Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jul 2017 - I dekada  (Pročitano 39066 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Odg: Jul 2017 - I dekada
« Odgovor #200 poslato: 07. Jul 2017. u 16:37 »
Update ESTOFEX-a kaže da je glavnina akcije gurnuta južnije od planiranog.

Ne znam da li će sondaža kada izađe u 12Z za Bg otkriti možda neki tračak nade i za nas.

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Gagi_Bg

• *
« Odgovor #201 poslato: 07. Jul 2017. u 16:41 »
Profi je sve rekao. Za razliku od juce, nebo je bez oblaka. Cini se da se u daljini ka zapadu vidi tek nesto malo visoke oblacnosti.
Ovo u Sloveniji, na ulasku u Hrvatsku deluje sve jace i organizovanije.

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #202 poslato: 07. Jul 2017. u 16:46 »
U centru Beograda temp. je sada blizu 36C, malo je viša temp. nego što je većina prognoza najavljivala tj. ne računajući jednu prognozu sve ostale su za BG davale nešto nižu temp.
Srećom mala je rel. vlažnost vazduha ali ipak je ~36C dosta visoka temp. naročito za one koji nisu pored vode, rade na otvorenom i slično...
T850hPa u 14h 18.2C, dakle T2m je "uspela" da izgura maksimalno moguće sa spomenutom T850hPa.
Svakako će biti "teže" vreme u pon. i utorak...

P.S. U Sloveniji i na severozapadu Hrvatske vreme je, očekivano, veoma "aktivno"...

Samo da dodam da je temp. od ~36C (35.8C) izmerena u skladu "sa propisima" u hladu, na 2m iznad travnate podloge kod Vukovog spomenika...

Van mreže mareeram

« Odgovor #203 poslato: 07. Jul 2017. u 16:55 »
Najava  RHMZ-a:

Метеоролошка најава

"У Неготинској Крајини у наредних сат времена локални пљускови са грмљавином."

:confused:

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #204 poslato: 07. Jul 2017. u 17:02 »
Da ne bude veceras ista situacija kao sto je bila prije nekoliko sedmica..Isto ovako su krenuli razvoji os Slovenije i zapada Mađarske i onda se zakuhalo po Slavoniji i sjeveru BiH te zapadu Srbije..Isto bilo petak na subotu..

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #205 poslato: 07. Jul 2017. u 17:05 »
U Smederevskoj Palanci prebacilo 36 (36,1 prema rhmz) i uz svakodnevne restrikcije vode prilično je gadna situacija  :cry:

Srećom, vazduh je dosta suv pa se lakše podnosi.

Istovremeno, ams na aerodromu koja se sad identifikuje kao aero monde i nalazi se na 105 m nmv (rhmz je na 122 nmv) belezi da je danas najviša dnevna bila 37.4°C a da je trenutno 36.6 °C.
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #206 poslato: 07. Jul 2017. u 17:08 »
Pa u gradskom prevozu i nije bilo baš tako prijatno.  :ufff: Žao mi je što nisam imao termometar sa sobom, sigurno bih izmerio 60°C.

Dok se mi kuvamo, u Sloveniji i Hrvatkoj haos. I tako već duže od mesec dana, tako blizu a tako daleko. Lakše bi mi bilo da se nigde ništa ne dešava, ali ovo je stvarno frustrirajuće.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #207 poslato: 07. Jul 2017. u 18:08 »
Све док су ноћи и јутра релативно пријатни, лакше се подносе ове врућине, јутрос минимална температура 14,1 C.

И даље прилично вруће, Такт 33 C.

Ја мислим да греши са овим могућим нестабилностима у мојој околини ноћас GFS, атмосфера делује овде и више него стабилно.
« Poslednja izmena: 07. Jul 2017. u 19:00 Медо »

Van mreže Niksic 3

• **
  • Starost: 25
« Odgovor #208 poslato: 07. Jul 2017. u 18:24 »
U Niksicu kuvanje 32 stepena :ranting:
U niksicu je prosjek 15 dana tropskih u toku ljeta to ce biti ladno nadmaseno :angry:
Izgleda da se klima poprilicno mjenja,sad bih volio da bude maunderov minimum :pleasantry: samo da razladi ovu sparinu,i vrati normalne zime u Niksicu kad su padali snjegovi po 60-70cm a u jacim zimama po 100-150cm.No odoh u off topic oprostajt.Pozdrav.
I jos sam zaboravio rec da u Niksicu prosjek tropskih noci je 0 al ove godine smo imali tropsku :(
Jutros Tmin 16,1C to je isto iznad prosjeka,prosjek je nedje oko 14c tmin.

Van mreže Naum

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #209 poslato: 07. Jul 2017. u 18:36 »
U Pančevu danas maximalac godine, okruglo 38,0 C. Izmereno ne baš u potpunosti "po propisima" što bi rekao Profi ali u zelenilu u kućici sa ventilirajućim zaklonom ...

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #210 poslato: 07. Jul 2017. u 18:44 »
Prilicno topao dan i ne bih se slozio da je danas bilo prijatno napolju.. Trenutno 33,8C  :ufff:
Jugozapad Madjarske je ove sezone sigurno u Top 3 najnestabilnijih podneblja u Evropi,ne prodje ni 3 dana a da ne protutnji neka oluja tamo  :)

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #211 poslato: 07. Jul 2017. u 18:50 »
boze.. oce li ove nestabilnosti iz hrvatske stici do nas :oboze: ovde vruce ima jedan CB u daljini na si I polako se priblizava ova visoka oblacnost sa severozapada, uzgred usled pozara od jucer popodne na gradskoj deponiji u novom sadu, veoma neprijatan miris se siri po samom gradu , :morning:

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #212 poslato: 07. Jul 2017. u 18:55 »
Zakuha se i u centralnim predjelima BiH..Ima dobre oblacnosti i razvoja..I ovde se pocelo naoblacivati..Ovaj sistem iz Hrvatske jos jaca..Moglo bi biti zanimljivo veceras..

Van mreže majstoric17

• *
« Odgovor #213 poslato: 07. Jul 2017. u 19:10 »
Nije u Hr kaos. Ne govorite u mnozini.
Nije HR samo Zagreb.
Mi u Slavoniji se kuhamo. Ovog ljeta kise jedva da ima.

Van mreže sale pn

« Odgovor #214 poslato: 07. Jul 2017. u 19:23 »
Ne lupetaj gluposti. Ako me secanje dobro sluzi ti si koliko znam iz Osijeka, a tamo je relativno skoro bilo akcije i pala obilna kisa, i uopste Slavonija ne prolazi tako lose sto se tice padavina u odnosu na neke druge krajeve koji nisu videli pravu kisu vise od mesec dana. To sto tebi ne odgvaraju vrucine i sto bi kisu svaki dan da gledas to je druga stvar i ovo nije mesto gde vreme moze da se poruci.  Mislim stvarno mora covek da odreaguje na ovaj bezobrazluk vise.

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #215 poslato: 07. Jul 2017. u 19:26 »

Mi u Slavoniji se kuhamo. Ovog ljeta kise jedva da ima.

Као прво не лупај глупости, пролазите боље него већина предела у Србији, а као друго обрати пажњу мало на радар и поглед кроз прозор, а немој писати само да би нешто написао.

Активирало се и у Босни и на крајњем југозападу земље.

Van mreže majstoric17

• *
« Odgovor #216 poslato: 07. Jul 2017. u 19:40 »

Nije ni u Slavoniji tako bajno s oborinama. Svi se zale na susu.
Prosli mjesec bio je susniji od prosjeka.

U Osijeku je od DHMZ-a prosli mjesec oznacen kao vrlo suh.
Palo je nedovoljno kise krajem mjeseca.
Palo je sve skupa 40 mm oborina sto je skoro 30 manje od prosjeka.
I kod mene je susa. Prije nego sto mi nesto napisete pogledajte izvjesce DHMZ-a.
« Poslednja izmena: 07. Jul 2017. u 19:57 majstoric17 »

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #217 poslato: 07. Jul 2017. u 19:56 »
 ^^ Kod vas je prošli mesec bio suh, ali kod nas je bio ekstremno suh i ekstremno topao, jedan od 5 najsušnijih i najtoplijih od kad se vrše merenja u Srbiji. U tom smislu gori je bio jedino jun 2012. E tu je razlika.

Drži se još oblačnost nekako i u nekoj varijanti je izgurala do granica naše zemlje. Mislim da ima fore još par sati da se održi. Par mesta u zemlji bi mogla imati osveženje u obliku pljuska.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #218 poslato: 07. Jul 2017. u 19:59 »
de malko smirite strasti..kisa je potrebna citavom region koliko citam I pratim..ipak je  jul mesec I leto sta da ocekujete.... steta sto nema neki clan sa tog podrucja JZ madjarske pa da nam kaze kako kisa izgleda...a  mi clanovi ovde kao da smo baksuzi... nisam primetio nikog da je zadovoljan sa kolicinom kise, uglavnom sve zaobilazi bash kao I mene :grin:...... EDIT . munjolovac registruje grmljvinju na obali dunava negde kod apatina

Van mreže majstoric17

• *
« Odgovor #219 poslato: 07. Jul 2017. u 20:01 »
^^ Kod vas je prošli mesec bio suh, ali kod nas je bio ekstremno suh i ekstremno topao, jedan od 5 najsušnijih i najtoplijih od kad se vrše merenja u Srbiji. U tom smislu gori je bio jedino jun 2012. E tu je razlika.

Drži se još oblačnost nekako i u nekoj varijanti je izgurala do granica naše zemlje. Mislim da ima fore još par sati da se održi. Par mesta u zemlji bi mogla imati osveženje u obliku pljuska.

kako god bilo ovo ljeto u odnosu na proslo nije ugodno.
Susa je i kod mene i kod vas samo je kod mene susno do vrlo susno a kod vas ekstremno susno.
Susa nije dobra u kojem god obliku bila.