Ne znam koliko si čitao prethodno Profi, ali mislim da smo jednostavno zatrpani podacima, merenjima, senzorima, automatskim stanicama i sve se uzima zdravo za gotovo. Skoro svaki auto ima senzor za temperaturu i to je ljudima dovoljno da kazu "aha, lažu!" Kriv je i sam rhmz koji drzi javnim nezvanične podatke sa am stanica bez ikakve napomene da to NISU zvanična merenja i da su moguća odstupanja od zvaničnih merenja tj. onoga što min/max termometar u stivensonovom zaklonu pokaze.
Voleo bih da danas neko objasni ljudima ovde ovih 39,3, a ams u više navrata pokazala preko 40. Ne znam na koji se način ugled i poverenje može povratiti, ali ovde džaba objašnjavaš pravo merenje. Što reče neko na b92 čini mi se, "ne hodam ja na dva metra iznad zemlje pa da znam kolika je temp tamo!"
Kod mene ispod trema danas jeste stiglo do 39, prvi put ovog leta, i pored drveća, loze, trave itd. Tamo, u Glibovcu praktično, gde je rhmz stanica apsolutno nema zgrada, betona i sličnog u blizini što bi značilo da je potrebno nešto što ima bg na Vračaru, a to je stanica u parku koja može da izmeri temp. u gradu. Ovako znam koliko je u Glibovcu, i koliko mi je kiše u nekim njivama kiše palo.