Hladno veče u Beogradu, dosta je neprijatno napolju -u poslednjih sat vremena u dva navrata je bio pravi pljusak (iako u zvaničnim podacima nema opisa "pljusak" već samo "umerena kiša"), nešto što nije bilo baš očekivano uz temp. 6C i to 5 sati nakon prolaska fronta.
Današnja maks. temp. na Vračaru je bila 14.1C (tokom noći je temp. uglavnom bila između 13 i 14C a maksimum od 14.1C je dostignut u 13h, tada je bilo potpuno bez vetra, pre prolaska fronta), uz 9mm kiše do 19h (kod "Vuka" 12.5mm kiše do 19.15h ali treba imati u vidu da se podaci za SYNOP depešu u 19h "očitavaju" najkasnije u 18.50h a baš nakon tog perioda je bilo "dobrih" padavina).
Subjektivno mišljenje: prognoze od pre 4-5 dana su bile bitno bolje za Beograd nego jučerašnje pa čak i neke od 00z (dostupne jutros) -tu mislim na vreme prolaska fronta, "kretanje" temperature tokom dana, smer i brzinu vetra (nisam video prognozu u kojoj nije davana košava tokom jutra i prepodneva a Miloš i ja smo jutros spomenuli kakav je bio vetar u Beogradu), količinu padavina ... sve je to međusobno povezano.
Copyright: RHMZ SrbijeEdit (19.30h): Sada videh da je u Kraljevu temp. "došla" do 22C (21.9C). Mislio sam da će danas Niš biti najtopliji...