Nije to dole bilo nimalo naivno. Zaista se iznenadih kada mi je mama rekla da ima dosta polomljenih grana, a čak su neka stabla iščupana i iz korena ! Možda je tome kumovao i onaj posledni sneg koji je svojom težinom prilično "oslabio" stabla.
Vidim da je u zapadnijim selima leteo i crep sa kuća.
Baš puno takvih dojava ima sa čitavog jugozapada zemlje, u tim planinskim terenima je vetar baš divljao.
Za Beogradu su kolege već sve rekle.
Po mojoj stanici pred sam početak padavina vetar je išao do 19,7M/S. Palo je sveukupno 7mm.
Izvor:RTS
Олујни ветар који је синоћ протутњао Краљевом причинио је велику материјалну штету, рекао је за РТС Радоица Кочовић, начелник Сектора за ванредне ситуације у Краљеву.
Снажан ветар извалио је неколико стабала, на неколико зграда и пословних објеката подигао је лимове, оштећено је више аутомобила. Због варничења електричних жица запалила се и једна кућа у Грдици, али је пожар брзо саниран.
Током невремена које је, на срећу, трајало релативно кратко, пало је неколико стабала, оштећено неколико аутомобила, а на више стамбених зграда и пословних објеката оштећен је кровни лим.
На стамбеној згради у Рибници, у Улици Николе Тесле 51 кровни лимени покривач ветар је "сручио" на плато испред улаза, оштетивши аутомобил. Лимени покривач са крова страдао је и на једној од зграда у насељу Моше Пијаде.
"У једној породичној кући у насељу Грдица дошло је до пожара које је изазвало варничење жица за дистрибуцију електричне енергије, који је срећом брзо угашен, у насељу Моше Пијаде бор је пао преко аутомобила, штете има и Врњачкој Бањи, у Ратини су откривене куће, јер је ветар носио црепове", каже Кочовић.