Neka moj "post" iz Meteo-chata bude i ovde jer ipak se retko dešava da je mesto Ibica na istoimenom ostrvu "najhladnije" u Evropi ... a RHMZ uz snažnu podršku
Biljane Vraneš to najavljuje
Da je neko "stavio" maks. temp. 7C, možda i to pročitala/rekla...
Retko pratim prognozu vremena na "Javnom medijskom servisu Srbije" (za koji svi mi plaćamo taksu) ali pre par minuta sam pogledao prognozu vremena.
Dakle prognozu vremena je uradila "Referentna ustanova sa punom odgovornošću za izradu i prezentovanje prognoza vremena i voda ..." tj. RHMZ a prezentovala ju je osoba koja je diplomirani meteorolog i ima 15-20 godina iskustva u radu na RTSu (dakle nije neka "priučena novinarka" kojoj je samo bitno da dobro izgleda -kao neke "prezenterke" na nekim televizijama).
Na prikazu maksimalnih temp. za Evropu za sutra "upala mi je u oko" vrednost od samo 17C za Tmax za Ibicu a za "susednu" Palmu je dato logičnih 26C.
Pomislio sam da je greška ali je Biljana, uz maltene dramatično naglašavanje (slično onom kada "panično" najavljuje "prodor hladnog vazduha arktičkog porekla") rekla da će sutra "
maksimalna temp. u Evropi biti od samo 17C na Ibici pa do ... " tj. "autoritativnim" glasom (kao što ona voli) je "potvrdila" da će maks. temp. biti 17C. Dakle "može centrala jednom da pogreši", ali ako je neko greškom upisao 17C kao maksimalnu temp. u Ibici onda je makar Biljana kao iskusan meteorolog mogla da razmisli sekundu i "preskoči" da napomene da će sutra najhladnije mesto u Evropi biti Ibica (naročito što je ovo prilog koji se snima ranije tj. ne ide "uživo")...