Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jul 2017 - III dekada  (Pročitano 45119 puta)

Na mreži Liki

• Starost: 32
Odg: Jul 2017 - III dekada
« Odgovor #600 poslato: 31. Jul 2017. u 07:13 »
Satima već grmi, pljusak u mom delu sela je bio kratak, ali zato sam išao da vidim drugi kraj sela i potvrdio da je tamo bilo znatno jače, e sad pitanje je koliko je palo i u kom delu u toku noći, na par 100 m je velika razlika, a kamoli na km, bare su velike i sada je prosao još jedan pljusak, a grmljavina ne prestaje. Konstantna je, ne prečesta, ali konstantna već satima, lepe munje se povremeno bacaju  :tu:

Na mreži Liki

« Odgovor #601 poslato: 31. Jul 2017. u 07:35 »
Sprema se novi pljusak, sa juga i jugoistoka opet sivilo i jače je zagrmelo  :tu: Kako se samo satima već obnavljaju. Puca sad već ozbiljno

Van mreže Azureusko

• *
« Odgovor #602 poslato: 31. Jul 2017. u 07:38 »
Sad se to aktiviralo malo juznije. Tako je ovde bilo do pre 45min. Iznad mene je oblacnost kao neki poklopac. Na sve strane vidim vedro sem iznad. I to je vec od 04h dalo ukupno lepu kisu
The good thing about being a pessimist is that you are always either proven right or pleasantly surprised.

Na mreži Liki

« Odgovor #603 poslato: 31. Jul 2017. u 07:43 »
U nalete potop samo takav, oblak hvata selo i istočnije čak za nijansu jače, i dalje se južnije i jugoistočnije obnavljaju oblaci i ne vidi se vedrina. Kakvo iznenadjenje :/

Van mreže Naum

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #604 poslato: 31. Jul 2017. u 07:53 »
Sem udaljene grmljavine, ništa više. Ni kapi.

Van mreže Bart

« Odgovor #605 poslato: 31. Jul 2017. u 08:08 »
 ^^  :worthy: :worthy: :worthy:
Kakav skolski primer BKR, za udzbenike  :grin:
A kod nas  :cry: Trenutna 23C Ovo je za  :fight:
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
  • Starost: 30
« Odgovor #606 poslato: 31. Jul 2017. u 08:35 »
I kod mene je nocas bilo kise, ne u nekim velikim kolicinama ali sasvim pristojno za nase "standarde". Bio je to solidan pljusak, te su sada putevi jos uvek delimicno mokri a zemlja po malo i natopljena, iako ce to brzo sve da se osusi kao da nikada nije pala kisa ali daj sta das. Trenutno je promenljivo oblacno, temperatura je 24C.

Van mreže Obzor od Ozrena

• *
  • Starost: 46
« Odgovor #607 poslato: 31. Jul 2017. u 08:51 »
Хвала на добродошлици. Јутрос магла као да је јесен. Лијепо је расхладило у односу на јуче максималних 33.

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #608 poslato: 31. Jul 2017. u 08:57 »
 ^^ Gagi, ipak ni nas nije uspelo da zakaci, cula se udaljena grmljavina oko 5 h i to je to. Kao sto Bart rece, skolski primer BKR.  :D

Evo da se pridruzim Joci s radarskom animacijom:

Odlazi oblacnost polako, vedro je ka zapadu i jugu, Takt 26C, Tmin 22C.

Van mreže Paun79

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #609 poslato: 31. Jul 2017. u 09:17 »
Sevanje i grmljavina Z/SZ od mene. Moglo bi ovo ka Paunu i Skomiju, ili barem blizu njih.

Kao što kaže komšija Skomi, kod nas ništa nije bilo osim par gromova oko 5 sati. Ali Grocku i istočne delove Pančeva ove sezone ništa  ne promašuje. Kao što kolege kažu lepa kiša je pala i u Crepaji i Kovačici. Ne znam samo kako se to stvorilo jutros kad ni jedan model nije davao ništa.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #610 poslato: 31. Jul 2017. u 11:27 »
Sreća pa prespavah noćašnje zaobilaženje BKR. :) A šta i da nas je zakačilo, palo bi maksimum 4-5mm od kojih već do sad ne bi bilo ni traga ni glasa. Tako da, svejedno, eventualno bi malo popravilo utisak ovog jula i to je to.
Trenutno sunčano i vruće, košava u postepenom pojačanju. T 32°C

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Aleksa

« Odgovor #611 poslato: 31. Jul 2017. u 12:50 »
Sinoc kisa samo pokupila prasinu.

U prvom naletu, kada su munje bukvalno na 2 sekunde parale nebo nisam mogao da slikam jer je padala vec pomenuta slaba kisa. Sve sto sam uspeo da uhvatim, jeste kada je oblak vec otisao:

Zatim, desava se nesto izuzetno zanimljivo :D

Nesto kasnije na radaru, pojavi se oblak kod Sapca. Lepo se vide munje, i naravno krenem da slikam na moju uobicajenu poziciju odakle imam cist pogled ka Sapcu, Loznici i Bijeljni. To je jedan put u njivama kojim retko ko i po danu prolazi jer je onako malo zabacen, a noci pogotovo ne, jer je daleko od sela, nema nigde u blizini svetla. Dolazim na ~15m od mesta sa kog slikam, i ne gledam uopste okolo, vec pratim gde se najcesce pojavljuju munje da u tom pravcu postavim telefon. Silazim sa bicikla, i u tom momentu munja obasjava neki crni ili plavi kombi sa moje leve strane koji uopste nisam video jer je stajao pored nekog zbunja. U momentu sam se zaledio :D Ne znam da li su bile u pitanju ljubavne igre u njemu, ili nesto drugo, znam samo da nikada nisam video taj kombi u selu. Da li treba da pisem kojom brzinom sam se pokupio i otisao :D Bilo je bas onako strasno, posle ponoci, daleko od sela, u njivama...

Promenim poziciju, medjutim samo sam ovo uspeo da uhvatim... kakva pozicija, takva i slika:

Mogao je ovo da bude verovatno jedan od boljih munjolova...

Van mreže nele-niš

« Odgovor #612 poslato: 31. Jul 2017. u 12:57 »
Danas verovatno dostižemo 37°C, ovde je i lišće počelo da se suši i vene od vrućine i suše, i ovo malo što je preživelo do sad dokusuriće ovaj vreli talas kome se ne vidi kraj.

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #613 poslato: 31. Jul 2017. u 14:42 »
Suncano i toplo T 32*C..Na J-Z i zapadu BiH ima ozbiljnijih razvoja ali zasad ne daju grmljavinu..

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #614 poslato: 31. Jul 2017. u 15:02 »
U Beogradu temperatura ostade niže nego što se očekivalo, trenutno 34C i nije išlo preko toga. Ali zato tačka rose čak 18C, neverovatna sparina je napolju.

Očekivao sam potpuno drugačiji tip vrućine, suvu vrelinu uz košavu. Ali zato od košave ni traga ni glasa, pa su tačke rose i za 8-9C više nego što su videli modeli. To je uslovilo razvoj kumulusa, ali ništa više od toga. Nema dinamike u atmosferi.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže sale pn

« Odgovor #615 poslato: 31. Jul 2017. u 15:44 »
Kod vas jesu nesto nize, ali dole sve u skladu sa ocekivanjima. U 15h nekoliko glavnih stanica meri 37C, u Paracinu 37.6C, ovo je samo zagrevanje za ono sto tek sledi. :oboze: Ima kumulusa na zapadu.

Izgleda da ce biti 2:0 Paracin-Smederevska Palanka, ali ok bitka tek pocinje... :/ :grin:

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #616 poslato: 31. Jul 2017. u 15:46 »
Ако сам се некад питао како је у тропским прашумама, управо сам сазнао.

Прави тропски пљусак прошао а да температура није ни за децималу пала, тако да је жестоко испаравање напољу.  :worthy:

Тренутно 36 C, пало је рецимо око 3 mm.

Van mreže Paun79

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #617 poslato: 31. Jul 2017. u 16:07 »
 ^^ Meni moji iz sela Borač javili da je pala neverovatna kiša. Dva puta je i zagrmelo.

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #618 poslato: 31. Jul 2017. u 16:41 »
Kod vas jesu nesto nize, ali dole sve u skladu sa ocekivanjima. U 15h nekoliko glavnih stanica meri 37C, u Paracinu 37.6C, ovo je samo zagrevanje za ono sto tek sledi. :oboze: Ima kumulusa na zapadu.

Izgleda da ce biti 2:0 Paracin-Smederevska Palanka, ali ok bitka tek pocinje... :/ :grin:

Kanda smo 1:1 ... rhmz kaze 38.1, dok je kod vas opalo za skoro 2 C,
Ams je zabelezio 39,2 danas, ali izgleda da ovi cumulusi spasavaju stvar danas.
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Na mreži Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #619 poslato: 31. Jul 2017. u 16:51 »
Baš me iznenadio ovaj razvoj uokolo danas, trenutno je iznad mene ostatak ovog ranijeg razvoja severozapadnije oko Knića.

Ka jugu/jugozapadu skroz u daljini se vidi najkonkretnija oblačnost sada.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*