Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2017 - III dekada  (Pročitano 55177 puta)

Van mreže chmi

• *
Odg: Jun 2017 - III dekada
« Odgovor #600 poslato: 29. Jun 2017. u 11:41 »
Iznad Zrenjanina nista mada se narogusilo sa zapada. Ali vetar ubija. Udari i preko 17m/s
Ako me ovo promasi prestajem da slikam oluje i prelazim na bube :-D
Miljakovac-Rakovica

Van mreže sale pn

« Odgovor #601 poslato: 29. Jun 2017. u 11:43 »
Osijek pre oko sat vremena:

Suncan i veoma vruc dan uz fen koji dodatno isusuje zemlju, na ovoliku susu to nece da izadje na dobro ako kisa uskoro ne padne.

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
  • Starost: 30
« Odgovor #602 poslato: 29. Jun 2017. u 11:46 »
I kod mene kuci, u Mosorinu se razduvao vetar uz po neku kap kise, ali ovo Mosorin obilazi vec standardnom putanjom. Ovde, u ovom delu Novog Sada, pljusak nije preterano dugo trajao i vrlo brzo nakon toga je probilo sunce.

Van mreže zec

« Odgovor #603 poslato: 29. Jun 2017. u 11:56 »
Velika šteta u Novom Sadu, ima i povređenih, wall cloud se spustio do zemlje:

Slike su sa stranice NSU-uživo sa novosadskih ulica.

Na severu Banata ima snimaka uraganskih udar vetra, ali to ću okačiti kasnije u toku dana.

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #604 poslato: 29. Jun 2017. u 12:21 »
Nažalost, ovo nevreme je odnelo i jedan život u Novom Sadu  :(

U Melencima svega 3mm kiše, sledi veoma sparno popodne. Temperatura u porastu
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže chmi

• *
« Odgovor #605 poslato: 29. Jun 2017. u 12:32 »
Zrenjanin Prasnjava oluja. Vetar je digao prasinu preko 50m uvis. Kise je palo par kapi
Miljakovac-Rakovica

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #606 poslato: 29. Jun 2017. u 12:36 »
Nažalost, ovo nevreme je odnelo i jedan život u Novom Sadu  :(

Da, tuga...  :( :(

STRAVIČNO NEVREME U NOVOM SADU Drvo palo na automobil, POGINULA JEDNA OSOBA

http://www.blic.rs/vesti/hronika/stravicno-nevreme-u-novom-sadu-drvo-palo-na-automobil-poginula-jedna-osoba/nyw1tm0

Na forumu sam aktivan mnogo manje nego ranije, a jedan od razloga (ne računajući privatne obaveze) je i taj što iako i sam smatram letnje oluje interesantnim i opasnim vremenskim pojavama, ne mogu da delim "oduševljenje" čitajući neke (ne sve) komentare u kojima se izražava radost zbog "neverovatnih parametara koji se crtaju za oluje, superćelije..." (u smislu očiglednog, direktnog "navijanja" da se sve to ostvari iako to znači i mogućnost za ozbiljne štete pa i ljudske žrtve) ili razočarenje što je neka žestoka oluja promašila nečiji kraj za npr. 10km.
Znam da će biti onih koji će moj komentar pogrešno shvatiti ili će se osetiti "prozvanim" ali kada neki članovi mogu ovde da besomučno ponavljaju iste rečenice i "prizivaju" što jače nevreme (i kao što rekoh, "tuguju" kada se nešto od toga ne ostvari) onda mogu i ja da iznesem stav da mi se to ne sviđa... (slično važi i za zimski period kada mi deluje da pojedince jedino interesuje da li će pasti bar 30cm snega i ništa drugo). Naravno, ovo je forum na kojem mogu da se iznose "navijačke" želje i znam da moj komentar neće ništa moći da promeni.

Pozdrav svim ljubiteljima meteorologije, većina članova su mnogo mlađi od mene i nadam se da mi neće previše zameriti na malim kritikama/sugestijama a ja svakako neću dalje da pišem o ovome niti da "repliciram"  ;) onima koji će da napišu "osećam se prozvanim ali ja se samo radujem ovakvim pojavama u meteorološkom smislu a svestan sam koliko problema mogu da izazovu".

Ontopic: U BGu je 36C uz "fen" sa jugozapada.
« Poslednja izmena: 29. Jun 2017. u 12:53 Profiamater »

Van mreže Miki

• Starost: 28
« Odgovor #607 poslato: 29. Jun 2017. u 12:41 »
Razduvao se vrlo jak jugozapadni vetar, ima i kumulusa po nebu, T 35.3.
Jaka superćelija je bila u NS, žao mi povređenih i poginule žene, našli se u pogrešno vreme na pogrešnom mestu... užas.

Van mreže dejca

Jun 2017 - III dekada
« Odgovor #608 poslato: 29. Jun 2017. u 13:06 »
Uh ko da smo u sahari, kad dune južni vetar digne oblak prašine, ulice puste.
T37c.

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #609 poslato: 29. Jun 2017. u 13:12 »
 ^^
@Dejca

Evo slikice sa aplikacije "Vreme&Radar" koju često koristiš (i koja je imala kratkotrajan "bug" za temp. pre par dana, za jugoistok Srbije)

Šta da ti kažem a da nisi već rekao  ;)

Van mreže Johnny colchonero

• **
  • Starost: 25
« Odgovor #610 poslato: 29. Jun 2017. u 13:13 »
Da, tuga...  :( :(

STRAVIČNO NEVREME U NOVOM SADU Drvo palo na automobil, POGINULA JEDNA OSOBA

http://www.blic.rs/vesti/hronika/stravicno-nevreme-u-novom-sadu-drvo-palo-na-automobil-poginula-jedna-osoba/nyw1tm0

Na forumu sam aktivan mnogo manje nego ranije, a jedan od razloga (ne računajući privatne obaveze) je i taj što iako i sam smatram letnje oluje interesantnim i opasnim vremenskim pojavama, ne mogu da delim "oduševljenje" čitajući neke (ne sve) komentare u kojima se izražava radost zbog "neverovatnih parametara koji se crtaju za oluje, superćelije..." (u smislu očiglednog, direktnog "navijanja" da se sve to ostvari iako to znači i mogućnost za ozbiljne štete pa i ljudske žrtve) ili razočarenje što je neka žestoka oluja promašila nečiji kraj za npr. 10km.
Znam da će biti onih koji će moj komentar pogrešno shvatiti ili će se osetiti "prozvanim" ali kada neki članovi mogu ovde da besomučno ponavljaju iste rečenice i "prizivaju" što jače nevreme (i kao što rekoh, "tuguju" kada se nešto od toga ne ostvari) onda mogu i ja da iznesem stav da mi se to ne sviđa... (slično važi i za zimski period kada mi deluje da pojedince jedino interesuje da li će pasti bar 30cm snega i ništa drugo). Naravno, ovo je forum na kojem mogu da se iznose "navijačke" želje i znam da moj komentar neće ništa moći da promeni.

Pozdrav svim ljubiteljima meteorologije, većina članova su mnogo mlađi od mene i nadam se da mi neće previše zameriti na malim kritikama/sugestijama a ja svakako neću dalje da pišem o ovome niti da "repliciram"  ;) onima koji će da napišu "osećam se prozvanim ali ja se samo radujem ovakvim pojavama u meteorološkom smislu a svestan sam koliko problema mogu da izazovu".

Ontopic: U BGu je 36C uz "fen" sa jugozapada.

Najbolji komentar koji sam procitao na forumu. Inace u Beogradu toplo i pretezno vedro 35,5C.

Van mreže Miki

• Starost: 28
« Odgovor #611 poslato: 29. Jun 2017. u 13:25 »
Sa Dinarida stiže nov talas konvektivnih oblaka ka Sremu i Bačkoj, upitno šta se iz toga može izroditi zbog raspoložive energije.
Ima i slabijih odraza na radaru. Ubija vrućina a fen duva li duva, T 34.2 °C a RV niskih 27 %.

Van mreže Matija Uglješin

« Odgovor #612 poslato: 29. Jun 2017. u 13:39 »
Granični prelaz Batrovci. Željko Jovanović slikao.

Čudovište kod Sente:

Magdolina slikala.

Na severu Banata pada krupan grad, ima video snimaka.

Ovaj post nema veze sa meteorologijom. Ali ima veze sa korektnim ponašanjem i navođenjem izvora. Andrija (zec), prošle godine sam te kritikovao jer si mi uzeo fotografiju i delio bez ikakvog navođenja autora. Ispravio si to donekle ove godine. Ali ovog puta vučeš fotografije sa VojvodinaMeteo stranice i deliš na sve strane a ne navodiš odakle su. Kao što to rade svi i kao što je red, ide taj i taj VIA taj i taj page ili šta god. Mada znaš ti to već, ali eto preskače se iz nekih razloga u koje ne želim uopšte da zalazim. Ovo nije pretnja ali ako hoćeš idalje pristup VojvodinaMeteo stranici, onda se i ponašaj kako treba. Toliko. Pozdrav svima.

Kad sam već ovde evo jedne fotografije oblaka ispred Zrenjanina.
« Poslednja izmena: 29. Jun 2017. u 13:52 Matija Uglješin »

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #613 poslato: 29. Jun 2017. u 13:54 »
Ne pamtim kada je poslednji put duvao ovako jak jugozapadni vetar, na aerodromu je srednja brzina 10-12m/s. Uz trenutnih 36C, napolju je nepodnošljivo.

Tuga šta se desilo u Novom Sadu, ljudi se jednostavno našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. :(
« Poslednja izmena: 29. Jun 2017. u 14:34 Milosh »

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #614 poslato: 29. Jun 2017. u 14:13 »
Suncano,toplo i vjetrovito u Sarajevu T 32*C..Al se razvukla ova linija nestabilnosti od Poljske pa do Rumunije..

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #615 poslato: 29. Jun 2017. u 14:16 »
razduvao se vetar u Zaječaru, tako da je od najsvežijih gradova od jutros sada među najtoplijima sa 38°C (20°C razlike)

šteta za Novi Sad i delove Hrvatske, nisam ispratio jutros da se nešto sprema tamo.. na žalost, kao i sa munjama, nikada se ne zna ni sa jakim vetrom šta će gde da obori..
inače, uopšte ne volim jutranje nestabilnosti, nekako mi to uopšte ne prija, a i ne sećam se da li je u Zaječaru bilo neke jutarnje oluje kao sad na severu

Van mreže Georgi Zahariev

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #616 poslato: 29. Jun 2017. u 14:19 »
В Лом и Оряхово е 39С в 15:00 часа.

Van mreže sale pn

« Odgovor #617 poslato: 29. Jun 2017. u 14:25 »
Najvrelije je na podrucju Cuprije i Zajecara sa po 38C u 14h. Vetar luduje, i nije bas tipicno da jugo u letnjim mesecima duva ovakvim intenzitetom. Napolju nema zive duze, izlazi samo onaj ko mora.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #618 poslato: 29. Jun 2017. u 14:25 »
Feniranje jugozapadnog vetra je najizraženije u Zaječaru tako da je bilo samo pitanje kad će da se desi nagli skok do trenutnih 38°C
U Knjaževcu za nijansu manje izražen fen
Trenutno 36.3°C

Van mreže zec

« Odgovor #619 poslato: 29. Jun 2017. u 14:36 »
Pošto, očigledno, pojedine osobe ovde imaju neviđene komplekse, i mnogo im znači reklama njihovove stranice, da se ZNA da je sa te i te stranice, kako bi, eventualno, dobili neke nove lajkove, mogu slobodno da me zaobiđu ili iskuliraju. Ovo je, zaista, neki novi nivo samoživosti. Nastaviću da delim fotografije i materijale, a oni kojima smeta neka crkavaju od muke i neke blokiraju, prijavljuju - šta god.
Inače, i još jedan, noviji, član mi je rekao kako pregleda moje poruke jer kačim tuđe slike. Piše mi na fejsu sa lažnog profila, misli ja sam bleav.
Zabole me, da ne kažem šta, za mišljenja takvih ljudi. Meni je cilj upoznavanje sa meteorološkim pojavama u Srbiji. Neki ljudi znaju koliko slobodnog vremena potrošim na prikupljanje materijala, i deljenja sa drugim organizacijama i ljudima iz Evrope sa navođnjem izvora! Do skora je Srbija bila crna rupa na polju meteorologije. Niko čuo za nas nije, niti zna šta se dešava ovde! Onda se pojave ljudi, koji se, eto, mnogo brinu za nečija autorska prava. Lažni moralisti, zaobiđite me.
« Poslednja izmena: 29. Jun 2017. u 14:52 zec »