Ovaj očekivani, mokar sneg u Beogradu veoma liči na onaj od prethodnog vikenda kada je mokar sneg padao na "pozitivnoj nuli" tj. na Vračaru tada temp. nije otišla ispod 0.0C i sneg je uglavnom padao na temp. od +0.2C do +0.4C. U ovim kasnim popodnevnim satima je isto kao tada -na Vračaru temp. ni tokom najjačeg intenziteta snega (tokom prethodnog sata) nije otišla ispod +0.2C a uglavnom je bila +0.3C. Kod Vuka je maltene isto, ali u višim delovima grada je temp. malo niža a već sam par puta spominjao da "jedan stepen menja sve"
a temp. su kao i prošli put ispod nule pa je snežni ambijent mnogo lepši (na Trošarini je -0.3C a na AMS Košutnjak na istoj nadm. visini -1.3C, već sam spominjao tu AMS).
Najjači intenzitet snega je prošao ali čak i tada je T2m ostala malkice iznad 0.0C u širem centru grada, sada su padavine slabije a ne računajući drveće po parkovima (i krovovima) ostatak sigurno ne liči na "pravi zimski ambijent" ovde u samom gradu (kao ni pre 6 dana, kada je mokrog snega svakako bilo više i dostignuto je 10cm).
Pretpostavljam da "snegoljupcima" iz nižih i centralnih delova grada ne smeta što je temp. ovakva kakva jeste jer vidi se koliko toplije vreme dolazi tako da čak i da su sada bolji uslovi za sneg opet bi sve to vrlo brzo "otišlo". U prognozama sam ranije spomenuo nagli porast temp. od početka naredne sedmice a taj porast će se osetiti već tokom noći između nedelje i poned. jer će uz pojačanje vetra temp. u BGu u drugom delu noći početi da raste a neće opadati.
Edit: na vrhu Zvezdare je bilo -0.7C u 17.15h, ta vrednost za lokaciju na ~250mnv kao i -0.3C na AMS Trošarina na 204mnv deluje sasvim OK a AMS Košutnjak na 203m je sa -1.3C konstantno "hladniji".