Hvala Profi, ako se ne varam "obećao" si pola od toga za ovaj put
Hej, nisam ništa "obećao"
-kao što napisah u prethodnom komentaru, samo sam objavio podatak za BG (21cm) iz automatske prognoze koja nije javno dostupna.
U međuvremenu su modeli menjali neke stvari pa se i spomenuta brojka menjala ali relativno malo -jednostavno, takav je "sistem" i prognoza od pre 3 dana se ne razlikuje bitno od najnovije koja daje malo manje snega uz iste temp. kao i u staroj prognozi. U ovakvim situacijama uopšte nije pravilo da će "najnovija" prognoza biti bolja od neke "bajate" od pre 2-3 dana...
Mislim da je pri kraju ove "kilave" zime u Beogradu i okolini, "red"
da mi snegoljupci uživamo u suvom snegu uz negativne temperature -u ovakvim situacijama i relativno mali snežni pokrivač (a svakako postoje realne šanse da snežni pokrivač u Beogradu uopšte ne bude mali) deluje mnogo bolje nego 15cm "kaljuge" (doduše ove zime nismo "dobacili" ni do 10cm mokrog snega, o suvom da ne govorim). U ponedeljak će biti bitnog vetra ali ga ne bih nazvao "pravom" košavom što se tiče Beograda -tokom 2/3 dana dana to će biti istočni-severoistočni smer i bilo je situacija kada takav smer uopšte nije "ometao" padavine (o subjektivnom osećaju hladnoće neću da pišem -osetićemo sami). Visinski ciklon je i dalje na "solidnom" mestu, što se mene tiče ništa bitno se nije promenilo u odnosu na sredu kada sam detaljno gledao karte -jesu u međuvremenu modeli menjali količinu padavina (neki malo a neki bitno) ali padavine ne mogu da "ispare"
ma šta naredni "izlazi" pokazali.
Učesnicima takmičenja želim sreću i da ne gledaju previše brojku koju sam napisao kao ni onih 5-10cm RHMZa za koje sam naveo da "5cm deluje majušno" i da će se verovatno promeniti...