Ево и ја да се надовежем на тему и данашњи датум, и убацим пар слика од прошле године, као што рекох на данашњи датум.
Забележио сам само прву туру тога дана, које сам слике и постаио на форуму, али су оне као и многе друге овде нестале због пребукирања сајта.
Не морам неки увод писати за тај дан, Милош је то све лепо већ написао.
Приближава се зид кумулуса са севера, у почетку сам мислио да ме можда мало и заобиђе олуја, а заправо је најжешћи део прешао баш преко мене и овог дела града.
Само што није. Иако се облак кретао у северној и северозападној струји, киша и downburst су надолазили из правца севера и североистока, што се и види на овој слици.
host image onlineНаправио сам и кратак клип тога невремена. Нажалост, најјачи налет невремена сам морао непосредно пред почетак да прекинем, због јаког ветра који је почео да дува са севера и кишу наносио право у стан и на мене и квасио камеру, због чега сам морао да ућем унутра и прекинем.
(За бољи квалитет видеа, на снимку подесите на 720р.)
#Invalid YouTube Link#
Улазим и правим једну слику са безбедног, из стана
После кратког времена, downburst какав се ретко виђа. Затворило се са свих страна, видљивост је била никаква уз олујне ударе ветра.
upload an imageНа срећу тим интензитетом је трајало свега 2 минута, да би потом наставио потоп само такав, што је резултирало количином падавина од 31.5мм!
Касније увече је прошла још једна тура, додшуе доста мирније, коју нисам документовао, са количином од око 10мм. Укупно тога дана 42мм на АМС Церак! Дан за памћење заиста!
Овом приликом бих хтео да похвалим Милоша на идеји за отварање ове теме. Стварно сјајна тема! Толико догађаја је за нама, које смо неке готово и заборавили, а и слике су нажалост нестале због пребукирања разних сајтова, а сада су поново све ту, на једном месту.
Нешто ме зеза линк за Youtube, стварно не знам шта му је.