Bilo bi dobro kada bi se ostvario poslednji GFS-ov izlaz i prosli EC-ov koji su dosta slicni za ovaj deo zemlje pa mi daju 10-15 mm pre svega u drugom delu noci nedećja na ponedeljak i u ponedeljak ujutru. Da podsetim da je kod mene od sredine juna pa do sada palo oko 15mm kise tako da bi ovo bilo skoro isto ili cak i vise nego sto je palo za prethodna dva meseca. Novi EC ipak, cini mi se, zadrzava glavninu padavina severozapadnije pa bi veci deo Vojvodine tek lokalno dobio kisu, osim krajnjeg severozapada i severa Vojvodine dokle bi mogao da dogura taj prognozirani sistem, ali ni tamo ne bi bilo nekih znacajnijih padavina prema jutrosnjem EC-u, cini mi se. Treba sacekati jos malo da vidimo sa kakvim rezultatom ce modeli jos izaci za noc na ponedeljak i za ponedeljak. Sto se tice zahladjenja u ponedeljak, bice osetno u gotovo svim krajevima, naravno u Vojvodini najizrazenije dok bi jugoitocni i istocni krajevi, kao sto je dikile vec rekao, to zahladjenje najslabije osetili. Da li ce ipak doci do novog pada temperature u sredu ili ce se to jos malo produziti zavisice od toga kakva se na kraju sinopticka situacija "namesti", po poslednjem GFS-ovom izlazu dolina kod Velike Britanije bi "zapela" severozapadnije i zapadnije od nas dok bi prema EC-u ista brze krenula put istoka i donela nam pad temperature. Bice nam jasnije i sigurnije u nedelju-ponedeljak.