Eh, Škomi, Škomi. Ja sam se uvek solidarisao sa tobom kada su bile padavine i snežni pokrivač u pitanju. Delili smo ih na ravne časti. Pa čak smo javljali i sličan udeo pahulja u graničnim situacijama. A ti me sada izneveri. Dok kod mene tek provejava sneg, koliko vidim u tvom dvorištu trpa i ne namerava da oslabi. Stvarno si me razočarao, druže.
Šalu na stranu, temperatura skliznula na -2ºC, tačnije -1,6ºC prema AMS Vračar uz slab i umeren, jugoistočni vetar. Vidljivost dosta loša, svega oko 2km.
Zanimljivo da je na aerodromu u Surčinu nakon 16h bez padavina i da je temperatura iz sata u sat gotovo identična onoj u S. Mitrovici, tj. konstantno malo viša (za malo manje od 1ºC) od one na znatno bližoj stanici - stanici na Vračaru. Doduše, stanica u centru je na malo većoj nadmorskoj visini, ali to ne menja ono što hoću da kažem: te dve stanice, da se primetiti, imaju veoma slične vremenske prilike i parametre (setite se samo u sezoni smanjene vidljivosti koliko su slični po vremenu nastanka i dužini zadržavanja magle, kao i po horizontalnoj vidljivosti; takođe količina padavina, minimalna temperatura...).