Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2017 - III dekada  (Pročitano 55181 puta)

Van mreže krstivoje

• **
  • Starost: 41
  • volim lepo vreme samo kad pecam...
Odg: Jun 2017 - III dekada
« Odgovor #620 poslato: 29. Jun 2017. u 14:50 »
kako je neprijatno napolju, 37c a juzni vetar luduje... jedva cekam osvezenje za vikend  :ufff:

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #621 poslato: 29. Jun 2017. u 15:05 »
Napolju je osećaj kao u pustinji,sa ovolikom temp.i vetrom koji duva ko nenormalan,imate osećaj kao da udišete fen.Katastrofa! Blago vama na severu,hladniji ste samo za nekih 10tak stepeni.Šta bi dao za 25C...

Van mreže Matija Uglješin

« Odgovor #622 poslato: 29. Jun 2017. u 15:06 »
Pošto, očigledno, pojedine osobe ovde imaju neviđene komplekse, i mnogo im znači reklama njihovove stranice, da se ZNA da je sa te i te stranice, kako bi, eventualno, dobili neke nove lajkove, mogu slobodno da me zaobiđu ili iskuliraju. Ovo je, zaista, neki novi nivo samoživosti. Nastaviću da delim fotografije i materijale, a oni kojima smeta neka crkavaju od muke i neke blokiraju, prijavljuju - šta god.
Inače, i još jedan, noviji, član mi je rekao kako pregleda moje poruke jer kačim tuđe slike. Piše mi na fejsu sa lažnog profila, misli ja sam bleav.
Zabole me, da ne kažem šta, za mišljenja takvih ljudi. Meni je cilj upoznavanje sa meteorološkim pojavama u Srbiji. Neki ljudi znaju koliko slobodnog vremena potrošim na prikupljanje materijala, i deljenja sa drugim organizacijama i ljudima iz Evrope sa navođnjem izvora! Do skora je Srbija bila crna rupa na polju meteorologije. Niko čuo za nas nije, niti zna šta se dešava ovde! Onda se pojave ljudi, koji se, eto, mnogo brinu za nečija autorska prava. Lažni moralisti, zaobiđite me.

Ja cenim tvoj trud i tvoje znanje, i kao što kažeš lajk do dva sa ovog foruma stvarno ne znače ništa. Mi ni ne moramo da se volimo i budemo braća. Ali red i neko osnovno poštovanje mora da postoji. Niko ti ne brani da deliš, tvoj trud da sve prikupiš i analiziraš poštujem, ali tako i ti treba da poštuješ tuđi. Jer i naš trud omogućava tebi da dođeš do stvari koje su tebi potrebne. To je sve. Zar to nije fer?

P.S. Lažnih profila i zajebancija me mani, ja kad imam nešto da kažem to kažem direktno, i stojim svojim imenom iza toga. Ali eto, očigledno je to još jedan dokaz tvog 'korektnog' ponašanja. Sredi stav i ponašanje dečko, i sve će biti okej.

I neću se više raspravljati, ovome i nije mesto ovde. Ali sam morao jer izbegavaš ličnu komunikaciju preko fejsbuka.

Van mreže nele-niš

« Odgovor #623 poslato: 29. Jun 2017. u 15:13 »
I ovde bolesno feniranje južnog vetra koji povremeno ima jače udare, vazduh je vreo.

Van mreže skomimaster

• Starost: 32
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #624 poslato: 29. Jun 2017. u 15:15 »
Kako je duvao jugozapadni vetar u toku jutra i ranog podneva, AMS Kotez je zabelezila udar od 48 km/h (~13 m/s).
Pretezno suncano uz bezopasne kumuluse, Tmax po AMS 35.5C a u poslednjih 15-ak minuta vetar okrenuo na W/NW, temperatura lagano opada (Takt 34.3C) a Td znatno skocila (RV je pre samo pola sata iznosila 25% a sada 49%).

Van mreže zec

« Odgovor #625 poslato: 29. Jun 2017. u 15:16 »
Matija, molim, te ne izvrći sada stvari. Autora fotografija sam naveo. Ljudi su okačili fotografije u komentarima na fejsu, ja sam preneo i naveo njihovo ime. Da ceniš i poštuješ moj rad, ne bi tako javno prozivao i "prevaspitavao" kako za u buduće. Nisam od juče, ne pada mi na pamet više da raspravljam na tu idiotsku temu. Svako neka radi šta hoće, ja druge ne gledam, kome smeta, ne mora ni mene da gleda i čita.

Van mreže sale pn

« Odgovor #626 poslato: 29. Jun 2017. u 15:34 »
Auu ljudi kakav fen, ovo je strasno, malo pre olujni udari jugozapadnog vetra. Kako mi brat rece kada je dosao sa posla jedan deo grada je ostao bez struje usled zapaljenja elektricnih kablova.

39C u Cupriji.

Van mreže Georgi Zahariev

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #627 poslato: 29. Jun 2017. u 15:35 »
Т е 40С в Бекет, Румъния.
В Чуприя е 39С.

Van mreže astrogodra

• **
« Odgovor #628 poslato: 29. Jun 2017. u 15:56 »
U Loznici je sada milina bozija u odnosu na jutros a da ne pricam o jucerasnjem danu. Temperatura je 29C i nije vise onako sparno kao juce kad bukvalno nije moglo da se dise.
Astronomsko društvo Aristarh - Kragujevac

http://aristarh.rs/

Van mreže dejca

« Odgovor #629 poslato: 29. Jun 2017. u 16:02 »
^^
@Dejca

Evo slikice sa aplikacije "Vreme&Radar" koju često koristiš (i koja je imala kratkotrajan "bug" za temp. pre par dana, za jugoistok Srbije)

Šta da ti kažem a da nisi već rekao  ;)
Ma znam, 46 je bila najava za subotu, greška je bila uočljiva odma. Naredni dan su već popravili to.

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #630 poslato: 29. Jun 2017. u 16:05 »
U poslednjih pola sata vetar u BGu je nakon WSW "okrenuo" na NNW i trenutno je 32C što deluje prijatnije (iako je tačka rose sada viša) u odnosu na 36C izmerenih pre pola sata (doduše 36C je dostignuto još u 12.30h, potom je temperatura imala oscilacije).

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #631 poslato: 29. Jun 2017. u 16:07 »
I u Beogradu se oseća dotok nešto prijatnijeg vazduha, temperatura je pala sa 36C na 32C. Ali bez brige, već sutra to ponovo ode preko 35C.
Inače, danas je oboren rekord o kom smo Srks i ja juče pisali.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže dejca

Jun 2017 - III dekada
« Odgovor #632 poslato: 29. Jun 2017. u 16:10 »
U Leskovcu ne idalje vrelo, 38 u hladu, 46 na suncu.

Van mreže Zeli

• **
  • Starost: 62
« Odgovor #633 poslato: 29. Jun 2017. u 17:55 »
Kod mene nije ekstremna temp - 32.5 uz vlaznost % pirka lagani vetric raznih smerova, pritisak je jos uvek dosta nizak, u stagnaciji i iznosi 990hPa.
Ima nesto malo kumulusa, a vani je i pored laganog vetra blago receno uzas!!!

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #634 poslato: 29. Jun 2017. u 18:04 »
Danas smo definitivno u Saharskom modu  :ufff: Nagore od svega je sto ce i noć biti nepodnosljiva.. Nije mi problem ni 40 preko dana ali tropske noci su nesto najgore sto nasa klima moze da ponudi  :grin: :ufff:

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #635 poslato: 29. Jun 2017. u 18:47 »
dobar dan, da eto nazalost svedoci smo tragedije u novom sadu, vrlo dobro poznajem taj deo puta, I tu su gusti drvoredi tik pored glavnog puta, pa sta onda ocekivati, pri ovakvim letnjim olujama gde je saobracaj frekventan 24 casa, nemam daljih pitanja povodom toga, a I nije mesto za takve izjave, no, impulsivno reagujem I to je to.... elem nalazio sam se u beocinu u trenutku nailska mini oluje, tamo je dejstvovala protivgradna, a naselje je osinuo samo rep , dovoljno za kratkotrajni olujni vetar, I desetominutnog  jakog pljuska, posle toga sunce granulo ko da nista nije bilo. trenutno pretezno suncano, uz sad vec slab vetar.,, I malo prijatniju T nego juce,, ili sam se vec navikao na vruce pa ne umem da ocenim.. :morning:

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #636 poslato: 29. Jun 2017. u 19:43 »
Невероватно тежак дан, фен је данас убијао, једино поред реке је спас од врућина, данашњи максималац 37,2 C.

Само се надам да неће бити тропске ноћи, ветар се прилично умирио.

Van mreže dejca

Jun 2017 - III dekada
« Odgovor #637 poslato: 29. Jun 2017. u 20:20 »
Uh cveće mi je puno oštetio ovaj kalolifer, spržio je cvetove lijanderima, ovo se dosad nikad nije desilo. Vodu su imali ali džabe. Trenutno 30c.

Van mreže Zeli

• **
  • Starost: 62
« Odgovor #638 poslato: 29. Jun 2017. u 20:33 »
Kod mene nije ekstremna temp - 32.5 uz vlaznost % pirka lagani vetric raznih smerova, pritisak je jos uvek dosta nizak, u stagnaciji i iznosi 990hPa.
Ima nesto malo kumulusa, a vani je i pored laganog vetra blago receno uzas!!!

Zaboravio sam napisati da je vlaznost bila 48% jer sam komunicirao sa rodbinom u NS, ne poznajem bas isti, ali sto su moji zapazili bila je grmljavina i obilna kisa i za nemili dogadjaj saznali preko medija :(

Van mreže Bart

« Odgovor #639 poslato: 29. Jun 2017. u 21:02 »
 ^^ Ima kalorifer jos rezerve, sutra i prekosutra u jos vecu da kazem brzinu ubacuje...

Danasnji maksimalci...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm