Košava se brzo "razduvala", na Vršačkom aerodromu tokom noći do 05h maltene nije bilo vetra (1m/s) a u 10h udari košave su dostigli brzinu 108km/h.
U Beogradu, na Vračaru, prema zvaničnim podacima ** RHMZa maks. brzina udara vetra do 10h je bila 12m/s a na Trošarini su maks. udari vetra (do 10.20h) dostigli 17m/s.
** Ranije sam pisao o merenju brzine vetra na ovoj lokaciji i razlici u odnosu na merenja od pre par godina -aktuelna merenja nisu pouzdana kao ranije ("daje" se malo manja brzina), "glavni" uređaj za merenje brzine vetra je odavno "crkao" pa se koristi pomoćni a "glavni" niko još nije zamenio (barem je meni tako rečeno, ne verujem da bi neko imao razlog da izmišlja ovakve informacije). Uzgred, ako ovo čita neko ko može da promeni situaciju -bilo bi fino da se konačno ponovo počne sa merenjem insolacije, valjda nije previše teško da se nabavi nov heliograf (rečeno mi je da se stari pokvario tj. da je "pukao" pre npr. godinu dana -ovo je takođe informacija iz "druge ruke", ali nemam razlog da sumnjam u istinitost) -ne mislim da postoji višak novca i da sve lako može da se kupi ali možda može da se malkice uštedi na nečem što nije previše bitno pa da se kupi neophodna oprema. To je moj dobronameran predlog, kao neko ko je van RHMZa svakako ne znam kako stvari tamo funkcionišu ali postoje članovi foruma (doduše uglavnom neaktivni duže vreme) koji rade u okviru RHMZa pa bi možda neko od njih mogao da napiše nešto o tome (pretpostavljajući da im niko to ne bi zamerio).