Zamolio bih članove, iako pretpostavljam da nekima to nije bitno,
da pokušaju da numeričke modele ne nazivaju "odličnim" ili "užasnim", "očajnim" i slično samo na osnovu toga da li im se sviđa ili ne sviđa određena sinoptička situacija koju model "daje". Ovo sam dobronamerno pisao i prethodnih godina, pokušao sam da objasnim kako se ocenjuje kvalitet nekog globalnog modela ali vidim da ovde ima velikih stručnjaka koji na osnovu 2-3 situacije jasno "znaju" da li je GFS ili ECMWF ili UKMO ... "odličan/očajan" (o terminu "tata" imam komentar koji neću da napišem
) i slično.
Moj komentar nije "uperen" protiv nekog člana pojedinačno, ovo je samo molba sa željom da se kvalitet pisanja na ovom forumu malo podigne jer mislim da je forum pre 5-6 godina bio bolji/kvalitetniji. Naravno ovo je samo moje mišljenje, nadam se da je jasno da od foruma nemam nikakvu ličnu "dobit" (dakle "isto" mi je da li je forum sjajno posećen i da li npr. ima puno ili malo firmi koje žele reklamu na portalu ili koliko ljudi "lajkuje" FB stranicu, koliko ima unique visitors...) pa samim tim moju molbu upućujem dobronamerno a naravno svako ima pravo da piše kako hoće dok to moderatori i administratori odobravaju. Pretpostavljam da se nekim članovima neće svideti ovo što sam napisao ali ima nekih komentara/postova (naročito u prognozama) koji se meni ne sviđaju pa ih "trpim"
ali srećom ima i onih veoma kvalitetnih koje sa zadovoljstvom čitam. Znam da ima članova ali i posetilaca koji nisu registrovani članovi koji imaju puno toga kvalitetnog da napišu ali to ne žele (ovi drugi tj. posetioci neće ni da se registruju) jer npr. vide neke postove koji ne priliče iole ozbiljnom meteo-forumu i onda ne žele da učestvuju na istom forumu.
P.S. Molim da mi eventualno "iznenađeni i uvređeni"
članovi oproste na "oštrini" ali kada se već dozvoljava da svako piše maltene bilo šta u prognozama onda smatram da mogu ja malo da kritikujem, naročito što mislim da iza sebe imam značajan broj bar "relativno kvalitetnih" postova (ne mislim na komentare u "aktuelnim prilikama" nego na neke "ozbiljnije" teme).