
Oooo ajde više mila mati smiluj se da se otvoriš...

Koliko dugo se već više namešta...

Zapadnije je bio gadan oblak malopre, bilo je grada. Iz nakovnja tog oblaka je pljusnulo ali tek da pokvasi.

Sada se crni ka jugoistoku najviše i razduvao se i neki vetar, samo nek nešto napokon dođe više..

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže zeljko83

• *
  • Starost: 41
« Odgovor #321 poslato: 05. Jun 2017. u 18:37 »
Sta se ovo desava?ova oblacnost nikako da preskoci Zapadnu Moravu.Nemogu da verujem a ovaj drugi oblak ubija Vrsac vec sat vremena. :worthy:

Van mreže Azureusko

• *
« Odgovor #322 poslato: 05. Jun 2017. u 18:38 »
Pogled jugoistok/istok i zver u okolini Vršca.
The good thing about being a pessimist is that you are always either proven right or pleasantly surprised.

Van mreže sale pn

« Odgovor #323 poslato: 05. Jun 2017. u 18:48 »
Vec duze vreme ima ponovo razvoja severiostocno od grada, malo pre je jednom zagrmelo, ali nista ni makac da se to sve pomeri. Kumulusa u razvoju ima i u pravcu sever-severozapad, dok je na jugozapadu i jugu puno visoke oblacnosti. Nisam optimista ni malo, bas sam razocaran po pitanju danasnjeg dana. :cry:

Ostaje sansa za kisu jos sutra i u sredu, ako ne padne do subote ce vezati pune tri nedelje od poslednje prave obilne kise.

Van mreže nele-niš

« Odgovor #324 poslato: 05. Jun 2017. u 18:52 »
Ovog puta sve se izručuje severoistočno odavde i dalje grmi u tom pravcu, puno grmljavine a vrlo malo kiše u ovom periodu.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #325 poslato: 05. Jun 2017. u 19:01 »
Raspade se bogaljina bogaljska.

Pada neko sitno govno od kiše, i to me mnogo zabole patka kad i ovako ne može da se diše. Mrš.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže bojan_ferrari

• *
  • Starost: 36
« Odgovor #326 poslato: 05. Jun 2017. u 19:29 »
Raspade se bogaljina bogaljska.

Pada neko sitno govno od kiše, i to me mnogo zabole patka kad i ovako ne može da se diše. Mrš.
Hahaha,koji si car Kimi! :D
Ni ovde ne bude ništa ni danas.Samo omorina teška  :ufff:

Van mreže Bart

« Odgovor #327 poslato: 05. Jun 2017. u 19:29 »
Nema nista od ovoga kao sto nele rece ode severnije nego meni se cini da preslo i u max odraz ili bar crveni...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #328 poslato: 05. Jun 2017. u 19:37 »
Pogled ka Vršcu od pre nekih pola sata ...

Van mreže skomimaster

• Starost: 32
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #329 poslato: 05. Jun 2017. u 19:42 »
Kao sto je vec par kolega istaklo, frustrirajuce je sve ovo za ljubitelje nestabilnosti. Svede se na jedan, eventualno dva dana koja obeleze sezonu i to treba docekati (barem u ovom kraju)...

Da ne bude off, pristigla je visoka oblacnost sa jugozapada, a u daljini se vide kumulonimbusi ka severoistoku i severozapadu. Takt 25.1C uz vlaznost od 72% pa nije prijatno napolju. Tmax 28.8C na AMS Kotez.  Za sada u junu svega 0.2 mm kod mene a u sezoni 194.7 mm.

^^ Odlicne slike kolege!  :tu:

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #330 poslato: 05. Jun 2017. u 19:46 »
Ja zaspah na kratko, neki virus me hvata, ali tata me probudio, kaze dosta oblaka ima u okolini. Izasao napolje i vidim da sve sto je formirano zaista lepo izgleda, ali da dva Cb-a koja su mi najbliza uz ovakvo strujanje (i smer i brzinu istog) meni nece doneti ama bas nista. Jedan Cb je juzno od mene na Dunavu, taj je tek u fazi nastanka, od nedavnoje pocelo da grmi iz njega, i jedan Cb je ka severozapadu, lepo je vertikalno razvijen uzsirenje nakovnja ka istoku pa i nemam bas neki pogled. Najlepsi pogled imam na Cb-e u Rumuniji jer su obasjani suncem i stvarnosu to prave gromade. Trenutna temperatura 26C i sparno je.

EDIT: Upravo se stvorila duga na severnoj strani ovog Cb-a na Dunavu.

mirec88

• Gost
« Odgovor #331 poslato: 05. Jun 2017. u 19:55 »
Jak pljusak pracen grmljavinom u Cacku..

EDIT: Potop u Cacku...provala oblaka...

Van mreže Mili-CQ

• **
  • Starost: 39
« Odgovor #332 poslato: 05. Jun 2017. u 20:01 »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ri4xoVPk5NI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ri4xoVPk5NI</a>

Pijavica u blizu NSa danas.
storm spotter/chaser

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #333 poslato: 05. Jun 2017. u 20:04 »
Lepe slike kolege :) Jos jedan bar za podrucje Beograda nezanimljiv dan,ali meni prija malo stabilnije vreme :D Bice prilika i za zanimljivosti,nema potrebe vec sada za zaljenjem(Ovo se ne odnosi na delove Vojvodine koje muku muce sa kisom i deficitom padavina  -_- )
Meni je recimo interesantno kada se radarski odrazi drze uz granice nasih suseda,vrlo cesto uz jug Madjarske i zapad Rumunije,Bugarske :D Nekad i trenutnim strujanjima prkose  :grin:

Van mreže Bart

« Odgovor #334 poslato: 05. Jun 2017. u 20:06 »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ri4xoVPk5NI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ri4xoVPk5NI</a>

Pijavica u blizu NSa danas.
Ima jos jedan video od danas al pitam se u koliko sati je ovo bilo... Verovatno pre sat ili dva...
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=cq2ZSSgdTaI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=cq2ZSSgdTaI</a>
« Poslednja izmena: 05. Jun 2017. u 20:26 Bart »
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Mili-CQ

• **
  • Starost: 39
« Odgovor #335 poslato: 05. Jun 2017. u 20:45 »
@Bart negde oko 19h se pojavila tromba.
storm spotter/chaser

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #336 poslato: 05. Jun 2017. u 21:14 »
Vrlo zanimljivo nebo iznad mene i u okolini, tacno sam ispod nakovnja od ovog Cb-a zapadno od mene, ne bih iskljucio ni mogucnost slabe kise. Ka severu se vidi cesto sevanje iz ovih jacih razvoja koji su sada pretezno uz Tisu. Valja jos i napomenuti da se ovaj Cb zapadno od mene konacno vidno premesta ka severoistoku, konacno malo konkretnije strujanje.

Van mreže Josip

• **
« Odgovor #337 poslato: 05. Jun 2017. u 21:15 »
Sunčan, vruć i sparan dan danas u Županji i Štitaru. Povremeno je bilo male do umjerene naoblake te slabog sjeverca osobito u jutarnjim i prijepodnevnim satima.
Tmax 28°C.
Trenutno u Štitaru oblačno, mirno, toplo te sparno uz takt 24°C.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #338 poslato: 05. Jun 2017. u 21:19 »
U Beogradu i široj okolini apsolutno ništa zanimljivo danas. Jeste da se dan nije razvijao onako kako sam očekivao, ali da se baš nijedan jedini cumulus ne razvije u blizini, stvarno je čudno.
Jednostavno, dok nema dinamike u atmosferi ne treba očekivati ništa. Sutrašnji dan je poslednja nada da nešto bude pre konačne stabilizacije vremena u četvrtak. Makar će se oblaci, za promenu, kretati od jugozapada. Ali, ne nadam se previše, sezona je takva kakva je.

Dan je bio neverovatno sparan, tačka rose je dostizala i 19°C. Trenutna temperatura 22°C, Tmax 27°C.

Makar je Banat danas bio u centru zbivanja, pala je lepa kiša tamo gde je bila potrebna. Vršac je uhvatio čak 24mm.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #339 poslato: 05. Jun 2017. u 22:06 »
Tezak, sparan i topao dan.
Nazalost opet me nista nije zakacilo i ako je nakovanj bio stacioniran dugo vremena sa moje istocne strane. Cak i sada se na radaru vidi taj oblak iz kojeg seva i grmi ali jednostavno u ovom strujanju nece na mene.