U Beogradu u toku prethodne noći 2mm, ukupno od ovog ciklona za sada 5mm. Neka kišica i dalje prska, ali to nisu padavine koje utiču na ukupnu količinu. Modeli uglavnom vide još par mm do kraja dana, ali i to je pod znakom pitanja.
Ono što je činjenica je da je još od 6. juna, dakle u prethodna tri meseca, svaka promena vremena (ciklon, front...) donosila 5-10mm po zvaničnim podacima. Ja sam zaboravio kako to izgleda kada u cugu padne dvocifrena količina padavina. Neki se ovde žale što je palo samo "15mm", a to je kiša zlata vredna u sred ove nezapamćene suše.
Ovakvi copy/paste razvoji situacije samo ubijaju želju za praćenjem vremenskih prilika. Ne znam hoće li se ikada desiti neko prijatno iznenađenje da recimo padne više kiše nego što daju modeli. Ali zato u retkim situacijama kada je kiše svima "preko glave", kao npr. maj 2014. kada je samo ludak mogao priželjkivati još kiše. E tada su modeli pogodili u mm, tada ne maše. Ili recimo kad zimi treba kiša da pređe u sneg, i tada ne može da omane.
Odužih sa žalopojkom. Pravi jesenji dan. Stratus se spustio do zemlje. T 16°C.
Ali već za koji dan nam se vraća leto u pravom smislu te reči.