Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Septembar 2017 - II dekada  (Pročitano 31455 puta)

Van mreže Bart

Odg: Septembar 2017 - II dekada
« Odgovor #340 poslato: 18. Septembar 2017. u 16:21 »
Lep dan danas i bas kako ja volim oko 27C sada je mozda stepen niza temperatura...Da se lepo oprostimo od uzasnog leta...

Jos jedan snimak od juce iako pricaju da je tornado ne vidi se da jeste ali veoma jak vetar slicno kao ono u Rumuniji sto sam objavio... Steta sto ga ne okrenuse lepo da se vidi...
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=BmnEk8fYeTI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=BmnEk8fYeTI</a>
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
  • Starost: 30
« Odgovor #341 poslato: 18. Septembar 2017. u 17:49 »
Nije tornado svakako, tako su izgledali svi atari svakog sela i grada u Vojvodini koji su bili pogodjeni najjacim vetrom. Tako je bilo i ovde, prilikom prelaska fronta prvo je uz olujni vetar prosao oblak prasine koji je smanjio vidljivost u potpunosti, kao i na tom snimku. Vetar je toliko dugo "kupio" prasinu i ostatke ratarskih kultura sa njiva da je sve to prilikom dolaska delovalo kao vrlo zut oblak, a tek kada se sve priblizilo bilo je jasno da je u pitanju prasina. Fascinantno je izgledalo uzivo svakako.

I ovde danas suncano i prijatno vreme, trenutna temperatura je 22C.

Van mreže Vladimir

• Starost: 32
« Odgovor #342 poslato: 18. Septembar 2017. u 19:22 »
Vec par dana veci deo dana provodim u Valjevu na terenu,pa sam jucerasnju oluju docekao na otvorenom,ali na srecu nije bilo nikakve stete.
U GM slicno, kratkotrajan olujni vetar i kisica koja je prasinu pokupila.
Nakon jutrosnje magle,dan suncan i topao.

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #343 poslato: 18. Septembar 2017. u 20:18 »
Da se lepo oprostimo od uzasnog leta...
Ja jos ne bih da se oprastamo,daleko uzasnije su magle,jutarnji mrazevi,hladna kosava,udisanje smoga umesto pokosene trave..Neka slobodno ovako greje sto duze kao danas,uz mirno vreme i sunce koje prija.  :)

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #344 poslato: 18. Septembar 2017. u 20:39 »
Ja jos ne bih da se oprastamo,daleko uzasnije su magle,jutarnji mrazevi,hladna kosava,udisanje smoga umesto pokosene trave..Neka slobodno ovako greje sto duze kao danas,uz mirno vreme i sunce koje prija.  :)

Ajoj... ne pominji maglu molim te  :( ako nesto mrzim to je celodnevna magla i tonja  :( Kad sam video jutros maglu poludeo sam. Sve moze, samo ne magla  :cry:

U Palanci trenutno 17 stepeni uz jedva primetan severac.
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #345 poslato: 18. Septembar 2017. u 21:04 »
 ^^ Odlican materijal kolege!  :tu:

Bio je ovo lep septembarski dan, prijatno toplo uz dosta sunca. Prema AMS Kotez Tmax 23.8C, Tmin 14.0C, Takt 17.1C.

Za razliku od prethodnog dana, u toku podneva nebo su krasile bezopasne opticke pojave:

Senka traga aviona i rekao bih lazno sunce

Pre bih rekao da su u pitanju lazna sunca nego irizacija, po bojama i geometriji?

Nadam se da ce videti luk koji ih spaja

Van mreže Јоца

• Starost: 29
« Odgovor #346 poslato: 18. Septembar 2017. u 21:41 »

Потписујем. Још треба да греје и да имамо лепо време. Ајде киша је потребна стварно, али хладније никако.

Нагледаћемо се магли, свежијег или хладног времрена, мраза и свега и свачега од краја октобра и почетка новембра. А до тада.  :sun:

Лепе слике Шкоми, а и вама осталима! :tu:

Леп дан за нама, претежно сунчан и пријатан ( мада мени не би сметало ни који степен више).
Тмин 12.7°C, Тмакс 22.5°C, тренутно 17.7°C.

Van mreže Bart

« Odgovor #347 poslato: 18. Septembar 2017. u 22:32 »
Napisao sam da je uzasno zbog 30 dana sa temperaturama 35C i vise i zbog suse i sami znate... Miris pokosene trave kod mene nema od pocetka jula, sve izgorelo pa i ono sto se polivalo... Inace ovakvi dani kao danas i sutra slobodno neka tako tera do decembra, do 32 je meni odlicno pa ajde i do 35 sve iznad tesko...A leto se mora zavrsiti ,ovo je moja subjektivna ocena, proslo leto je bilo fenomenalno, bas kako treba... I zima ima lepih dana sa snegom dobro sada redje ali ko zna mozda nas ova iznenadi... :) U sustini ko sta voli prosto receno njegova stvar  :)

Prijatno napolju 20C
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže sale pn

« Odgovor #348 poslato: 18. Septembar 2017. u 23:06 »
Opa krenule zalopojke pre vremena :/, izgleda da je malo bilo toplog vremena, puna cetiri meseca. Bez brige, ne dolazi zimsko zahladjenje, vec jesenje koje stavlja do znanja da nam i kalendarska jesen stize za koji dan, neka ravnoteza mora biti uspostavljena. Gotovo je vise sa vrucinama, jos uvek se nose sorcevi i majice, to ce biti preseceno narednih dana. A svakako da ce biti jos lepih prijatno toplih jesenjih dana tokom oktobra, to nikom nece smetati.

Lep i topao dan za nama posle podne uz dosta oblacnosti i slab do umeren severozapadni vetar. Makismalna za danas je 25.8C, trenutno 17.8C.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #349 poslato: 18. Septembar 2017. u 23:13 »
Ja ne volim leta kao 2003 , 2007 , 2012 , 2015 i 2017 narucito kada se leta oduze i u septembru kao 2012 , 2015 i evo sada 2017 , ja vise volim leta kao 2005 , 2014 i 2016 , poslednjih godina sve cesce leta zakrepaju tek u trecoj dekadi septembra , ali sta da se radi mi tu nista ne mozemo.

Beograd tmax 24.1 stepen , trenutno nije mnogo sveze 18 stepeni , u Vojvodini vecinom je vec sada palo ispod 15 stepeni a ujtru ce imati ispod 10 stepeni tamo sigurno.

Van mreže Gagi_Bg

• *
« Odgovor #350 poslato: 18. Septembar 2017. u 23:59 »
 ^^ Leto 2014.? Koje leto 2014.? Ta 2014., počevši od aprila pa sve do oktobra može se smatrati meteorološkim incidentom, ako takav pojam uopšte postoji. Ne samo zbog katastrofalnih poplava, čije je razmere teško i sagledati, već zbog toga što je te godine klasično leto nije ni postojalo jer je apsolutno svakog dana bilo nevreme, pa je izgledalo kao da smo iz maja zakoračili pravo u oktobar.
Kad smo već kod sumiranja prethodnog leta, ovo je bilo baš po mom ukusu. Nadam se i sledećem identičnom, uz lepu narednu zimu sa gomilom snega. Vrela i sunčana leta i hladne zime sa snegom je za mene idealno vreme. Da mogu prespavao bih najradije jesen, kiše, magle, blato i dane za koje ne znaš da li su uopšte svanuli... a sve nabrojano nam tek sleduje.

Pošto smo svi otišli u off, 16.1°C je na Košutnjaku, mirno i tiho veče.

Van mreže vladimir 85

• *
  • Starost: 39
« Odgovor #351 poslato: 19. Septembar 2017. u 00:21 »
ovde isto u nedelju bio jak vetar sa olujnim udarima prvo sa prasinom posle sa slabim pljuskom to je trajalo nekih 20min posle se vetar smirio pa najisla jos jedna tura slabih padavina sa grmljavinom (bilo nekoliko zescih udara groma ) ali i to je brzo proslo , nekih vecih steta na srecu nema , ali vidim da mnogi nisu bili te srece  :(

danas promenjivo i vecinom suncano sa temp. 23C trenutno sveze termometar kaze 14C

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #352 poslato: 19. Septembar 2017. u 15:49 »
 ^^
Sa zakašnjenjem, hteo bih sve da pohvalim na sjajnim izveštajima, fotografijama, video-snimcima... Odlično ispraćeno kolege! :tu: :)

Umereno topao dan u Beogradu. U prvom delu je bilo pretežno sunčano. Od sredine dana dolazi do naoblačenja, pa je u ranim popodnevnim časovima bilo pretežno oblačno. Vetar je tokom gotovo celog dana sasvim slab, samo je oko podneva kratkotrajno bio slab i umeren, do malo nakon 14h promenljiv (većinom južnih pravaca), a u poslednjih sat vremena severni i severozapadni. Najniža temperatura je bila na stanici na Vračaru 13,1ºC, a na aerodromu u Surčinu 11,2ºC, a najviša dnevna je na stanicama u gradu iznosila ~25-26ºC (na stanici na Vračaru ~26ºC). Pritisak je bio u umerenom padu i ispod normale. U 8h je iznosio na visini stanice na Vračaru 995,1hPa, a u 15h 992,0hPa (svedeno na nivo mora 1010,7hPa, odnosno 1007,0hPa).

I u ovim trenucima je pretežno oblačno i prijatno. Tiho je ili uz sasvim slab, severni i severoistočni vetar. Temperatura je u manjem padu i iznosi (merenje u 15.40h) prema AMS Vračar 25,1ºC, a prema AMS Košutnjak 24,0ºC (Tmax 24,6ºC).
« Poslednja izmena: 19. Septembar 2017. u 16:09 Srđan »

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #353 poslato: 19. Septembar 2017. u 15:52 »
U Sarajevu umjereno oblacno i vjetrovito..Povremeno naleti poneki slabiji pljusak..Dosta grmljavine od J-Z zemlje preko centralnih predjela pa sve do sjevera..

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #354 poslato: 19. Septembar 2017. u 16:03 »
U većem delu zemlje je pretežno do potpuno oblačno, samo je na jugu, jugoistoku i krajnjem istoku pretežno sunčano. U Bačkoj, Sremu i Podrinju ponegde ima slabe kiše. Vetar je većinom slab, tek ponegde umeren, promenljiv (na severozapadu većinom severnih, u ostalim krajevima južnih pravaca). Idući ka jugoistoku je sve toplije, pa se tako temperatura kreće od 19ºC u Somboru do 31ºC u Nišu (zaokruženo na ceo stepen; prema AMS).

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #355 poslato: 19. Septembar 2017. u 16:27 »
 ^^ Tako je, severnije i severozapadnije od mene pada slaba kisa , kao i na zapadu Srema. Kako dan bude odmicao dobar deo Vojvodine, pogotovo zapadni delovi pokrajine bi mogli imati slabu, a ponegde i umerenu kisu. Tmurno je uz temperaturu od 22C.

Van mreže walent

• *
« Odgovor #356 poslato: 19. Septembar 2017. u 17:11 »
Obilna kiša, T15c

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #357 poslato: 19. Septembar 2017. u 17:41 »
Umjeren pljusak trenutno..

Van mreže Djordje...storm chasers....

• Starost: 29
  • Usus est optimus magister
Septembar 2017 - II dekada
« Odgovor #358 poslato: 19. Septembar 2017. u 17:45 »
Stize oluja shelf prelep

Послато са SP6.2 уз помоћ Тапатока
Oluja sve lepsa vidi se i sevanje

Јануар :62.5mm
Фебруар: 4,2мм
Март: 21,1мм
Април:17,7мм
Мај: 120,0мм
Јун:50,4мм
Јул:90,4мм
Август:0
Година:366.3mm

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #359 poslato: 19. Septembar 2017. u 18:04 »
Kod mene kao i u vecini ovakvih situacija jos uvek suvo, sam sliv Tise u Dunav i okolina sve do mene jednostavno medju poslednjima dobija kisu uz ovakvo strujanje i pozicioniranje padavina. Sada je pojacao zapadni vetar pa na udare dune i jakim intenzitetom. Upravo pocinje i slaba kisa.