Inače, visina snega od 7cm je bila nerealna, a 19cm jutros je sasvim realno. Ja sam merio na više mesta, na vetrometinama je 10-30cm, u zavetrinama 18-22cm, u proseku 20cm.
Ko bi rekao da će najveći sneg od decembra 2012. pasti u trećoj dekadi marta 2018.
Nije bilo baš lako doći do srednje vrednosti. Jutros sam odokativno ocenio da je prosečna visina pokrivača na NBG-u oko 20 cm. Međutim, posle nekoliko merenja na različitim mestima ipak bih snizio tu cifru od 20 cm na nekih 16-18 cm u proseku. A visina je varirala između 13 i 22 cm na mestima na kojima sam merio. Ipak je vetar dosta raznosio sneg u toku padavina.
Oblacno i suvo, prema AMS Kotez Takt 0.9C. Intenzivno topljenje snega krenulo jos u toku prepodneva, u jezero se pretvori naselje.
Slično stanje i na Novom Beogradu. Često je probijalo Sunce kroz istanjenu oblačnost, a temperatura je još od prepodnevnih sati u plusu. Sneg vlažan i težak, sabijao se dosta i pritom topio u toku dana. Mislim da je visina pokrivača već sada dosta manja nego jutros. Gomila vodurine i vodenog snega po betonu i u blizini ulica, ni izbliza jutrošnja idila.
Trenutno +0.8°C na AMS Vračar.