Volim i ja vašu klimu, ali od ove beogradske gore nema. Ovamo se nikad ništa neće desiti.
Dragi zimoljupci sa šireg područja Beograda, ovo je taktički mudar potez mladog ali već dovoljno iskusnog Miloša
:
kada se zimoljupci nadaju nekom dobrom razvoju sinoptičke situacije "uzdajući" se u neke numeričke modele (a znamo koliko oni "šaraju" u poslednje vreme) često se to ne dogodi i sada je Miloš kao "dokazani zimoljubac" pribegao principu "navijam za suprotno" i piše da se nikada ništa neće dogoditi u BGu (misleći verovatno na "pravu zimu") i time može da "izazove"
suprotnu reakciju tj. da se u Beogradu i okolini desi nešto bitno (vezano za vremenske prilike) -npr. snežan februar ili čak neki sneg krajem januara (iako slikica koju sam postavio u prognozama, doduše za 24.1. a ne baš za sam kraj meseca, ne uliva nadu)...
A sada malo o nekim drugim najavama, ovaj put iz "Referentne ustanove sa punom odgovornošću za izradu i prezentovanje prognoza vremena i voda, davanja upozorenja i najava ..." tj. o najavama RHMZa -kako nešto najave za BG vrlo brzo nakon toga vreme bude drugačije:
u 14.40h, kada je neko pogledao kroz prozor
i video mokre pahulje (dakle ne pre nego što su se pahulje pojavile -drže se starog principa da se nešto najavljuje tek kada već počne) su
za naredna dva sata najavili "U Beogradu susnežica i sneg" a pahulje su vrlo brzo nakon toga nestale pa je u 15h izdata najava "U Beogradu umerena kiša"
za period od 15 do 18h a kiša je nedugo nakon te objave maltene sasvim prestala.
U 17.22h je najavljeno da će u Beogradu biti suvo (za naredna 4 sata) a kiša je u centru grada počela bukvalno minut nakon te najave i ovde kod Vuka i dalje pada...
Potom je opet neko pogledao kroz prozor
pa je u 17.42 napisana nova najava u kojoj je sada umesto "suvog" vremena ubačena kiša za područje Beograda:
pa upoređujući današnje najave i stvarne događaje to bi moglo da znači da će kiša uskoro da prestane
(za sada kiša, doduše slabija nego pre pola sata i dalje pada)