Nisam siguran odakle bih poceo.
jedino mi je zao sto je ovo proslo bas iznad mene zbog toga sto nisam mogao da uslikam ova dva sjajna oblaka.
Kise je bilo, naravno, ali ne u tolikoj meri koliko biste mislili, u dva navrata je bilo jakog pljuska, ostalo је sve to bio neki umereni pljusak. Ali sevanje... bukvalno na svaku sekundu po dva puta, i sada je tako ka severu i severoistoku. Fenomenalno! Da sam imao neku kameru ostavio bih da snima, za telefon mi je bilo rizicno. Sada cu postaviti slike pred sam dolazak ovog oblaka, neke slike munja su jednostavno previse svetle, iako mi je ISO bio na minimumu i sve sto sam mogao sam podesio ipak je munja bila preblizu i previse za telefon.
Definitivno se vidi zacetak wall cloud-a, i vidi se da je bilo rotacije u tom delu oblaka, i stvarno mi je zao sto nisam mogao da nastavim da slikam ali bilo je previse rizicno a i kisa je pocela bukvalno minut nakon sto sam uslikao ove fotke.
Da dodam jos samo da sve do sada nije bilo ni struje u selu sto uopste nije zacudjujuce. I, cini mi se, da sam potcenio kolicinu kise koja je pala, kao sto rekoh u dva navrata je bilo vrlo jakog intenziteta, napolju je sve pod vodom.
Bice ovde jos kise, priblizavaju se novi odrazi sa jugozapada, sjajna noc. I ocekivano je bilo da ovi razvoji dodatno ojacaju ovde negde izmedju Backe i Banata, vrlo dobri uslovi su postojali za to.