Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Na današnji dan  (Pročitano 97963 puta)

Van mreže Darko_9

Odg: Na današnji dan
« Odgovor #40 poslato: 31. Maj 2018. u 20:24 »
Šta bi sa slikama oluje 30. 05. 2018. u Beogradu sa krupnim gradom?  :/
2008 ne 2018.

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #41 poslato: 31. Maj 2018. u 23:18 »
2008 ne 2018.
Nije ni 2018-e ni 2008-e već 2013-e.

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #42 poslato: 31. Maj 2018. u 23:43 »
 ^^ Tog dana (30.05.2013.) glavnina akcije je zaobisla severne delove grada, ali se privatan oblacic stvorio u neposrednoj blizini pred sam kraj dana i doneo zanimljive formacije, pljusak i sitan grad.
Evo par slicica, losijeg kvaliteta nazalost:

Radar

Van mreže Stefan Valjevo

• **
« Odgovor #43 poslato: 01. Jun 2018. u 14:41 »
Nejveće nevreme koje sam doživeo u Beogradu je bilo 01. 06. 2016.

Bio je to jako sparan dan, a oko 18h sam iz dela KCS za Gastroenterologiju, Hepatologiju, Hematologiju i Alergologiju imao sjajan pogled ka jugozapadu odakle je iz pravca mog rodnog grada prilazio snažan sistem. Tada smo moja drugarica Ivana koja je ležala na odelenju za Hematologijiu odmah do Gastrologije gde sam ležao ja, posmatrala zajedno sa mnom pogled sa prozora prilaz i tok tog snažnog nevremena koje je iz pravca mog rodnog grada prilazilo Beogradu, a najstrašnije se istreslo nad Ubom pričinivši veliku materijalnu štetu nalik BIBLIJSKIM POPLAVAMA iz 2014-e samo za vrlo kratko vreme i možda odnelo ljudske žrtve. Imam par fotkica u mobilnom telefonu prilaska te snažne oluje, ali ih nikad nisam izbacio ovde. Mobilni se pokvario, a i bilo mi glupo jer slike nisu bile baš najboljeg kvaliteta. Mislim da je u Beogradu palo tad oko 40lm2. Ta oluja je bila jača od one 25-og maja (prvog dana mog ležanja u Beogradu) i bila je uvod u seriju nestabilnih ne dana, već sedmica koje su oboležile čuveni jun 2016. U Valjevu sam imao čak 19 dana sa grmljavinom, od čega čak 5 oluja od kojih sam dve doživeo na različitim lokacijama. Naravno onu veliku oluju i potop iz Bratunca 12. 06. 2016. na daću mom pokojnom ujaku i sedam dana kasnije veliko nevreme sa gradom i superćelija preko mog grada 19. 06. 2016. koja se kasnije dovukla opet do Beograda posvetiću više pažnje kad za to dodje vreme tim zastrašujućim vremenskim nepogodama i downburst koji sam zabeležio u detalje. To su bile tri najjače oluje u toj godini, ali je bilo i nešto manjih. ;) Mada je bila i velika oluja u noći 18./19. 09. koju ne ispratih jer me zatekla u 2h noć, ali jesam tokom ta dva dana ispratio u dnevnom periodu dolazak i nastavak nestabilnosti kojima se ta sezona završila, a samim tim se i leto završilo i počela jesen. :laie:
« Poslednja izmena: 01. Jun 2018. u 15:15 Stefan Valjevo »

Van mreže Stefan Valjevo

• **
« Odgovor #44 poslato: 01. Jun 2018. u 15:15 »
Godinu dana kasnije u Valjevu 01. 06. 2017.

Nestabilnosti su se ponovile godinu dana kasnije, ali je smicanje bilo za razliku od godinu dana ranije nikakvo. Strujanje je bilo neko slabo zapadno i jugozapadno. Pošto sam prošle godine prešao da uredjujem slike na imagineshick koji je nastavak pobrisao mnogim članovima stare i nove slike, nznm kako mi je poštedeo još uvek ove. Ista sudbina je snašla i mene. Nakon 27-og juna je ama baš sve pobrisao i iz tog razloga ću postaviti ovde dok još ima. Medjutim sačuvao sam za sad dosta i neke ću kad dodje vreme za to ponovo ih upload-ovati opet preko TinyPic-a sa kojim sam imao problema tokom 2017-e godine, a šest godina sam sve izbacivao preko njega. Ove godine sam mu se vratio. Da se podsetim kako je bilo pre godinu dana u Valjevu. Neke sam slike opet iz bolnice, samo sam ih zabeležioovaj put iz Valjevske gradske bolnice sa petog i šestog sprata odakle sam imao dobar pogled. :grin: ::) Ovde sam bio u poseti kod babe:

Jako nestabilan i sparan dan je počeo od ranog jutra što je slutio Estofex. Počeo je na vedar i sunčan način, ali samo u ranim jutarnjim satima.

Već oko 11h su počeli znažni razvoji koji su počeli davati grmljavinu.

Oko 13h dolazi do još jačih razvoja koji su nastali 20-30km od Valjeva zapadno, a ja malo odspavah u medju-periodu i probudi me jak i snažan pljusak uz veoma jaku grmljavinu.

Trajao je 15-ak minuta, a onda novi snažan sistem sa zapada i severozapada se približavao Valjevu od 15h uz efekat saune i potparavanje.

Potom odlazim u bolnicu u posetu babi i sa hirurgije (peti sprat) fotkam spuštanje pljuska i potom naglo slabljenje prilazećeg snažnog sistema iz srednjeg Podrinja uz povremeno snažna električna pražnjenja.

Jugozapad.

Severozapad.

Istok.

Vidi se naglo stišavanje oko 16h svega.

Potom se vraćamo kući i prema zapadu se i dalje crnilo, ali radar je bio sve očajniji i nije bilo vredno pažnje za bilo kakve aktivnosti. Zahladnelo je lepo, ali nije palo više od 3mm vodenog taloga. Očekivao sam mnogo više pogotovo što se tiče padavina kako je počelo, ali su svi ostali kriterijumi jednog letnjeg, sparnog i nestabilnog dana bili tu i opravdali ovaj vrlo zanimljiv dan.  :)
« Poslednja izmena: 01. Jun 2018. u 15:36 Stefan Valjevo »

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #45 poslato: 01. Jun 2018. u 21:37 »
30. 05. 2013.

Mana ove teme je što se malo teže održava u životu. Tri dana sam bio van Beograda bez kompa i odmah sam propustio da na vreme opišem jedan od najzanimljivijih konvektivnih dana u prethodnih 10 godina. Pre sam najavio, kolege su već delimično obradile, a evo stiže i od mene retro-reportaža.

Očekivalo se dosta od toga dana, ali sve je krenulo i prošlo znatno ranije od očekivanja. Ozbiljniji konvektivni razvoji su krenuli još u prepodnevnim satima, pa je oluja Beograd zahvatila oko podneva, doba dana kada su oluje baš retke. Po količini grada koja se sručila, bio je to definitivno najveći gradopad u prethodnih 10 godina, još od maja 2008. Ukupno je palo 17mm padavina od oluje.

Radarska animacija prelaska oblačnosti:

Da ne dužim s pričom, ovako je to bilo u fotkama:

Ovde je već postajalo jasno da se sprema ozbiljno nevreme:

Video:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=p2N1WBlFlT8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=p2N1WBlFlT8</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=_-A2_rhhWrk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=_-A2_rhhWrk</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=QjSF_JdDCnc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=QjSF_JdDCnc</a>

Munja isečena iz videa:

Škomi je već pomenuo da je nastavak dana doneo još jednu turu, koja je više zahvatila severne delove grada. Kod mene je to prošlo mirno, ali je imalo šta da se fotografiše. Cb-ovi ka jugu su pozirali samo tako, došli kao šlag na tortu u jednom veoma zanimljivom danu:

Za kraj mammatusi:

Sve u svemu, jako efektan događaj da se zaokruži ova priča "sećanja na majeve". Sad možemo da pređemo na jun. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Bart

« Odgovor #46 poslato: 01. Jun 2018. u 21:51 »
30. 05. 2013.

Mana ove teme je što se malo teže održava u životu.
Steta sto ne zivis u Melencima  :grin: :innocent: ;)
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #47 poslato: 01. Jun 2018. u 22:02 »
 ^^ Ne znaš ti kakve su blistave trenutke u prošlosti imali Melenci, i dalje u sećanju odzvanja neki mart 2013.  :grin:

Na današnji dan - 01. 06. 2016.

Zanimljiv početak juna 2016. kao da je nagovestio da će taj mesec biti jako zanimljiv i ostati u pamćenju po konvektivnim dešavanjima. U poređenju sa nekim danima koji su usledili, taj 1. jun nije doneo ništa spektakularno, ali vredi pomenuti. Razvoj situacije je prilično podsećao na 14. maj ove godine.
Sondaža otkrila dobre uslove:

Ozbiljna superćelija se razvila južno, ali kasnije se stopila u višećelijsku masu koja je u jugozapadnoj struji prešla preko Beograda. Sve se to lepo vidi na radarskoj animaciji:

Munje:

Ukupne munje toga dana:

Sam dolazak oblačnosti nije bio atraktivan, bez gotovo ikakvih formacija:

Krenulo je sa jakim pljuskom uz jak vetar, ali je ubrzo prešlo u natapaču uz povremenu grmljavinu koja je potrajala par sati. Ukupno je palo zlata vrednih 24mm na Vračaru. Padavine o kojima već dugo možemo samo da maštamo.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #48 poslato: 01. Jun 2018. u 23:15 »
Secam se i ja dobro te oluje.. Dočekao sam je u busu vracajuci se sa posla kući.. HP koja prosla juznije od grada, relacijom Kaludjerica -Grocka. Zec je mislim i uslikao kod Malog Pozarevca.. Ogromna kolicina kise za kratko vreme, neprestane munje, downburst i kasnije kisa koja je nekoliko sati padala. Nije bilo nekih formacija jer se SC utopila u oblacnost. Taj. Jun  je ostao upamćen kao vrlo dinamican sa bezbroj zanimljivih dana

Van mreže Stefan Valjevo

• **
« Odgovor #49 poslato: 03. Jun 2018. u 10:42 »
Pre godinu dana u Valjevu 02. 06. 2017.

Još jedan nestabilan dan sa jako slabim kao bajagi zapadnim i jugozapadnim strujanjem, ali još mrtvijim nego dan pre. Juče sam bio premoren i imao neku frku i podsećam se na ovaj dan sa dan zakašnjenja. Ipak je bilo zanimljvije nego godinu dana kasnije (juče) na ovaj dan kad ništa sem dalekog sevanja nisam dobio. I ovaj dan sam slikao iz bolničkog kruga gradske bolnice sa petog, šestog i sedmog sprata kao i prethodni dan tokom posete kod babe, a godinu dana pre (2016-e) secam se lepih razvoja u krugu KCS i sevanje iz dobro definisanog Cb-a prema jugozapadu i razvoja oko ponoći koji su donili neki lagani pljusag uz grmljavinu u Beogradu. No, da se vratim na Valjevo 365 dana kasnije. ;) Kad su padavine počele, krenuo sam u shoping i naručivanje novih stvari za sobu i čotpisao kredit na devet meseci koji sam skoro otplatio. ::) Kad sve to završih, napolju je od letnjeg pljuska se pretvorilo sve u natapaču iz sporopokretnog kumulonimbusa i sve je izgledalo nalik mojim reportažama iz 21-og i 22-og maja ove godine koji su mnogo podsećali na OVAJ DAN. ::)

Još jedan ultra-sparan i nestabilan dan. Počeo je sa dosta sunca i vedrine. Estofex je kao i prethodni dan stavio Balkan i Srbiju u centru pažnje.

Razvoji od ranog jutra i strašna sparina su obećavali gotovo reprizu od juče. Period od 9h do 14h.

Oko 14h počinje grmljavina i razvoji iz BiH prelaze u Kolubarski kraj gotovo bez ikakvog strujanja niču oko Povlena i šire se čitavim planinskim masivom. Pogled na jugozapad i jug.

Razvoji jačaju i na severozapadu. Valjevo se opkoljava sa svih strana osim istoka.

Potom oko 15h odlazim u bolnicu kod babe i sa hirurgije (petog sprata) fotkam naglo jačanje razvoja u Srednjem Podrinju i potom telefoniram babu iz Bratunca (Istocna Bih) odakle mi javlja da tamo besni strašno nevreme uz pojavu grada, olujnog vetra i snažna električna pražnjenja.

Pogled na jug-jugozapad-zapad. Grmljavina pojačava.

Potom tetka odlazi na ultrazvuk, a ja izlazim napolje i fotkam kišne zavese sistema koji je za razliku od Podrinja znatno oslabio, a strujanje je bilo nejasno odakle dolazi. Zatim se baca svetlica i posle par sekundi puca grom, tako da se vraćam nazad u bolnicu jer ubrzo počinje kiša.

Posle pola sata sa tetkama odlazim u shopping, a kiša i grmljavina su se znatno pojačavali. Posle dva sata shoppinga, napolju se lepo ispadala kiša i izgrmelo. U poslednjih pola sata je padala kiša nalik natapači bez grmljavine, ali sa zapada je oko 19h se počelo nazirati razvedravanje.

Nije palo više vod 5lm2 kiše, a delovalo je po barama u gradu da je palo minimum 20lm2. Ali je ipak bila varka. Sve u svemu, opet je lepo osvežilo posle toplog i sparnog dana. :D

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #50 poslato: 03. Jun 2018. u 16:06 »
Na današnji dan - 03. 06. 2009.

Odoh sa prisećanjem ponovo u dalju prošlost. Ništa se spektakularno nije desilo toga dana, kačim ovo samo zato što sam ovekovečio fotografijama. Moja brucoška godina u Beogradu, nisam imao još fotoaparat ni kameru na telefonu, pa sam retko fotkao samo kad pozajmim cimerov fotaparat.
Imao sam u tom stanu lep pogled ka severu, pa šteta što mnogi trenuci te sezone ne ostadoše ovekovečeni kvalitetnijim fotografijama.

Sa severa/severozapada je prošla linijska nestabilnost koja je donela kratkotrajan jak pljusak sa grmljavinom uz pojačan vetar:

Pljusak je doneo 5-6mm.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #51 poslato: 05. Jun 2018. u 12:27 »
Evo i malo prisećanja vezanih za današnji dan.

Na današnji dan - 05. 06. 2016.

Već sam pomenuo jun 2016. u kom gotovo da nije ni bilo stabilnog dana. Iako su taj jun obeležila dešavanja u drugoj polovini meseca, treba pomenuti i ona u prvoj. Danima se bila namestila vazdušna masa uz slaba strujanja tako da je sporopokretnih Cb-ova bilo na sve strane.
Toga 5. juna je sve zaobilazilo Beograd, a onda sam u večernjim satima primetio da se formiraju cumulusi na zapadu:

Cb se istresao u centru grada, kod mene na Miljakovcu nije bilo kiše. Na Vračaru zvanično 12mm.

Ukupne munje toga dana:

Ništa posebno nisam uslikao te večeri osim jedne čudnovate munje:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #52 poslato: 05. Jun 2018. u 12:39 »
Na današnji dan - 05. 06. 2015.

Idemo dalje, godinu dana unazad u odnosu na prethodnu poruku. Taj jun nije ništa zanimljivo doneo sa izuzetkom lepe oluje 10. juna.
Ni taj 5. jun nije doneo ništa posebno Beogradu, ali s obzirom da sam ga ovekovečio lepim fotografijama, vredi pomenuti ga.

Pozreski Cb-ovi u kasnim popodnevnim satima, u severoistočnoj struji su se udaljavali od Beograda:

Za kraj dana romantičan zalazak sunca na Kališu, malo za promenu  :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #53 poslato: 05. Jun 2018. u 12:42 »
Na današnji dan - 05. 06. 2011.

Ostajem sa prisećanjem na istoj lokaciji gde sam završio prethodnu poruku (Kalemegdan), ali odoh par godina unazad.
Ni jun 2011. se ne može pohvaliti nekim ozbiljnijim nestabilnostima, toga 5. juna sam neočekivano uhvatio par lepih munja iz stacionarnog Cb-a u večernjim satima:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #54 poslato: 05. Jun 2018. u 14:08 »
Na današnji dan - 05. 06. 2009.

Da efektno završim sa prisećanjima na današnji dan.
Ta davna 2009. je ostala upamćena po zanimljivoj sezoni i nekoliko vrlo jakih oluja. Nakon 8. jula koji je takoreći bez konkurencije po formacijama i intenzitetu oluje, može se reći da je na 2. mestu barem po formacijama bio 5. jun. Bio je to jedan od najlepših šelfova koje sam ikad video u životu.

Linijska oblačnost je došla sa zapada i naglo ojačala pred Beogradom (iz sadašnje perspektive zvuči kao nešto nemoguće :))

Pomenuh već da te godine nisam imao fotoaparat, pa sam pozajmio cimerov. Sećam se dobro da su mi ruke zadrhtale od uzbuđenja kad sam video formacije. Bila je to moja prva prava beogradska oluja:

Ovako je prolazak istog oblaka izgledao iz Pavlovićeve perspektive:

Usledilo je nevreme uz obilan pljusak i olujan vetar. Za kratko vreme je palo 15mm zvanično. Sa pravom se može nazvati olujom za pamćenje!

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Stefan Valjevo

• **
« Odgovor #55 poslato: 05. Jun 2018. u 15:42 »
 ^^
Upravo taj 5. jun 2016. je bio moj pretposlednji dan ležanja u KCS i sticajem okolnosti slučajno ili ne rodjendan je moje doktorke koja me vodi tamo. Bilo je oko 13h razvoja i grmljavine, ali su obišle Vračar i razvoji se raspalo oko Rakovice ili Rušnja. S' obzirom da je bila nedelja spremao sam se za sledeći dan da dobijem otpusnu listu i idem konačno kući. I dan pre (4. jun) je na Vračaru pao lep pljusak baš iz lokalnog oblaka koji je nastao nad tim delom. Sledeći dan 5. jun je bio jako sparan i modeli su crtali u toj prvoj nestabilnoj fazi (1. - 6. jun) najviše parametre tog dana i sondaža je bila najviša. Čudilo me tad kako u toku dana nikako da se razvije nešto jače, ali veče je sve opravdalo dok su moji cimeri gledali košarku Zvezda - Partizan do 23h i posle su nicali u tom kvartu oblaci ko pečurke i istresli se žešće što sa padavinama što sa strašnim električnim pražnjenjima najjačim koje sam doživeo u Beogradu. Svaka slika me podseti kao da me neko vratio kroz vreme. :huh:

Ona reportaža iz 2009-e je legendarna reportaža i jedan od velikih razloga zašto sam zavoleo ovaj forum i pridružio mu se dve godine kasnije zvanično. ;)

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #56 poslato: 06. Jun 2018. u 15:30 »
Na današnji dan - 06. 06. 2017.

Da ne bude da ovde obrađujem samo dane koji su doneli zanimljivosti Beogradu, evo napraviću izuzetak. Za razliku od ovogodišnje mrtve sezone, prošla je imala dosta potencijala u junu i julu. Bilo je tu dosta dana uz nestabinost i izraženu dinamiku, ali tako se zalomilo da je sve konkretnije mašilo Beograd, pa čak i u našem "srećnom" jugozapadu.
Takav je bio i 6. jun prošle godine. U kasnim večernjim satima je došlo do jakih razvoja koji su prošli tik zapadnije od Beograda. Veći deo Vojvodine je imao ozbiljnu akciju te večeri:

U Beogradu od svega toga samo dugotrajni lightshow, sa Kališa je mogao biti lep munjolov, ali previše sam daleko sada da bih se tek tako zaputio ka tamo. Ovako kroz prozor tek da ostane zabeleženo:

Dobar deo toga što je omašilo je vraćen već sutradan uveče kada je usledio pravi potop u večernjim satima, kojim je konvektivna sezona 2017. u Beogradu praktično zapečaćena.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #57 poslato: 07. Jun 2018. u 13:34 »
Na današnji dan - 07. 06. 2017.

Ne preterujem ako kažem da je prošle godine na današnji dan pala jedina kiša u pravom smislu te reči prošlog leta u Beogradu. Bilo je i kasnije tokom leta povremenih padavina, ali sve se svodilo na kraće pljuskove koji nisu čak zahvatali ni celi grad, a i nisu imali nikakvog efekta na vegetaciju u sred vrelih perioda.

Što se tiče pomenutog dana, bilo je i tokom dana uslova za jače razvoje. Na kraju su se formirali na manjem području istočno od Beograda, ali tamo gde se formiralo bilo je baš žestoko. Par izolovanih, ali vrlo jakih superćelija su se formirale još u prepodnevnim satima:

Beogradu je porcija stigla u večernjim satima. Iako radarski odrazi nisu puno obećavali, krenulo je sa monsunskim pljuskom uz retku grmljavinu koji je za kratko vreme doneo 15-20mm, a kasnije je usledilo još nekoliko sati natapače koja je donela još toliko padavina. Ukupno na Vračaru 36mm, a celi grad je dobio 30+ mm. Bila je to kiša zlata vredna, i ne mogu ni da zamislim kakve bi posledice suše kasnije bile da ta kiša nije pala.
Nije tu imalo šta puno da se slika i da se snima, samo da se uživa u toj pojavi koja je postala sve ređa u letnjim, a sve češća u zimskim mesecima. :)

Radarska animacija (izvor - RHMZ)

Ukupne munje (izvor - blitzortung)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #58 poslato: 07. Jun 2018. u 15:58 »
Na sutrašnji dan - 08. 06. 2014.

Za 8. jun imam par lepih dana u arhivi, pa reko kad sam već dokon da deo toga obradim danas.

8. jun 2014. u konvektivnom smislu nije doneo ništa posebno. Imali smo nestabilnost u severoistočnoj struji koja je standardno mašila Beograd:

Razlog zbog kog ovaj dan pominjem su nestvarne boje koje su preplavile nebo u večernjim satima za vreme zalaska sunca.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #59 poslato: 08. Jun 2018. u 19:28 »
Ovu poruku pišem samo da bih sledeću prebacio na narednu stranicu, jer je ova stranica već preopterećena velikim brojem fotki.  :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm