Prelepe slike Miloše!
Razočaran, s obzirom da sam očekivao više i potajno se nadao da može da iznenadi neki pljusak sa grmljavinom pred kraj dana, isključio sam se iz praćenja i malo zadremao. Dva i po sata kasnije probudilo me je lupanje kipe o sims i naravno trgoh se iz sna i shvatam da sam ono najbitnije propustio (u tim trenucima je bio umeren intenzitet, što bi Bart rekao - jača verzija).
Svakako da to nije neka ogromna količina, ali po radarskoj slici za to vreme je padala konstantno slabim i umerenim intenzitetom i to konačno intenzivnije u centru, gde je stanica (tamo su bili uglavnom zeleni, povremeno i žuti odrazi), s obzirom da se padavinska oblačnost maltene stacionirala nad Beogradom i ne mrda već satima. Kao što reče Miloš, palo je sigurno već preko 10mm. I naravno, ceo dan željno iščekujem kišu i propustim glavnicu dešavanja. Kod Miloša i mene očigledno ne važi ona - ko čeka, taj dočeka.
No, da ne dužim, i u poslednjih pola sata pada slabim do umerenim intenzitetom, mada uskoro bi trebalo da slabi.
U poslednjem satu prema AMS Vračar je palo 3,7mm, kod mene definitivno malo manje.
Oblačno je uz niske stratuse koji brzo krstare i delimično prekrivaju nebo (naravno, to nije jednina oblačnost). Vetar je uglavnom slab, zapadni. Temperatura iznosi 17,5ºC (AMS Vračar).
Inače, ono što zapažam jeste da su prognostički modeli definitivno davali ujednačeniju količinu padavina (govorim o visokorezolucijskim modelima; niskorezolucijski teško da mogu da isprate veću razliku u količini padavina na manjem području), kao i to da ih je generalno trebalo biti dosta više. Čekamo "presek" u 2h, ali "dobar" deo zemlje je i dalje ispod 5mm. Videćemo da li može nešto značajnije da promeni drugi deo noći i sutrašnje jutro u centralnim, južnim i istočnim krajevima, koji su prilično "zakazali", ali čisto sumnjam.