Mladi Simpson slavi
a tačan poredak ostalih se izgleda još ne zna.
Mislim da će Beograd imati maks. temp. oko 7.0C (toliko je bilo na AMS-Vuk, a često se dešavalo da toliko bude na Vračaru -to ne znači da Vračar nije imao npr. 6.8C ili 7.1C) -to možda može da utiče na plasman veoma izjednačenih takmičara jer i kod "rastegljivog" kriterijuma bodovanja
nije isto da li je greška 2.5C ili 2.6C ili 4.5C/4.6C...
Pognoza van konkurencije ubacena, da vidite sta zna automatik
Hvala što si i ovo ubacio, sada mi je lako da vidim gde je prognoza bila odlična a gde je "kiksnula" ili bila baš loša.
Današnji dan je dobar primer da i ta prognoza može da ima veliku grešku: za Beograd, i pored blagog kriterijuma, nije osvojila ni bod a da postoji mogućnost ja bih joj dodelio negativne poene
Generalno, ova prognoza ima prednost u odnosu na "čoveka" ili npr. na moju "ručnu" prognozu jer ona uzima u obzir sve dostupne podatke (iz tri numerička modela) a mene bi mrzelo da sve to proveravam. Ona takođe nema dane u kojoj je "boli glava"
ili "ne vidi dobro" šta se nalazi u gribovima i slično a ja takve dane, kao i većina ljudi, svakako imam
Mana je što nema nikakvu "ljudsku korekciju" pa za neke lokacije gde čovekovo iskustvo može da prognozu unapredi -od toga nema ništa.
Svakako, da sam prognozu sam radio ne bih imao bolji rezultat -za Sombor i Negotin sigurno ne bih dao više snega (možda bih upisao manje) a za današnju Tmax za BG ne verujem da bih prethodne subote upisao više od +2C a to opet ne bi donelo ni bod
ako zvanično bude 7C a ni za NS verovatno ne bih stavio nižu Tmin od onoga što je bilo u mojoj MOS-MIX prognozi koja je imala grešku čak 5C i zasluženo je "osvojila" nula poena.
Čestitam svima koji su "osvojili medalje" kao i onima koji su "za dlaku" ostali bez "penjanja na postolje"
(u ovom trenutku se verovatno ne zna tačan poredak) a svakako pozdravljam sve učesnike - lepo je što je ovo prvo takmičenje okupilo značajan broj ljudi a na nekom narednom očekujem da ih bude još više.
Edit:
@Bart
Kada dođeš u Beograd očekujem da častiš za pobedu na takmičenju
i iskreno ti čestitam na tome jer si pobedio u dobroj konkurenciji: da si ti prvi sa npr. 73 poena a da prvi iza tebe ima npr. 50 bodova onda bih napisao "pobedio si u lakoj konkurenciji" ali iza tebe ima kvalitetnih takmičara (sa iskustvom na takmičenju koje ima isti ili sličan način bodovanja) i to uspeh čini većim.
Naravno, iako nisam "lično" učestvovao na takmičenju i ja imam razlog da častim jer je moja automatska prognoza imala generalno vrlo dobar rezultat (neću da kažem odličan jer je imala nekoliko velikih promašaja).