Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Na današnji dan  (Pročitano 97979 puta)

Van mreže Gagi_Bg

• *
Odg: Na današnji dan
« Odgovor #20 poslato: 24. Maj 2018. u 20:26 »
Stvarno ne bih da ti ovde zauzimam prostor i kvarim doživljaj, ali negde moram da te pohvalim! Apsolutno odlična ideja, uz mnoštvo odličnih fotografija, sjajno hronološki objašnjenih.
Iskreno se nadam da će server na kojem si postavo fotografije raditi još dugo, dugo. Ovakvo nešto baš lepo osveži sećanja. A vidim i one 2 fotke koje sam napravio prošle godine iz Hotela Jugoslavija, u onom "voziću" ćelija, kako smo ga tad nazvali.

Sve pohvale i za ideju i za realizaciju!!!  :tu: :laie: :comeon:

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #21 poslato: 24. Maj 2018. u 20:46 »
Phhhh  :tu: Bravo Milose! Jos sa ovim radarskim animacijama pokazes nam kako je bilo po celoj teritoriji.. Slike vrhunske..  :thumbup:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #22 poslato: 24. Maj 2018. u 21:08 »
Hvala ljudi! Drago mi je da vam se sviđa tema i da ste se uključili.  :tu:
Slobodno kačite i ako vi imate u arhivi nešto zanimljivo što vam je ostalo u sećanju, a u skladu sa temom.
Ja se ovde fokusiram na događaje kojima sam lično prisustvovao, a to ne znači da je vreme stalo dok nisam bio u Beogradu.
Tako npr. propustih da pre neki dan makar jednom rečenicom pomenem jednu od najjačih oluja u prethodnih 10 godina u Beograd, koja je ovde lepo propraćena reportažom: http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=980.0
I zaista, čini mi se da sam od 3 najveća konvektivna događaju u Beogradu u prethodnih 10 godina, dva propustio (maj 2008. i jul 2009).
Uključite se, pišite slobodno, podsećajte i prisećajte se. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Gagi_Bg

• *
« Odgovor #23 poslato: 24. Maj 2018. u 21:58 »
Miloše, imam samo jedno pitanje: da li si siguran da je reportaža koju si objavio pod datumom 22.05.2012. nije u stvari 24.05.2012.?
Pitam jer si pomenuo onaj funel na Novom Beogradu, a to mi je iz jednog razloga ostalo u sećanju da je bio 24.05.

Imam i fotografiju tog funela, nije moja, objavili su je tada svi portali pa je evo i ja koristim kao i oni.

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #24 poslato: 24. Maj 2018. u 22:12 »
Naravno, greška, ali kasno sam video pa nemam mogućnost editovanja.
S obzirom da je danas 24.05.2018, na današnji dan pre 6 godina je morao takođe biti 24. :D

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Јоца

• Starost: 29
« Odgovor #25 poslato: 24. Maj 2018. u 22:39 »
Ево и ја да се надовежем на тему и данашњи датум, и убацим пар слика од прошле године, као што рекох на данашњи датум.

Забележио сам само прву туру тога дана, које сам слике и постаио на форуму, али су оне као и многе друге овде нестале због пребукирања сајта.

Не морам неки увод писати за тај дан, Милош је то све лепо већ написао.

Приближава се зид кумулуса са севера, у почетку сам мислио да ме можда мало и заобиђе олуја, а заправо је најжешћи део прешао баш преко мене и овог дела града.

Само што није. Иако се облак кретао у северној и северозападној струји, киша и downburst су надолазили из правца севера и североистока, што се и види на овој слици.

host image online

Направио сам и кратак клип тога невремена. Нажалост, најјачи налет невремена сам морао непосредно пред почетак да прекинем, због јаког ветра који је почео да дува са севера и кишу наносио право у стан и на мене и квасио камеру, због чега сам морао да ућем унутра и прекинем.
(За бољи квалитет видеа, на снимку подесите на 720р.)

#Invalid YouTube Link#

Улазим и правим једну слику са безбедног, из стана

После кратког времена, downburst какав се ретко виђа. Затворило се са свих страна, видљивост је била никаква уз олујне ударе ветра.

upload an image

На срећу тим интензитетом је трајало свега 2 минута, да би потом наставио потоп само такав, што је резултирало количином падавина од 31.5мм!

Касније увече је прошла још једна тура, додшуе доста мирније, коју нисам документовао, са количином од око 10мм. Укупно тога дана 42мм на АМС Церак! Дан за памћење заиста!

Овом приликом бих хтео да похвалим Милоша на идеји за отварање ове теме. Стварно сјајна тема! Толико догађаја је за нама, које смо неке готово и заборавили, а и слике су нажалост нестале због пребукирања разних сајтова, а сада су поново све ту, на једном месту. :) :nnc:

Нешто ме зеза линк за Youtube, стварно не знам шта му је. :ranting:
« Poslednja izmena: 24. Maj 2018. u 22:53 Јоца »

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #26 poslato: 25. Maj 2018. u 09:33 »
Na jučerašnji dan - 24. 05. 2014.

Jučerašnji datum je imao previše zanimljivih dana, pa nisam stgao sve da ih obradim juče. A žao bi mi bilo da ne pomenem 24. maj 2014, pa ovo prisećanje stiže sa malim zakašnjenjem.
Dan je doneo jednu atipičnu situaciju. Prema modelima je dominantno visinsko strujanje bilo zapad/jugozapad, doduše slabo izraženo, a nestabilnost je došla sa jugoistoka.

Kada su se prvi pozerski Cb-ovi u kasnim popodnevnim satima pojavili ka jugoistoku, nije mi ni na kraj pameti bilo da bi to moglo ka ovamo:

Bio je to jedan od lepših Cb-ova koje sam ikad uslikao, u ovim trenucima u okolini Smederevske Palanke:

Na animaciji se videlo da se ta oblačnost na neki neobičan način sa jugostoka kreće ka Beogradu...

...pa se u večernjim satima pred smrkavanje neočekivano pojavio šelf:

Delovalo je da je oblačnost opkolila Beograd sa svih strana, pa je i munja bilo na sve strane:

Iako je izgledalo da je pitanje trenutka kad će da se sruči pljusak, padavina te večeri makar na Vračaru nije bilo. Što mi i nije naročito teško palo, jer je taj maj bio ujedno i najkišivotiji mesec u istoriji meteoroloških merenja u Beogradu.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #27 poslato: 25. Maj 2018. u 14:03 »
Najveća količina padavina ikada na mesečnom nivou zabeležena je u Valjevu maja 2014-e od 317lm2. Pre toga je bio čini mi se jun 1954-e od 289lm2. Tog 24-og maja 2014-e sam i ja pravio neku moju reportažu iz Petnice 7km jugoistočno od Valjeva. Te godine sam radio u meteo stanici (100m od moje kuće) mereći količinu padavina menjajući pokojnog teču Dušana Vujuća koji je preminuo sledeće godine. Žao mi je što zbog bolesti koja me zadesila te godine nisam mogao da obeležim i septembar koji je izuzetno bio interesantan i nestabilan. I pored zanimljivog septembra iz Valjeva te godine ubedljivo ima najviše slika. Druga i pogotovo četvrta strana su obeležena uglavnom 80% mojim reportažama te extremno kišovite i nestabilne sezone. Tada sam baš puno se dao i sa preterivanjem:
http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?board=4.50
http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?board=4.150

Na dašnji dan 25. 05. 2016. sam prebačen zbog ponovnog pogoršanja bolesti u KCS u Beogradu i ostao do 6-og juna dok mi nisu uradili sve preglede. Već prvi dan (25. maj) je Beograd (Vračar 100%) pogodilo jako nevreme koje nisam mogao slikati zbog nepovoljne pozicije za slikanje. Vetar je bio prilično jak, pljusak veoma snažan da se ništa nije videlo od siline, a gromovi su tukli blizu. Bila je to prva oluja koju sam doživeo u Beogradu. Nakon tog dana došlo je do petodnevne stabilizacije da bi 30-og maja došlo do nove destabilizacija, koja je u pravom smislu počela 1-og juna snažnom olujom koju sam drugi put doživeo u Beogradu, a nestabilan period uz noćnu grmljavinu je potrajao do 6-og juna pa čak je pred moj izlazak kući bilo grmljavine i razvoja u Beogradu. Čim sam došao kući, čekalo me trodnevno zatišje od 7-og do 10-og juna, a onda akcija do kraja meseca kojoj sam se potpuno predao punivši stranu 2 poglavlja Meteo reportaže. :D

Van mreže Stefan Valjevo

• **
« Odgovor #28 poslato: 25. Maj 2018. u 14:31 »
Da se osvrnem na 24. 05. 2016. Taj dan je pijavica ili manji tornado zabeležen u Jagodini. To sam pročitao u Valjevskoj bolnici na netu koji sam u MB-ima uplatio na mob. telefon.

U sezoni 2013-e nisam bio aktuelan zbog padavice, ali 2014-e, 2015-e, 2016-e i 2017-e jesam. E, sad. Od 2011-e do 2017-e sam sve svoje fotke obradjivao u TinyPic-u, a onda je počeo da me zeza u 2017-oj godini i neko mi je savetovao da radim na Imagineshick. Prvu reportažu od 6-og marta 2017-e sam radio još u TinyPic-u, a posle toga sve u Imagineshick-u i nisu slike pobrisane do reportaže od 27-og juna i sve u nastavku te sezone. Ove godine sam se vratio TinyPic-u i za sad su ostale sve slike uredjivane na tom sajtu, ali u 2017-oj su pobrisane od 27-og juna, 6-og i 12-og avgusta i na kraju sezone 17-og septembra. Od 6-og avgusta nisu nešto kvalitetne, od 27-og juna su bile neke moj konkretniji munjoulov, ali ni približno ko Miloš i Pavlović u svoje vreme. Reporetaža od 12-og avgusta i 17-og septembra mi je žao jer su bili kvalitetniji razvoji u toj konvektivno siromašnoj sezoni. :(

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #29 poslato: 25. Maj 2018. u 17:01 »
Na današnji dan - 25. 05. 2013.

Do maja 2013. se do sada nisam vraćao u ovoj temi, a upravo je on na svom samom kraju doneo dva dana koji su takoreći obeležili tu sezonu (29. i 30.).
25. maja nije bilo ništa spektakularno, ozbiljnija akcija je prolazila južnije od Beograda, a meni je bilo zanimljivo to posmatrati sa distance:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #30 poslato: 25. Maj 2018. u 17:45 »
Na današnji dan - 25. maj 2016.

Maj pretprošle godine nije ostao upamćen po nekim konvektivnim dešavanjima, tu sezonu je svakako obeležio nezaboravni jun.
Među retkim danima toga maja vrednim pomena bio je 25. maj. Atmosfera je bila nestabilna uz vrlo izraženo severno visinsko struanje:

Pljuskovi sa grmljavinom i jakim vetrom su se ređali kao na traci i zahvatali veći deo Beograda. Na animaciji nažalost nedostaje dobar deo slika:

Ja sam kompletnu akciju ovoga puta propratio iz centra. Poneo sam sa sobom fotoaparat, ali kako oluji nisu prethodile neke formacije, i ne mogu da se pohvalim naročito atraktivnim fotkama:

Prolaze dva naleta jakog pljuska:

Kako su se oblaci brzo kretali, pljuskovi su bili vrlo intenzivni i kratkotrajni. Snimak jednog od naleta, pred kraj videa nakratko pravi downburst:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ZxlS8W15eK8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ZxlS8W15eK8</a>

Poslednja tura me takođe hvata u centru, na Dorćolu:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=mTy4SFxEoFQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=mTy4SFxEoFQ</a>

Ukupne munje:

Sve u svemu, jedan od onih vrlo dinamičnih dana kakvi su falili ovog maja. Na Vračaru je palo 12mm zvanično.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Stefan Valjevo

• **
« Odgovor #31 poslato: 25. Maj 2018. u 18:20 »
 ^^
E, to sam čekao. To je bila moja prva oluja u Beogradu. :D Samo ne baš na lepom mestu. ::)

Van mreže Stefan Valjevo

• **
« Odgovor #32 poslato: 26. Maj 2018. u 16:32 »
26. 05. 2014. u Valjevu.
Jako olujno nevreme sa krupnim gradom je pogodilo Valjevo taj dan i palo je 19lm2 kiše. Evo slika mom. telefonom koji sam taj dan izgubio:

Jezerce kod komšije u dvorištu. ;D

Dok se sve to odvijalo, radar je ovako izgledao.

U mom dvorištu posle nevremena.

Garaža.

Moja ulica. Pored bara se baš videla vodena para i veliko isparenje nakon nevremena, mada neznam koliko je to uočljivo na ovim slikama. ???

Evo i video zapisa:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Hoxq8VcrPes" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Hoxq8VcrPes</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=xYw4hYGHPQk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=xYw4hYGHPQk</a>

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #33 poslato: 26. Maj 2018. u 20:07 »
Na današnji dan - 26. 05. 2014.

Eto na neki način nastavljam Stefanovu priču iz prethodne poruke. Kada sam video na radaru oblačnost koja je zahvatila Valjevo, delovalo mi je da se uputila ka Beogradu, pa sam krenuo na vreme da zauzmem lokaciju za fotografisanje na Kališu. Taman bacite pogled na radarske u Stefanovoj poruci.

Međutim, dok sam stigao oblačnost se u potpunosti raspala. Iz nekog razloga sam ipak ostao. Outflow od te oblačnosti je odbacio liniju cumulusa, a strujanje je bilo blago zapadno:

Ubrzo, ti cumulusi počinju da liče na nešto, baza je bila sve tamnija:

Postaje pitanje trenutka kad će da se "otvore":

Sad već vidljiva silazna struja i zavese:

Novi Beograd nestaje u zavesi:

Nevreme udara svom silinom, pravi downburst sa gradom je prilično potrajao. Nikada me nevreme svojim intenzitetom nije iznenadilo kao tada, jer zaista nije delovalo da se sprema išta ozbiljnije:

Video:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=VMLwW8tYOsQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=VMLwW8tYOsQ</a>

Radar u tim trenucima. Animacija ne bi bila interesantna jer se oblak nad gradom formirao i malo istočnije raspao. Odrazi su bili žestoki:

Iako bi se po radarskom snimku reklo da je zahvatilo veći deo grada, ili barem kompletan centar, Karađorđev park je u potpunosti preskočilo pa zvanično nije bilo merljivih padavina. Kad sam se vraćao kući, tragova nevremena je bilo do Slavije, a odatle suva cesta. Teško je reći koliko je palo na lokaciji na kojoj sam se tada zadesio (Kalemegdan). Ali s obzirom na intenzitet i trajanje nevremena, ne bih isključio ni 15-20mm.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Stefan Valjevo

• **
« Odgovor #34 poslato: 27. Maj 2018. u 22:04 »
27. 05. 2014.
I taj dan je Valjevo je pogodilo veliko i do sada najjače olujno nevreme koje sam doživeo u maju mesecu po intenzitetu samo dan nakon onog krupnog grada. Nije dugo trajalo, a po snazi vetra i downbrst koji je bio najizraženiji u tom mesecu ikad sve uz pratnju sitnog grada. Nisam stigao tad zabeležiti kao produžetak snažnog razvoja u Srednjom Podrinju nastanak snažne superćelije koja se stvorila tačno iznad Valjeva i nastavila pohod kroz Centralnu Srbiju. Evo kako je to izgledalo:

Nisam uopšte planirao da pravim reportažu za dva dana, jer sam je gotovo pripremio za samo jučerašnji dan, ali je onda i danas usledilo veliko nevreme. Neverovatno da se za samo pola sata vremenska situacija promenila za 180 stepeni. Dan je bio sličan jučerašnjem. Pre podne je bilo sunčano i veći deo dana, sve do izmedju 15:00h i 15:30h kada su se naglo navukli oblaci sa zapada i jugozapada, a ubrzo se formirala i superćelija iznad samog grada. Zbog drugih obaveza, ali i brzine nailaska nevremena nisam uspeo da uslikam više od dve slike. :( Kiša je počela u 15:25h, da bi ubrzo počela i grmljavina, a oko 15:00h je sve to preraslo u pravi pljusak sa grmljavinom umerenog intenziteta. Iz moje sobe sam video da se nevreme približava sa jugozapada, ali nisam očekivao da će biti ovako snažno sa jakim vetrom, kišom i gradom.Grmljavina nije bila jaka, ali je vetar bio izuzetno jak, a kasnije sam čuo da se u selima Kotešica i Gola Glava formirao mini tornado. :-[ :oboze:

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/1608190/J%D0%B0%D0%BA%D0%BE+%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5+%D1%83+%D0%92%D0%B0%D1%99%D0%B5%D0%B2%D1%83+%D0%B8+%D0%A8%D0%B0%D0%BF%D1%86%D1%83.html

Evo kako je to izgledalo na radaru. Na radaru oko 15:00h nije ništa ozbiljno izgledalo.

Ali onda... :o

Ne mogu da verujem da se za to vreme iznad Valjeva formirala superćelija koja je izdržala sve do Pomoravlja. :-[

Pre nevremena prilazak ojačanog oblaka sa jugozapada.

Pogled na zapad posle nevremena. Uočavaju se mamatusi.

Jezerce u dvorištu.

Opet voda u garaži. :nelupaj:

Pogled na istok ka superćeliji istovremeno sa nadošlom Ljubostnjom pola sata posle nevremena.

Ljubostinja i potok koji se u nju uliva nedaleko od moje kuće.

Šta da kažem? Šteta što nisam bio bolje pripremljen za reportažu u ova dva dana, ali sam ipak zabeležio za arhivu. Slike nisu nešto, ali sam bar opisao kako su izgledala ova dva veoma nestabilna dana bogata velikim olujama sa gradom i velikom kišom, ali nažalost onda kada nam je takvo vreme najmanje potrebno. :(

I ovaj dan je bila gotovo identična količina padavina, samo za litar više 20mm, ali ako dodam sinoćne padavine, onda je to oko 22mm-23mm. Kišomer se poremetio u stanici i nemogu da izmerim precizno, ali će valjda sutra-prekosutra teča (hidrolog) da namesti sve na svoje mesto. Toliko iz Valjeva. :-*
« Poslednja izmena: 27. Maj 2018. u 23:31 Stefan Valjevo »

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #35 poslato: 28. Maj 2018. u 15:57 »
Na sutrašnji dan - 29. 05. 2013.

Kraj maja 2013. sam već najavio u nekoj od prethodnih poruka. Kako naredna dva dana nisam u Beogradu, odlučih da to ovako "unapred" obradim, da ne bih kasnije zaboravio.
29. maj 2013. ću podjednako pamtiti po uspešnom munjolovu, po promašajima "za dlaku", kao i po tome što je prethodio velikoj oluji 30. maja.
Akcija se dešavala u kasnim večernjim i noćnim satima, i sve je bežalo samo malo istočnije u nekoj južnoj struji, tako da su jugoistočni i istočni delovi grada dobili obilne pljuskove u 4 ture, dok u centru i u ostalim delovima grada kiše gotovo da nije ni bilo. AMS Karaburma je te noći zabeležila 27mm, dok je na Vračaru palo samo 2mm.
Prvu turu ispraćam sa Kališa. Munja je bilo tek toliko da se ne vraćam praznog fotoaparata. Jedna jedina koja je ličila na nešto (više zbog okruženja):

Razočaran se vraćam kući, ali ubrzo shvatam da ono glavno tek dolazi. Munje su obasjavale izraženu kišnu zavesu koja prošla tik istočnije od mene, toliko blizu da se mogao čuti huk iz daljine.

Radar:

I sledeća tura prolazi istočnije, malo dalje:

Posednja tura prolazi najbliže, toliko blizu da je lagani pljusak zahvatio i Vračar.

Radarski odraz, gotovo identična lokacija:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže nele-niš

« Odgovor #36 poslato: 29. Maj 2018. u 14:08 »
Pošto je otvorena ova interesantna tema da kažem da je na današnji dan dakle 29 maja već davne 2000 god. moj kraj tada pogodilo najjače nevreme verovatno koje sam doživeo i sigurno najače od kada beležim podatke.

Tada je za nešto više od pola sata palo 45mm kiše i to su najveće padavine koje su zabeležene za tako kratko vreme, sve je počelo oko 6 sati uveče uz strašan pljusak i neviđene grmljavinske procese, nevreme je došlo sa juga i jugozapada posle veoma dugog sušnog perioda, najteže su pogođeni južni i jugoistočni delovi Niša, tada je od udara groma nažalost izgubljen i jedan ljudski život.

Van mreže Stefan Valjevo

• **
« Odgovor #37 poslato: 29. Maj 2018. u 14:17 »
Pošto je otvorena ova interesantna tema da kažem da je na današnji dan dakle 29 maja već davne 2000 god. moj kraj tada pogodilo najjače nevreme verovatno koje sam doživeo i sigurno najače od kada beležim podatke.

Tada je za nešto više od pola sata palo 45mm kiše i to su najveće padavine koje su zabeležene za tako kratko vreme, sve je počelo oko 6 sati uveče uz strašan pljusak i neviđene grmljavinske procese, nevreme je došlo sa juga i jugozapada posle veoma dugog sušnog perioda, najteže su pogođeni južni i jugoistočni delovi Niša, tada je od udara groma nažalost izgubljen i jedan ljudski život.
Poginuo je fudbaler čini mi se. Zar nije najjače nevreme pogodilo Niš 22-og avgusta 2001-e?

Van mreže Stefan Valjevo

• **
« Odgovor #38 poslato: 31. Maj 2018. u 10:36 »
Šta bi sa slikama oluje 30. 05. 2018. u Beogradu sa krupnim gradom?  :/

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #39 poslato: 31. Maj 2018. u 15:58 »
 ^^ Pošto nisam u Beogradu, nisam sa sobom poneo komp, pa nemam fotografije iz arhive. Biće obrađeno sa par dana zakašnjenja, jer takav dan mora da ostane pomenut. Najverovatnije sutra uveče.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm